מסננים את הקמח, אבקת קוקוס, קורנפלור ואבקת אפייה לקערה.
שימון תבנית 9" לעוגה עגולה בעזרת שמן וקמח, מחממים תנור ל 170 מעלות צלסיוס.
מקציפים יחד חלמון אחד עם 2 כפות סוכר עד שהוא הופך חיוור צהוב בצבע, כ 5-8 דקות.
בכלי נפרד נקי מקציפים חלבון באמצעות בלנדר למשך כ2 דקות עד להקצפה. עכשיו מוסיפים את הסוכר הנותר ומקציפים במשך 5 עד 6 דקות עד שהקצף הופך נוקשה ומבריק.
בזהירות מוסיפים את החלמונים לקצף תוך הקצפה איטית. הימנעו מהקצפת יתר שמאפשרת לאוויר לברוח מהקצף.
עכשיו לקפל בעדינות את הקצף לתערובת הקמח. שוב לא נוטים לערבב יותר מידי, כדי שלא לאפשר לאוויר לברוח. זה צריך להיעשות בעדינות רבה ככל האפשר באמצעות טכניקת קיפול.
לאחר שכל התערובת אחידה, יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המשומנת והמקומחת.
יש ולאפות את העוגה במשך 20-30 דקות , עד שסכין שהוכנס יוצא נקי.
מעבירים למקרר לקירור.
מרכיבים למילוי ציפוי העוגה:
2 כוסות שמנת שהוקצפה עד שנפח פי שלושה מנפחה המקורי.
15 עד 20 עוגיות אוריאו מרוסקות
שוקולד צ'יפס 1/4 כוס
החומרים ל סירופ סוכר
1 כוס מים
1 כף רום כהה
1 כף קפה חזק
3-4 כפות סוכר
נוהל: - מרתיחים את המים ומוסיפים סוכר וקפה. מצננים את התערובת לגמרי ומוסיפים רום.
הרכבת העוגה: -
לאחר שמקררים לחלוטין את העוגה, ניתן לחתוך את העוגה ל 3 שכבות בעובייה.
מניחים את השכבה העליונה ביותר על כלי ההגשה, ומזליפים את סירופ הסוכר בעזרת כף. הקפד על טפטוף באופן שווה על העוגה במיוחד בשוליה אשר נוטים להיות קצת קשים.
עכשיו יש להוסיף מנה נדיבה של קרם טרי למרוח אותו באופן שווה באמצעות מרית.
עכשיו מפזרים כרבע מהעוגיות המרוסקות ושבבי שוקולד על העוגה.
בזהירות מניחים את השכבה השניה של העוגה על גבי 1 וחזור על השלבים שלעיל של הזלפת סירופ סוכר ומריחת שמנת ופיזור פירורים ושבבים.
מניחים את השכבה האחרונה וחזור חלילה.
עכשיו יש לכסות את צידי העוגה עם השמנת הנותרת, אם דפנות העוגה לא פונים באופן שווה אל תדאג הם יהיו מצופים כמות נדיבה של שבבים ועוגיות אוריאו כתושות.
כפי שניתן לראות מהתמונות שלי מפזרים את צידי העוגה עם שבבי שוקולד ועוגיות אוריאו .
מקשטים את החלק העליון של העוגה כפי שמוצג התמונות שלי באמצעות עוגיות מרוסקות ושבבי שוקולד. אתה יכול אפילו להשתמש בעוגיות שלמות בצד של העוגה כאשר עשיתי.
ודא לצנן את העוגה למשך הלילה או לפחות למשך 5 עד 6 שעות מינימום כדי לאפשר לכל הטעמים להתמזג היטב.
מגישים קר! תהנו!
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 20-05-2012 בשעה 00:35.