16-07-2012, 10:51
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.03
|
|
לשבור את המחאה
אני אקצר בלי הרחבות על השנה שעברה והסבלנות המוגזמת של הממשלה והשלטון המקומי באפשור ערי
אוהלים ששיבשו את הסדר התקין של החיים במקום. המחאה של השנה שעברה, שלא הצטיירה כאלימה,
שינתה כיוון בתקופה האחרונה. התקשורת כבר לא העמידה אותה בראש סדר-היום, אז ראשיה חיפשו איך
שוב לחזור לעמודים הראשיים.
המחאה של החודשים האחרונים הפכה לאלימה והמפגינים בה אפילו לא מסתירים את כוונתם. "הפגנות
זעם", זה ביטוי שנשמע יותר ויותר בתקופה האחרונה. זה התחיל בשבירת חלונות ראווה שראשי המוחאים
תירצו אותה ב"התלהבות יתר", זה המשיך באלימות והתעמתות פיזית עם המשטרה, ביציאה להפגנות שלא
קיבלו אישור חוקי, בהצבת אוהלים בניגוד לאישור ראשי הערים, וכפי שנעשה אמש בכביש 1, סגירת כבישים
וצירים מרכזיים והפרעה בוטה לסדר הציבור התקין.
נראה שהמפגינים מאמינים שהם נמצאים במדינה ערבית טיראנית, וכי באמת פוגעים בזכויותיהם. אלה
אנשים שלא באמת יודעים מה זה דיכוי שהם זועקים ממנו, הם לא באמת יודעים מה זה עוני וקושי אמיתי.
יומיים באפריקה אולי יכניסו להם טיפה היגיון מדוע כל הסיסמאות שהם פולטים פשוט מגוחכות. אלה אנשים
שדרכם הפוליטית נכשלה בבחירות, ובשל הידיעה שאין בידם לצלוח את הבחירות הבאות, הם בוחרים
בדרך הכפייה והאלימות.
משה סילמן ששרף עצמו, עשה מעשה נואש והאשים את נתניהו ושטייניץ בכל צרותיו. זה כמובן לא נכון
בעליל, שהרי אדם שנכשל בחיים לא יכול לתלות את כל צרותיו על שלוש שנות שלטון של ממשלה כלשהי.
הוא קורבן שפעל בצורה לא שפויה, ואני מצר על כך שקבוצה של אינטרסנטים ציניים כבר משתמשת באדם
שניסה להתאבד, כסמל למאבק שהתחיל בכלל כדי להשיג הורדה במחיר הדירות. בכל אופן, אני מקווה
שישרוד ויחלים ממצבו הקשה.
צריך להפסיק לפחד מכמה אנארכיסטים שמובילים את המחאה, צריך להפסיק לפחד מהתקשורת העויינת
ברובה. הממשלה צריכה להפסיק לחשוש מהצל של עצמה. כן, התקשורת לא ממש תומכת נלהבת, וכן, תמיד
יחפשו מה לכתוב ומה לא בסדר. מאידך, הגיע הזמן להפעיל כוח ככל שיידרש כדי לעצור את ההידרדרות
האלימה שאנחנו עדים לה בחודשיים האחרונים. הפגנות? למה לא. לכל אזרח במדינה דמוקרטית הזכות
למחות, אבל שינוי הפאזה של המפגינים, שהפכו אלימים ונקטו באסטרטגיה של פגיעה בסדר הציבורי כדרך
פעולה - זה כבר לא במסגרת המותר. פה הם חצו את הקו.