|
08-08-2012, 10:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.02.07
|
|
כתבה מישראל היום על מצב הקו שמחזיקים גדס"ר צנחנים בגבול עם סיני
יכול להיות שתגידו שאני מגזים אבל בעיני הם סתם מתבכיינים. שישאלו אנשים כמו מתן וילנאי שהיה מ"פ סיירת צנחנים בבקעה בימי המרדפים, או את החבר'ה של גולני, הצנחנים ושקד בתעלה אם היו מקלחות וארוחה חמה, או שחיו שם על לוף חול וחולירע. זה קו מבצעי, רצוי שיהיו תנאים טובים, אבל כשאין אני מצפה מהגדס"ר להפגין איתנות ולהבין שגם במלחמה (אצל האמריקאים אגב TOUR OF DUTY הוא מצב מלחמתי) וגם בקו מבצעי אין תמיד את כל הפינוקים שהלוגיסטיקה יכולה לעיתים לספק. אגב המג"ד נמרוד לוטן היה מ"פ שלי והוא בחור רציני, אז אני מופתע.
http://www.israelhayom.co.il/site/n...tter=08.08.2012
הלוחמים מובחרים, התנאים מחפירים\ מאת לילך שובל
אין מטבח, ארוחה חמה פעם ביום, בלי מקלחת ראויה · אלו תנאי המחייה של לוחמי גדוד הסיור של הצנחנים בגבול ישראל-מצרים, בחום הכבד ובפעילות המבצעית · דובר צה"ל: "מדובר במוצב זמני שיוחלף במוצב קבע"
"ארוחה פעם ביום, מים לא זורמים במיכליות, שירותים כימיים לא מטופלים וחום ממוצע של 46 מעלות בצל. אלו הם התנאים הקשים שעימם מתמודדים הלוחמים המובחרים של גדוד הסיור (גדס"ר) של חטיבת הצנחנים, המוצבים בימים אלו באחד הגבולות הבעייתיים וה'חמים' ביותר של צה"ל: גבול ישראל-מצרים. לפי גורמים המעורים בפרטים, הלוחמים המובחרים, שמבצעים מארבים וסיורים מסביב לשעון בחום יולי-אוגוסט הלוהט במטרה למנוע כניסה של מחבלים לשטח ישראל, חוזרים לבסיס הארעי שבו הם שוהים בשבועות האחרונים, בלי שתהיה להם האפשרות להתקלח בצורה ראויה ולשטוף מעליהם את הזיעה. מאחר שבמקום אין מטבח שבו אפשר להכין ארוחות חמות ללוחמים, הארוחות מובאות פעם ביום בממוצע. חלק מהחיילים סיפרו לחבריהם כי בשל המחסור במזון, הם לעיתים נאלצים לאכול בערב שאריות מארוחת הצהריים. מאחר שמדובר ביחידה שנחשבת 'מובחרת' בצה"ל, החיילים והוריהם מסרבים להתראיין באופן גלוי בנושא התופעה המחרידה. ואולם אחת האמהות שבנה משרת בגדוד הודתה כי המצב שם 'קשה מאוד': 'עכשיו אני מבינה למה הבן שלי לוקח בכל יום ראשון קופסאות שימורים מהבית לצבא'. גורם נוסף ציין כי "התנאים שם פשוט מזעזעים. הם נמצאים באמצע שום מקום, בלב המדבר, מרחק של נסיעה ארוכה מאילת, ופשוט מורעבים, בלי תנאים מינימליים'. גדוד הסיור של הצנחנים מוצב בגבול ישראל-מצרים כבר כמה שבועות. לאור פרק הזמן הארוך שבו שוהים הלוחמים במקום, העבירו החיילים והמפקדים בראשותו של מפקד הגדוד, סא"ל נמרוד לוטן, תלונות חוזרות ונשנות לפיקוד הדרום בבקשה שיספקו להם תנאים ראויים למחיה. בפיקוד הדרום מבטיחים ללוחמים כבר תקופה ארוכה כי הם יועברו "בתוך ימים ספורים" לבסיס קבע משופר הנמצא בתהליכי בנייה, אך הימים הופכים לשבועות, והמצב נותר כפי שהוא. רק השבוע נוכחנו לדעת עד כמה הגבול בגיזרה זו הוא 'חם', לאחר שמחבלים חדרו מסיני לישראל. בקרב הלוחמים שהשתלטו על המחבלים והרגו אותם היו גם לוחמי פלס"ר הצנחנים, שמוצבים בגיזרה צפונית יותר אך זוכים לתנאי מחיה סבירים. מדובר צה"ל נמסר: 'לאחר הפיגוע בגבול הדרומי באוגוסט אשתקד, התעורר הצורך במוצב זמני על מנת לתת מענה מיטבי לצרכים המבצעיים בגזרה. במקביל, נבנה מוצב קבע אשר יאויש ויחליף את המוצב הקיים בזמן הקרוב. יש להדגיש כי במוצב הארעי קיימים כל התנאים הבסיסיים הנדרשים'." ("ישראל היום" 08.08.2012)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)
|
|