29-07-2012, 22:58
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
מידע על נ"מ קני
ניסיתי להעריך האם בהינתן התראה כללית על חדירת מטוסי אויב, ניתן ליצור בקו מסוים מין "קיר נ"מ", שיבטיח פגיעה בכל כלי טיס שיעבור דרך הקו.
נניח, האם אירן יכולה ליצור חגורת נ"מ קני סביב אתר גרעיני שלהם, שתהיה אפקטיבית גם במיקרה של שיבוש רציני במכ"מים וברשתות התקשורת.
המודל הפשטני שלי:
1. כל פיצוץ של פגז מכסה ברסיסים קטלניים ריבוע של 4*(R^2) מ' , ובעומק של 2R , כאשר R- רדיוס ההרג למטרת מטוס.
2. אם המטרה נעה במהירות Vt, הרי שקצב האש צריך להבטיח שמטרה לא תספיק לעבור את ה-"קיר" בין הפיצוצים: Firing_rate>Vt/2R. אם זה גבוה מהקצב המירבי של התותח יהיה צורך במספר תותחים על אותה גיזרה, אם להיפך- אפשר להקטין את קצב הירי ולחסוך בתחמושת/להאריך את משך הפעילות לפני החלפת קנים.
3. אם המטרה יכולה להיות בתחום גבהים של H מ' בסה"כ, הרי שנדרשת צפיפות של D=H/R תותחים לאורך הקו הנדרש.
היות ואין לי ניסיון בנ"מ קני, ולמען האמת גם הפיזיקה התיכונית שלי חלודה מעט, אשמח להערכות:
א. מהו R לתותח נ"מ טיפוסי כמו ה-23 מ"מ הסובייטי או הבופורס 40 מ"מ למטרת מטוס? אני מניח שהשימוש המיטבי יהיה לפיצוץ לפני ה-"קיר", כך שהרסיסים מתפזרים בליסטית ומכסים גיזרה גדולה יותר, במין אליפסה. יש למישהו נתונים בנושא?
ב. כמה עולה פגז נ"מ פשוט, עם השהיה ניתנת לקביעה, שאפשר לתכנת לפעולה כזו?
תודה מראש.
|