בגלל השעמום בבניית ההוקאיי, החלטתי במקביל לפתוח יומן זה כדי שיהיה לי קצת תעסוקה.
מדובר בדגם של חברת רודן, שנראה לי שזה הדגם היחידי בקנ"מ 1/48 שיש בשוק לדגם זה.
הדגם מגיע עם מדבקות למטוס מספר 056, מה שאומר שחסרי תקציב(כמוני) יכולים לבנות אותו ישר מהקופסא. וקיים בשוק סט מדבקות של רענו אם רוצים לבנות את המטוס השני.
הדגם מגיע עם יותר מידי חלקים בשישה עצי חלקים
קווי המתאר של הדגם יפים ושקועים
אבל יש יותר מידי שטנצים ממבט חטוף בדגם .... לדוגמה :
זאת הפעם הראשונה שאני בונה מטוס זה, אז נראה לי שיהיה לי מעניין.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jadadaia שמתחילה ב "יומן בנייה - OV-1D MOHAWK"
שלום
בועז .... היום שביקשתי יפה כבר עבר, אז תצטרך לחכות לשנה הבאה
בחוברת של רודן רשום המברול 155 + המברול 127 .... ולא נדבר על "פסי הדריכה" בהמברול 92.
ראיתי בחוברת של רענן את 2 הסכימות השניות (ראיתי 3), ולצבעי ה:FS שרענן רשם שם, לא מצאתי מקבילים להמברול. אבל החלטתי שאני הולך על הסכימה ירוק זית\אפור.
תחילת עבודה :
כמובן תא הטייס שצריך לבדוק על יבש את סדר ההדבקה של החלקים
התמונות קצת מעוותות את זה והכתם השחור שנמצא משמאל לסטיק כבר ירד.
הייתי צריך לחתוך חתיכת פלסטיק שקוף לתא הטייס וגיליתי את זה
כמובן שקצת עצבן אותי הקטע שלא בדקתי את הדגם לפני שנה כשקניתי אותו דרך איביי (לא יודע מתי החלקים נשברו), אז חשבתי לשלוח אימייל לחברת רודן ולבקש מהם לשלוח לי את החלקים גם עם תשלום מצידי, אבל אז עלה במוחי הקטע הבא : להשאיר את המצב כמו שהו ולעשות כאילו דיורמה של מצב החופה לפני שהמטוס עלה בלהבות .... הרי הוא עלה באש בעזרת טיפול בחלון סדוק.
איך אני מצליח לצבוע את זה יחסית יפה ? .... או להשאירו ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי jadadaia שמתחילה ב "יומן בנייה - OV-1D MOHAWK"
שלום
אחרי שהדבקתי את הכנפיים ביבש, התברר לי שהמשקל ששמתי לא היה מספיק ובגלל זה נאלצתי לנתח. הניתוח התבצע בשני מקומות :
1)בגוף המכ"ם עצמו .... טיפ מעולה שקיבלתי מצביקה הדסי מהמועדון
2) בחרטום המטוס
בגלל האי נוחות של החיתוך, נאלצתי לקדוח קצת, מה שגרם לי לפגוע באחד הפדלים ולנתקו. בגלל שלא הכי רואים אותו, לא נחזיר אותו
מה שאומר שצריך יותר עדינות ממה שיש לי.
עכשיו הדגם עומד כמו שצריך
בגלל בעיית זכרון אצלי .... שכחתי לצלם ולהראות לכם כמה משקל הוספתי
האם אני טועה? וכנף ימין גבוהה יותר מכנף שמאל?
לתשומת לבך.
שלום
יכול להיות שאתה צודק .... אבל תזכור שכל הכנפיים כרגע לא מודבקות בכלל.
כשאני יחזור הבייתה היום, אני אדאג להעמיד את המטוס לפני הלוח הירוק, לצלם ולראות אם הינך צודק או טועה.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי jadadaia שמתחילה ב "[QUOTE=שמולביץ אשר]האם אני..."
שלום
אשר .... כמו שאתה רואה, אם יש הבדל אז הוא מאוד מזערי וזה כנראה תוצאה של אי הדבקת הכנפיים + תוספת המשקל בסיגר.
לעומת זה, בזנב יש הבדל וזה התוצאה של אי הדבקה עדיין.