03-07-2012, 01:10
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,353
|
|
ציטוט:
הדבר הנכון לעשות וזה לא בהנחתה הוא דווקא לחפש את האי יעילות במערכת. רק לשם הדוגמא היתכן שמשרד הבטחון יכול לתת את אותה תפוקה עם מחצית מהעובדים? אולי המהלך הנכון הוא לתת לזמן לעשות את שלו - לתת לאנשים לפרוש בדרך הטבע אבל לבדוק ב- 7 עינים איזה תקן ממש לא חייבים לאייש מחדש.
|
הדרך לחפש אי-יעילות במערכת היא לא "מלמטה למעלה" (חיפוש תקנים מיותרים) אלא "מלמעלה למטה". בחיפוש תקנים מיותרים יש בעיה מובנית: הארגון הקיים התאים את עצמו לתקנים המנופחים, הוא דאג לעצמו לעבודה, והוא יילחם בנחישות (ובעוצמה- יש לו הרי תקנים מיותרים ופנויים..) על שימור המצב. נניח שמתישהוא היה סרן טוב שחיכה לקידום ובנו עבורו תפקיד "ראש מדור לוגיסטיקה" בענף. עם הזמן שאר המדורים שוכחים מה זה לוגיסטיקה, התפוקה שלהם יורדת (הרי כל עיניין לוגיסטי בפרויקטים ובשוטף עובר דרך המדור החדש) ולאיזון הם צריכים עוד כ"א. אך עדיין קשה להם לדמיין איך יסתדרו בלי המדור הזה..
הפיתרון הוא להתחיל מלמעלה למטה: להגדיר אילו משימות מבצעים והיכן, מה ההכשרה והמדדים הנדרשים, להסתכל מה נעשה טוב במקום מסוים ואיך אפשר להעתיק למקומות אחרים, לראות אילו פעילויות כפולות יש וכו'. האם יש יותר מדי מהנדסים במערכת או פחות מדי? האם השליטה בתקציבים מרוכזת מדי או מבוזרת מדי? האם קפ"טים, רמ"דים, רע"נים ורמ"חים מקבלים מספיק הכשרה לתפקידם או שמבוזבז יותר מדי זמן בקורסים? האם התועלת בקבלת החלטות חשובות ע"י קצינים בכירים מצדיקה את העיכוב ועבודת המטה הדרושה לכך? בתפקידי מטה החיסכון הגדול הוא בשיפור איכות העבודה, לא בצמצום תקנים; בענף בו שירתתי כל קצין היה אחראי בממוצע על רכש ופיתוח ב-3 מיליון ש"ח כל שנה, כך שעדיף לבחון אותו מבחינת "עלות-תועלת" ולא מבחינת "חיסכון בעלויות".
אני הגעתי לתפקיד קפ"ט בטייס אוטומטי, אחרי תפקידי ק. מחלקה וק. מדור; אף אחד מחוץ למדור לא ראיין אותי כדי לבדוק כמה אני מתאים לפרויקט המסוים שניהלתי, בשלב המסוים בו עמד. הוא היה בתחום המבצעי שלי, וזה הספיק.
להבנתי, זה היה הרעיון הבסיסי של ועדת ברודט- לתת לצבא בסיס תקציבי קבוע, ולתגמל אותו על חיסכון פנימי. כפי שאפשר לראות בשנים האחרונות, זה לא קרה- הבסיס נפרץ בקלות כלפי מעלה (כשיש צורך מבצעי, גם קטן מזה שהוועדה התכוונה אליו) ומטה (כשיש גרעון), וממילא אין טעם לתכנן לטוח ארוך.
ציטוט:
משהו בדק מה קורה עם כל החיילים החולים שמעבירים את זמנם בדרך לחר"פ וממנו? האם יש תועלת בחייל שהמוטיבציה שלו אפס, שחרור של אחד כזה במיוחד אם לא מדובר בלוחם \ מקצוע נדרש יכול לשפר את המוטיבציה היחידתית ולחסוך בעלויות.
|
שחרור של אחד כזה יכולה לסמן להרבה חיילים חלשים עם הנעה נמוכה שקל להשתחרר- רק צריך לעשות קצת הצגות.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 03-07-2012 בשעה 01:27.
|