04-06-2009, 00:29
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
"סולו" ו"אדריכל" יקרים ...
היות ואתמול לשמחתי הזדמנתי לירושלים, ניצלתי את חלון הזמן שהיה לי לטובת סיור רגלי על הציר המדובר (בחלק שמתחיל בממילא ומסתיים בסמוך לבית אגרון)....
היה חם, היתה עלייה נוראית והזעתי כל כך...
אבל היה שווה כל טיפה וטיפה !
הפעם בזכות האשכול הזה חיפשתי דברים מסויימים שברור לי שלא הייתי מחפש אילולי....
אז ככה:
אני מאמין שזו אותה בריכת ממילא מדוברת או מאגר מים אחר?...
היא ממוקמת ממש בתוך הגן לא רחוק מבית הקברות המוסלמי :
ואת הקבר הזה מצאתי בבית הקברות המוסלמי המזרחי יותר, הוא אטום לכניסה אך צילמתי אותו דרך החלון, האם זה הקבר עליו דיברתם?..
אגב - לי נאמר שגם מושל צפת המוסלמי קבור בסביבה, זה נכון?...
צילמתי גם את הכתובת שמעל שער הכניסה כמובן...
וכשלבני צריך אספרסו שום דבר לא יעצור אותו...
משם החלטתי לחזור קצת לציביליזציה !...
החום הרג אותי (אני ממש לא איש של קיץ) והייתי חייב לנשום קצת אויר מזגנים צלול ויבש....
שמתי פעמי לעבר פרוייקט ממילא היפהיפה שהולך ומסתיים ממש מעבר לצומת ממזרח למתחם בית העלמין, המתנה ממושכת ליד מעבר החצייה (עד היום לא הבנתי את ההגיון שמאחורי הסדר של הרמזורים בעיר הזאת)...
והנה הכניסה למתחם:
המתחם הזה פשוט יפהיפה בעיני !
שילוב מדהים ומושקע בין ישן לחדש, עתיק למודרני...
חנויות מותגים בבנינים משוחזרים/משומרים כשעל חלקם עדיין מסומנות וממוספרות האבנים כחלק מתהליך ועבודת השימור במקום, למרות שיהיו כאן בטח אשר יחלקו עלי, אני אהבתי !
אחת התחנות בהן שהה הרצל בעת ביקורו בארץ הנה הבית הזה אשר משמש היום כחנות ספרים גדולה של רשת "סטימצקי", הרשת דאגה להנציח את סיפורו של המקום וכן יש שם שילוט מטעם עריית ירושלים, מכובד מאוד !
משם, לאחר ששתיתי ונהניתי מהמזגן והתוצרת המרשימה שבחנות הסיגארים והיין שבמקום ... החלטתי להתחיל לחזור על הציר לכוון הרכב כשהפעם על המדרכה הנגדית שם גיליתי דבר מדהים !
מסתבר שכל הקיר החיצוני והמרהיב שנותר ממלון פלאס עומד באויר !
בחיי שלא ידעתי את זה !
הוא כולו עומד על עמודי פלדה או בטון כשמתחתיו עוברים הפועלים העובדים במקום....
בחי שלא ידעתי י ...
וקצת סימטאות ושער הכניסה למנזר האחיות רוזרי ("סולו" - מצאתי את השיניים של הדרקון) !....
המרזבים, המעקות, מבודדי החשמל הישנים...איזה עושר ויופי....
וכבר קפצתי לבקר גם בגן הגדול שממול ...
מדשאות ענק, יובלי מים זורמים ואין ספור מנהרות/עתיקות ועורב אחד שכנראה כמוני לא ממש שורד בחום הזה...
המסכן פשוט קרס.
איזה עוף מדהים ופיקח....
נראה שכיסינו את החלק המזרחי ועד אמצע ארכו של הציר הזה כמעט, לא?..
ואני חייב להוסיף משהו...
הסתובבתי במשך כמעט חודש וחצי לאורך הציר הזה במסגרת עבודתי, חשבתי שאני מכיר כבר הכל, ממש הכל, אמנם עתיקות והסטוריה לא ממש היו בראש העניינים אך בכל זאת הייתי בטוח שלא אופתע, חזרתי לשם בעקבות האשכול הזה ומצאתי כל כך הרבה עניין באתרים שלארכו, כל כך הרבה סקרנות ורצון למצא עוד ועוד שזה פשוט הדהים אותי !
אני אוהב את השיטה הזאת...
למדתי המון !
תודה.
יאללה - שנמשיך הלאה?...
ככר צרפת מישהו?...
בפעם הבאה אני מחביא לכם שם פתקים לאורך הציר...
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 04-06-2009 בשעה 00:34.
|