לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-05-2012, 05:32
  ספאמר101 ספאמר101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.11
כמה שאלות על ישראל ועל ארה''ב

בישראל:
1. ראש הממשלה, יכול לתת את המילה האחרונה בכול משרד שתחתיו? למשל, משרד החינוך, משרד התקשורת, משרד הפנים וכן הלאה, או שמא זה תלוי בעיקר בהסכמים שהוא חותם עם השרים שהוא ממנה (אם יש דבר כזה כמובן) ולכן יש דברים שבהם המילה של השר היא האחרונה (באופן רשמי כמובן)?

2. ראש הממשלה יכול לפטר כול שר שהוא לא יחשוק בו? או שמא יש תנאים ומקרים ספציפים שרק בהם הוא יכול לעשות זאת?.

3. ראש הממשלה הוא באופן רשמי גם המפקד של כול חייל בצה''ל?

4. על פי החוק, שר הבטחון רשאי לקבל כול מידע שבתחום הבטחון? כי לפני ידעתי המוסד פועל מול משרד ראש הממשלה.

4. לראש הממשלה יש זכות להתערב בענייניו הבלעדים של ראש העיר, ואף לחלק לו "פקודות" שעליו לבצע בעיר, גם אם הוא מתנגד להם?

5. האם יש בעיותיות מסויימת עם הקלואציה הנוכחית? התקשורת עושה מהעניין רעש גדול(כמובן, אני רגיל לזה), למרות שיש חוקיים מסויימים שצריכים רוב של משהו כמו 90 כדי לשנותם, או שאני טועה?

6. הליכוד מוגדר כיום כימין ומרכז. האם בכהונתה הנוכחית, עשתה מעשים שנחשבים "כימינים"? נכון לעכשיו, אני שמעתי רק על הצד השני.

7. רק לי נהייתה מעין הרגשה כזאת, הימין שהיה פעם לפני כמה עשורים מעטים, הוא היום הימין הקיצוני, ובעוד שבסקאלה של השמאל, זה הפוך? (שמאל קיצוני מפעם -> לשמאל כיום)

* אני מדבר בעיקר על ויתור וסיפוח שטחים, לא על המשוגעים מהצדדים.

בארצות הברית:
1. לפי הבנתי הדלה כרגע, בארצות הברית יש כרגע 2 מפלגות - המפלגה הדמוקרטית ומנגד המפלגה הרפובליקנית.

עכשיו, איך העיניין מסתדר? יש רק 2 גישות (בסיסיות לפחות) ונגמר הסיפור? ארי חלק חשוב מהדמוקרטיה היא ריבוי דעות וכו', אז מה אני מפספס כאן?

2. אם נשווה את סמכויותיו של ראש ממשלה בישראל, לבין עמיתו האמריקאי, "נגלה" שלאחרון יש הרבה יותר סמכויות מראש הממשלה הישראלי, אני צודק?

חלק מהשאלות הם שאלות טפלות ולא חכמות במיוחד (בלשון המעטה), אך עם זאת - אני רוצה לכסות את רוב החורים שיש לי בידע כרגע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-05-2012, 07:32
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ספאמר101 שמתחילה ב "כמה שאלות על ישראל ועל ארה''ב"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ספאמר101
בישראל:
1. ראש הממשלה, יכול לתת את המילה האחרונה בכול משרד שתחתיו? למשל, משרד החינוך, משרד התקשורת, משרד הפנים וכן הלאה, או שמא זה תלוי בעיקר בהסכמים שהוא חותם עם השרים שהוא ממנה (אם יש דבר כזה כמובן) ולכן יש דברים שבהם המילה של השר היא האחרונה (באופן רשמי כמובן)?

ראש הממשלה איננו יכול להגיד את המילה האחרונה בממשלה או בכל משרד שנכלל בה, עם זאת יש לו כלים לכפות את דעתו, דוגמת לפטר שר.

2. ראש הממשלה יכול לפטר כול שר שהוא לא יחשוק בו? או שמא יש תנאים ומקרים ספציפים שרק בהם הוא יכול לעשות זאת?.

כן, גם אם ראש הממשלה לא קם על הצד הטוב שלו, וגם אם זה לפני הצבעה גורלית, ראש הממשלה יכול לפטר שר.

3. ראש הממשלה הוא באופן רשמי גם המפקד של כול חייל בצה''ל?

לא, באופן הרשמי המפקד של כל חיילי צה"ל הוא הרמטכ"ל. אל למעשה, ראש הממשלה הוא המפקד שלהם, שכן הרמטכ"ל מבצע את פקודות הדרג המדיני.

4. על פי החוק, שר הבטחון רשאי לקבל כול מידע שבתחום הבטחון? כי לפני ידעתי המוסד פועל מול משרד ראש הממשלה.

אין לי מושג בעניין הזה.

4. לראש הממשלה יש זכות להתערב בענייניו הבלעדים של ראש העיר, ואף לחלק לו "פקודות" שעליו לבצע בעיר, גם אם הוא מתנגד להם?

נתחיל מהעניין שראשי ערים כפופים למשרד הפנים ולא לראש הממשלה, ככה שאם ראש הממשלה מעוניין לכפות את דעתו על ראש עיר הוא צריך לעשות את זה דרך שר הפנים. שנית, במקרה והוא עושה את זה (נגיד ושר הפנים הסכים\ראש הממשלה הצליח לכפות את זה עליו) אז זה לא כאילו שהוא בדיוק יכול לתת לו פקודות, אבל כן יכול לנסות להצר את פעולותיה של העירייה.

5. האם יש בעיותיות מסויימת עם הקלואציה הנוכחית? התקשורת עושה מהעניין רעש גדול(כמובן, אני רגיל לזה), למרות שיש חוקיים מסויימים שצריכים רוב של משהו כמו 90 כדי לשנותם, או שאני טועה?

לי אישית הרעש נובע סתם כי אנשים מרגישים שביבי סידר אותם. בכל מקרה, לא ניראה ל ישיש בעיתיות.

6. הליכוד מוגדר כיום כימין ומרכז. האם בכהונתה הנוכחית, עשתה מעשים שנחשבים "כימינים"? נכון לעכשיו, אני שמעתי רק על הצד השני.

אם אני זוכר נכון, בתקופות בהן לא הייתה הקפאה דווקא נטען שהממשלה בנתה ביו"ש יותר מקודמתה. בנוסף לכך יש כל מיני חוקים שעיצבנו את התקשורת, דוגמת "חוק החרם". חוץ מזה, לא הרבה.

7. רק לי נהייתה מעין הרגשה כזאת, הימין שהיה פעם לפני כמה עשורים מעטים, הוא היום הימין הקיצוני, ובעוד שבסקאלה של השמאל, זה הפוך? (שמאל קיצוני מפעם -> לשמאל כיום)

* אני מדבר בעיקר על ויתור וסיפוח שטחים, לא על המשוגעים מהצדדים.

אכן, לצערנו זאת המציאות.

בארצות הברית:
1. לפי הבנתי הדלה כרגע, בארצות הברית יש כרגע 2 מפלגות - המפלגה הדמוקרטית ומנגד המפלגה הרפובליקנית.

עכשיו, איך העיניין מסתדר? יש רק 2 גישות (בסיסיות לפחות) ונגמר הסיפור? ארי חלק חשוב מהדמוקרטיה היא ריבוי דעות וכו', אז מה אני מפספס כאן?

זה לא רק שתי גישות בסיסיות, זה לא כאילו שכל המפלגה הרפובליקנית\דמוקרטית מסכימה על עניין מסוים. כל איש קונגרס בעל דעות משלו. שים לב לשוני בין המועמדים לנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית: מיט רומני אל מול ריק פרי או רון פול.

2. אם נשווה את סמכויותיו של ראש ממשלה בישראל, לבין עמיתו האמריקאי, "נגלה" שלאחרון יש הרבה יותר סמכויות מראש הממשלה הישראלי, אני צודק?

אכן.

חלק מהשאלות הם שאלות טפלות ולא חכמות במיוחד (בלשון המעטה), אך עם זאת - אני רוצה לכסות את רוב החורים שיש לי בידע כרגע.

נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 16-05-2012 בשעה 07:38.
ישן 17-05-2012, 14:06
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
מפלגה כפלטפורמה רעיונית
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ספאמר101 שמתחילה ב "קודם כול תודה רבה, ודבר שני: ..."

מפלגה היא לא בהכרח יישות אחידה, לרוב היא יותר פלטפורמה רעיונית:
יש בארה"ב שתי קבוצות גדולות:
האחת שמרנית - תומכת ב"ערכי המשפחה", מתנגדת להגירה לא מבוקרת, מתנגדת להגדלת כוחה של הממשלה, ותומכת בזכות לשאת נשק.
והשניה "דמוקרטית" - תומכת בהגדלת זכויות של מיעוטים, מתנגדת להגבלות על הגירה, ותומכת במתן שירותים סוציאלים נרחבים.

אבל זה בגדול.
בקטן יש קבוצות לחץ שונות שכל אחת מתמקדת בנושאים מסויימים (למשל קבוצות נוצרים שפשוט לא יצביעו למועמד שתומך בהפלות) והמועמד צריך לתמרן בינהם לפי תועלתנות והשקפה אישית.

הרצון לקבל קולות של "המרכז המתון" יכול לגרום שיתעלמו מקבוצות מסויימות,
והרצון להמנע מהתגייסות של קבוצת לחץ לטובת הצד השני גם משפיעה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:01

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר