03-10-2012, 19:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
בסופו של דבר כמות הכסף היא סופית, והשאלה היא מה מתעדפים ברכש. ההחלטה אם לרכוש טנק אחד או לרכוש במקומו כמות של קשרים היא במקומה, בעיקר כי היא חליפית - הכסף ילך לאחד או לשני.
|
אז במקרה כזה, אולי באמת חשוב יותר למלא את המחסור בקשר שאתה בעצמך העלית במקום לקנות ועוד ועוד "נשקי הייטק".
אני לא מבין באופרטיבה צבאית, אבל אומרים שקשר זה די חשוב, וזה די עוזר ליכלות התמרון של הכוח. השמועה אומרת שקשה לדמיין לוחמת שריון מודרנית בלי קשר, לדוגמה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
השאלה השניה היא האם אני הולך לצייד חלק מהכוח בציוד סוג א', או את כולו בסוג ב'. אין לי תשובה טובה, כי זה בהחלט תלוי בסוג הציוד. אם הברירה היא מעט מכשירי 624 (סתם דוגמה) או הרבה 77 - אני אעדיף הרבה 77, כי יש חשיבות גבוהה יותר לסד"כ מאשר לשיפור היכולת. בסופו של דבר, הצפנת הקשר היא חשובה מאוד, אבל עדיין פחות מקיומו של הקשר עצמו בצורה נרחבת.
אם מדובר במצפינים בעלות 5$, כנראה שזה לא פונקציה. אבל אם זה דורש הגדלה של העלות ב-50% ויותר, צריך לשקול האם לא עדיף להצטייד ביותר מכשירים (וזה לא שהחוסרים האחרים עליהם דיברנו לא קיימים, אני פשוט מתרכז בנושא הזה) .
|
יכול להיות שההעדפה שלך מוצדקת, אבל אני לא בטוח.
אם יש לך קשר שהאויב מאזין לו באותה מידה כמו בן-השיח, הוא עוד עלול לגרום יותר נזק מתועלת.
זה שלצה"ל אין באמת סיגינט טקטי ראוי לשמו (כמו שהסכמנו באשכול עבר) לא אומר שלאויב אין.
אני ארגיש הרבה יותר טוב אם תצדיק/תבסס את ההעדפה הזאת קצת יותר. (יכול להיות שאתה יוצא מנקודת הנחה שלקחו את זה בחשבון והחליטו שהמודיעין הישראלי האגדי בטוח שגם לאויב אין יכולת כזאת בפועל, ולכן אין סיכון? האמת שאם באמת עשו את זה, זה נשמע די טוב...)
אבל בכ"א - אם זו הברירה, נגיד שאתה צודק. אבל אם מדובר במילוי חוסרים, היום אולי תקנה 624 ואולי משהו אחר לגמרי, אבל כמעט בוודאות לא 77 (אא"כ האמריקאים ינקו את כל ה-PRC-25 וה-77 שזרוקים אצלם, יחליפו למשהו קצת חדש יותר, ו"ימכרו" לנו אותם בדולר סיוע).
|