25-04-2012, 17:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,394
|
|
אלפחורס
הכנתי לכבוד יום העצמאות הערב. מתכון מאוד מוצלח שלקחתי מאתר "בצק אלים".
מצרכים:
150 גרם חמאה
3/4 כוס אבקת סוכר
4 או 5 חלמונים
כוס וחצי קמח
כוס וחצי קורנפלור
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
ריבת חלב
קוקוס
הכנה:
1. שמים את החמאה בצלוחית ומחממים קצת במיקרו כדי שתתרכך. מעבירים לקערה.
2. לקערה הזו מוסיפים את הסוכר ומקציפים עם מערבל (אפשר גם עם מטרף ידני.. אני השתמשתי במערבל חשמלי).
3. כשהכל אחיד ואוורירי, מוסיפים את החלמונים, אבקץ האפיה והסודה לשתיה. מערבלים שוב עד שזה נהיה אחיד.
4. מוסיפים את הקמח והקורנפלור.
5. בעזרת מרית או כף גדולה, מקפלים ומערבבבים את הכל עד שזה הופך לבצק אחיד. אסור ללוש!
6. שמים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה, ככה יותר נוח לעבוד איתו, אבל זה לא חובה.
7. מרדדים על משטח יבש ומקומח, עד שזה בגובה חצי ס"מ בערך, ומתחילים לקרוץ צורות קטנות. אפשר להשתמש בכוס קטנה למשל.
8. את כל החתיכות שמים בתבנית עם נייר אפיה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 4 דקות בלבד!
9. מוציאים ומניחים להצטנן.
10. כשהעוגיות הצטננו, מזליפים ריבת חלב על חצי מהכמות (אני שמתי את ריבת החלב בתוך שקית של סנדוויצ'ים, חתכתי בפינה כדי שיהיה לי נוח להשתמש. אפשר גם להשתמש בכפית, אבל כשזה מוזלף זה יוצא אחיד בצדדים פחות או יותר..)
11. מכסים בעדינות כל עוגיה עם ריבה בעוגיה ריקה, ומגלגלים בקוקוס ששמתם בצלחת.
12. מסדרים יפה בכלי, מכסים עם נילון נצמד ומכניסים למקרר.. זהו!
בתיאבון וחג שמח
|