לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-04-2012, 21:33
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
אליעד בן שושן - החייל הקרבי הכי נמוך בצה"ל

בפעם הבאה שמחפשים כאן מועמדים לספר השיאים של צה"ל:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה\
אליעד, שבשל גובהו, רק מטר וארבעים ושישה סנטימטרים, קיבל פטור משירות צבאי, התעקש להתגייס לצה"ל ולשרת בשירות קרבי.
לאחר עשרות מכתבים וועדות שעבר הוא קיבל פרופיל 82 והתגייס לגדוד לביא של חטיבת כפיר.

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

במסגרת פעילות של תנועת 'מעגלים' מגיע אליעד אל בני נוער ברחבי הארץ לשיחות מוטיבציה לקראת הגיוס: גם אתם צריכים ויכולים!

מתוך כתבה של ערן נבון ב"שישבת" של "ישראל הי!ם"
"נאבקתי להגיע הכי גבוה שאפשר"

אליעד בן שושן, 146 סנטימטרים של פייטריות, נאבק בספקנים, במבטי הרחמים, ובצבא,
שלא רצה לגייס אותו • אבל מי שלא רצה אותו בצה"ל קיבל אותו בתור לוחם בחטיבת
כפיר, וזוהי רק ההתחלה • היום, ממרום מעמדו כחייל הקרבי הכי נמוך, כנראה, הוא
אומר בגאווה: "אני ניצחתי"

הכתבה המלאה כאן

התמונה למעלה לקוחה מתוך גליון 488 של "בשבע"

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-04-2012, 23:00
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אליעד בן שושן - החייל הקרבי הכי נמוך בצה"ל"

הוא בהחלט אדם מרשים, והלוואי אופי כזה לכולנו, אבל כמה שאלות:
1. האם גובה של 1.46 באמת מקנה פטור מגיוס? זה לא שהוא ממש גמד, בגובה מטר.
2. עם כל הכבוד (באמת!) לו, האם באמת חשבו עד הסוף בקטע הזה? כלומר- להציבו כלוחם ולא בתפקיד עורפי? מבחינת המשקל שהוא יכול לשאת (או חייל פצוע), איך יסתדר בשדה קרב בשטח בנוי, רווי מכשולים וכו'. אני יודע שלנשים ביחידות קרביות נותנים מיני פטורים והקלות, ולכן הן משרתות ביחידות קרביות אבל במידה (נ,מ, תותחנים, מג"ב וכו'), והסיבה ברורה- הן לא שוות ערך לגברים מבחינה פיזית. והבחור פה- כן?

ישן 15-04-2012, 21:37
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "היית חייב להזכיר לי את..."

אם הוא עומד בכל המטלות ללא הנחות (במקרה שלו- ואפילו טוב מחייל רגיל)

http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/Personal/2007/julay/2501.htm

אלוף סיירת גולני בטיפוס על חבל, לוחם בלבנון, מצטיין הרמטכ"ל ביום העצמאות, מצטיין קורס קצינים קרביים, קצין מודיעין ב"אגוז", מפקד צוות לוחמים ב"אגוז", מפקד מוצב יקינטון במלחמה האחרונה. מה התכונות הדרושות בשביל לרכוש את כל התארים הללו? אומץ לב, יוזמה, נחישות, עמידה בלחצים, כושר פיזי ומנטלי גבוה, פרופיל 97, שתי ידיים חזקות. לסרן (מיל') יקיר שגב יש את הכל, חוץ משתי התכונות האחרונות. זה לא מנע ממנו להגיע לכל ההישגים הללו.

ליקיר, שאיבד את ידו השמאלית בתאונת דרכים בגיל 3, פרופיל 21 ופטור משירות חובה בצה"ל. בתעודת ההתנדבות שלו כתוב "פטור מטירונות, תורנויות, שמירות, מסדרים, הפעלת נשק ונהיגה". גם כשהיה מפקד צוות לוחמים בסיירת "אגוז" שעושה 60 שכיבות סמיכה עם יד אחת, המשיך להסתובב עם הפטור בפנקס החוגר והראה אותו מדי פעם לחיילים. איזה חייל יתלונן על עמידה ממושכת במצב 2 אחרי זה?

בכלל, איך תדרוך את הנשק, שאלו אותו חברי הוועדה. שגב ביקש מהם להמתין מספר דקות ויצא מהחדר. הוא רץ החוצה וחיפש את החייל הראשון שראה עם רובה. הוא השאיל את הנשק ממנו לכמה רגעים וחזר לחדר הוועדה. שגב, שהסביר להם עוד קודם שבמשך כל השירות שלו הוא עושה מטווחים באופן לא רשמי ורק צריך את אישורם בשביל הקורס, שם את קת הרובה בבית השחי שלו ודרך את הנשק.

אתה מכיר את הסיפור על יואב ירום ומבחן הריצה? ליוויוס?

ישן 15-04-2012, 22:10
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אם הוא עומד בכל המטלות ללא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
אם הוא עומד בכל המטלות ללא הנחות (במקרה שלו- ואפילו טוב מחייל רגיל)

http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/Personal/2007/julay/2501.htm

אלוף סיירת גולני בטיפוס על חבל, לוחם בלבנון, מצטיין הרמטכ"ל ביום העצמאות, מצטיין קורס קצינים קרביים, קצין מודיעין ב"אגוז", מפקד צוות לוחמים ב"אגוז", מפקד מוצב יקינטון במלחמה האחרונה. מה התכונות הדרושות בשביל לרכוש את כל התארים הללו? אומץ לב, יוזמה, נחישות, עמידה בלחצים, כושר פיזי ומנטלי גבוה, פרופיל 97, שתי ידיים חזקות. לסרן (מיל') יקיר שגב יש את הכל, חוץ משתי התכונות האחרונות. זה לא מנע ממנו להגיע לכל ההישגים הללו.

ליקיר, שאיבד את ידו השמאלית בתאונת דרכים בגיל 3, פרופיל 21 ופטור משירות חובה בצה"ל. בתעודת ההתנדבות שלו כתוב "פטור מטירונות, תורנויות, שמירות, מסדרים, הפעלת נשק ונהיגה". גם כשהיה מפקד צוות לוחמים בסיירת "אגוז" שעושה 60 שכיבות סמיכה עם יד אחת, המשיך להסתובב עם הפטור בפנקס החוגר והראה אותו מדי פעם לחיילים. איזה חייל יתלונן על עמידה ממושכת במצב 2 אחרי זה?

בכלל, איך תדרוך את הנשק, שאלו אותו חברי הוועדה. שגב ביקש מהם להמתין מספר דקות ויצא מהחדר. הוא רץ החוצה וחיפש את החייל הראשון שראה עם רובה. הוא השאיל את הנשק ממנו לכמה רגעים וחזר לחדר הוועדה. שגב, שהסביר להם עוד קודם שבמשך כל השירות שלו הוא עושה מטווחים באופן לא רשמי ורק צריך את אישורם בשביל הקורס, שם את קת הרובה בבית השחי שלו ודרך את הנשק.

תראה, אני לא אומר לפסול מלכתחילה, אני רק אומר שלא צריך להסתנוור מהסיפורים המרגשים האלה. כן, אלה אנשים מלאי מוטיבציה בתקופה שבה נראה שהמוטיבציה בשפל שיא, אבל עם כל הכבוד, לעשות 60 שכיבות סמיכה ולטפס על חבל הם אולי המדדים הצה"ליים הרשמיים אבל לא הם החשובים.

אז לדרוך נשק בתנאי מעבדה הוא יכול, אבל מה עם לתפעל מעצור תחת אש? מה עם לזרוק רימון? לדרוך לאו? לסחוב פצוע? להניח ת.א/ח.ע? כולם הכשירות הבסיסית ביותר שנדרשת מלוחם, אם הוא יכול לבצע אותם (וכמובן את כל הדברים המתקדמים יותר שנדרשים מלוחם) אין לי ולו חצי תלונה, אבל אם הוא לא יכול לעמוד בכשירויות שנדרשות מלוחם, עם כל הצער שבדבר והכבוד למוטיבציה, אולי עדיף שימלא תפקיד אחר.
ציטוט:
אתה מכיר את הסיפור על יואב ירום ומבחן הריצה? ליוויוס?

את הסיפורים על יואב ירום אני מכיר, את ליוויוס היה לי העונג והכבוד להכיר אישית ואפילו דיברנו עליו כמה פעמים (זוכר את סיפור ההתקלות עם המש"קית ת"ש ואיך היה משחק אתנו בייסבול עם הפרוטזה לפני ישיבת סמלים?) ועדיין יש פה 3 הבדלים מהותיים מאוד:

1. לשניהם חסרה רגל, לא יד, ולשניהם יש פרוטזות שממלאות את התפקיד באופן הכי קרוב למושלם שיש.

2. שניהם מג"דים, לא לוחמים ולא קצינים זוטרים, למג"ד עוד אפשר איכשהו לוותר על הכשירויות הבסיסיות שמניתי.

3. את ליוויוס העבירו לתפקידים לא-לוחמים אחרי שאיבד את הרגל בתור סמג"ד וספציפית שמו אותו כמפקד מורן בתור התפקיד מג"ד, כי מפקד מורן נדרש לפחות פיזיות ממג"ד חי"ר. כל זה למרות שהוא היה רץ 10 ק"מ כל בוקר.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 15-04-2012, 22:31
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "מהכתבה המקורית פה מצטייר כי..."

דיברתי בגדול, לא כיוונתי לאדם ספציפי, כמו שאמרתי- אם הוא מסוגל לעמוד בכל הדרישות והן בכל הסיטואציות האמיתיות (כמו שאמרתי, חשוב לי יותר שהלוחם יוכל לתפעל מעצור, להגיש עזרה ראשונה וכו' מאשר שיעשה 60 שכיבות סמיכה על יד אחת) אין לי תלונות.

מצד שני- אם הוא לא יכול לעמוד בדרישות הסף של כל לוחם אחר ו/או לא מסוגל לעמוד בדרישות המציאות, עם כל הכבוד- אין שום סיבה לשבץ אותו כלוחם. הנחות זה לא משהו שצריך לקבל בהבנה, בין אם זה לנשים או לכל מישהו בעל מגבלה פיזית, לא משנה כמה מוטיבציה יש להם.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 15-04-2012, 23:04
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]אם הוא עומד בכל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
אז לדרוך נשק בתנאי מעבדה הוא יכול, אבל מה עם לתפעל מעצור תחת אש? מה עם לזרוק רימון? לדרוך לאו? לסחוב פצוע? להניח ת.א/ח.ע? כולם הכשירות הבסיסית ביותר שנדרשת מלוחם, אם הוא יכול לבצע אותם (וכמובן את כל הדברים המתקדמים יותר שנדרשים מלוחם) אין לי ולו חצי תלונה, אבל אם הוא לא יכול לעמוד בכשירויות שנדרשות מלוחם, עם כל הצער שבדבר והכבוד למוטיבציה, אולי עדיף שימלא תפקיד אחר.

אמנם את יקיר שגב אני מכיר רק היכרות שטחית בלבד אבל אתה יכול להיות בטוח שאת כל המדדים האלו, מינוס, אולי, דריכת הלאו, הוא יכול לבצע בלי שום הסתבכויות. לכן, בעוד הסייג שלך ככלל הוא סייג נכון (ואפילו חשוב, כי דוגרי, לוחמים גרועים הורגים לוחמים טובים) הרי שבמקרה דנן, יקיר שגב היה לוחם בזכות ולא בחסד.

ישן 16-04-2012, 08:58
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=golani_2] אז לדרוך נשק..."

התיאור שלי כוון לכלל ציבור המוגבלים פיזית שרוצים לשרת כלוחמים, במקרה השתמשתי בדברים שלדעתי קשה לקטוע יד לבצע כי דיברנו על קטועי יד, לבעלי מגבלות אחרות יהיו מטלות אחרות קשות/בלתי אפשריות לביצוע.

כאמור- אם מצליח לעמוד בכל המשימות כמו כל חייל אחר- אין לי טרוניה, בפועל ממש הייתי שמח לדעת איך הוא עושה את זה. אני לא יכול לחשוב על שום דרך לתפעל מעצור שני או להגיש עזרה ראשונה (ח.ע, רוסי, ת.א) ללא יד, לזרוק רימון אני יכול להבין עם פרוטזה- אבל למיטב ידיעתי הוא לא משתמש באחת.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 16-04-2012, 22:11
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אם הוא עומד בכל המטלות ללא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
זה חוקי בכלל? מותר לפי הנהלים? מותר גם לי לדרוך נשק עם בית השחי? ועם השיניים? מותר לעשות פטרול על אופניים במקום ברגל?

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.

ישן 20-04-2012, 23:14
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
חיילים קטעים בחו"ל
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "להזכירך היה קצין באגוז שהיה..."

שני מקרים מעניינים:

החייל שבתמונה הוא כנראה (לא בוודאות) רס"ל John (Mike) Fairfax מחטיבה 3 של הכוחות המיוחדים, שאיבד את רגלו בפיצוץ מטען צד באפגניסטן. "כנראה" נובע מכך שלא מצאתי מידע אמין על כך שהוא אכן חזר לאפגניסטן בתפקיד לחימה. בכל מקרה, ידוע שהתמונה עצמה כן אמיתית.

התמונה כשלעצמה די מדהימה, ומה שהופך אותה ליוצר מעניין זה דוקא הנגמ"ש ברקע. זהו דיגום ייחודי של Stryker עבור יחידות מיוחדות, שהיה בשימוש למשך כמה שנים בעירק והופעל ע"י מספר יחידות בודדות - דלתה, SEAL וכו'. מאחר וידוע שגם תמונה זו אמיתית ואמינה, ככל הנראה מדובר בלוחם SEAL הקיטע הראשון בהסטוריה.

ישן 15-04-2012, 19:26
צלמית המשתמש של AtlantisNumenor
  משתמש זכר AtlantisNumenor AtlantisNumenor אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הוא בהחלט אדם מרשים, והלוואי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
הוא בהחלט אדם מרשים, והלוואי אופי כזה לכולנו, אבל כמה שאלות:
1. האם גובה של 1.46 באמת מקנה פטור מגיוס? זה לא שהוא ממש גמד, בגובה מטר.
2. עם כל הכבוד (באמת!) לו, האם באמת חשבו עד הסוף בקטע הזה? כלומר- להציבו כלוחם ולא בתפקיד עורפי? מבחינת המשקל שהוא יכול לשאת (או חייל פצוע), איך יסתדר בשדה קרב בשטח בנוי, רווי מכשולים וכו'. אני יודע שלנשים ביחידות קרביות נותנים מיני פטורים והקלות, ולכן הן משרתות ביחידות קרביות אבל במידה (נ,מ, תותחנים, מג"ב וכו'), והסיבה ברורה- הן לא שוות ערך לגברים מבחינה פיזית. והבחור פה- כן?

לא מבין מה הקשר בין נשים, לבין היחידות שסימנת בסוגריים?

עם כל הכבוד,
יש יחידות בנ"מ (לדוגמא סטינגר רגלי), ותותחנים (מובחרות) שהלוחמים שם עושים מסלול שהוא שווה ערך, אם לא מאומץ יותר מאשר לוחמים בחטיבות חי"ר רגילות, אז תעריך אותם קצת.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

ישן 16-04-2012, 15:14
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
חייל אחד כזה ביחידה לוחמת לא מהווה כזו בעיה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הוא בהחלט אדם מרשים, והלוואי..."

במיוחד לא אם הוא חדור מוטיבציה ו"איכותי" בשלל פרמטרים אחרים. אני לא אוהב חמשירים של "טוב X הסובל מ Y מאשר D הסובל מ G" אבל הייתי אומר שבין המלש"בים העוברים כל רף לא חסרים טיפוסים שאינם כשירים לדי הרבה משימות קרביות חשובות מאוד (קליעה...). לא יהיה נכון להציף יחידה לוחמת באנשים בעלי נתונים בעיתיים מבחינת יכולת תפקודם במצבים נקודתיים הנגזרים מלחימה, אבל במקרה כזה (בו הייתה הזדמנות להסתכל ב"זכוכית מגדלת" על האיש, למרות שלא הופנה ליחידה שדורשת תהליך מיון קפדני) בחינת נתוני החייל כנראה העידה על כך שבמקרה הכי גרוע הוא סובל נחיתות ביכולותיו לתפקד בכמה תסריטים מאוד מסויימים - כמו כולנו (אני, לדוגמא, סובל מפחד גבהים לא זניח-תאורטית ירידה דרך נקיק (ללא חבלים!) מצריכה מ מני תשומת לב מירבית, ובטח לא אוכל להתרכז בשום דבר אחר.).

לו הייתה לצה"ל היכולת, או המשאבים, לבחון לעומק כל מלש"ב כאילו נבחנת יכולתו לשרת בסיירת אזי אני בטוח שלא מעט אנשים בעלי מבנה "רגיל" היו נפלטים מהגדודים, והיו עוד כמה וכמה נמוכי קומה שדווקא כן היו מתקבלים.
ישן 15-04-2012, 19:23

איך הוא עבר את החומה בטירונות, עם מטול?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "אליעד בן שושן - החייל הקרבי הכי נמוך בצה"ל"

או פטיש 5, כמו השמן מהסדרה :-)
בכל מקרה, סחטיין לו.

אבל אם צריך לומר את האמת - בתוך מפקד, לא הייתי רוצה לוחם כזה במחלקה שלי.
"הארץ שלנו איננה רק מדינת ישראל אלא כל מרחב הסהר הפורה. אבות אבותינו אינם רק אברהם יצחק ויעקב אלא כל יושבי ארץ הקדם - הישראלים, הכנענים והפיניקים - כולם שייכים לאומה העברית. אנחנו העברים הננו איפוא צאצאים לאומה העברית הגדולה שהמציאה את האלף בית, שהקימה ציים אדירים ובנתה אימפריה בכל אגן הים התיכון. אנחנו הבאנו את התרבות לאירופה ופילי מצביאנו הגדול חניבעל, איש קרתגו, עברו את האלפים ואיימו למוטט את רומא."

ישן 15-04-2012, 21:16
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי AtlantisNumenor שמתחילה ב "איך הוא עבר את החומה בטירונות, עם מטול?"

מהכתבה:
ציטוט:
"היו ימים שהיה לי חרא. מסעות של 17 קילומטר, 12 קילומטר. לא הרגשתי את הרגליים, כל השרירים שלי כאבו. חשבתי, מה זה כל הסיפור הזה? חסרו לי הארוחות השוות בנס"א. הדבר היחיד שעזר לי להחזיק מעמד זה שזכרתי כל הזמן איזו דרך עברתי כדי להגיע לכאן. בבוחן מסלול היה קיר בגובה מטר שמונים, גובה של בן אדם, והם לא עוברים אותו. אמרתי לעצמי, אני עובר אותו ברבאק. התאמנתי כמו משוגע. רצתי, קפצתי, כל קיר היה בשבילי קיר אימון. כל יציאה הביתה לא הפסקתי לתרגל את זה. בפלוגה לא האמינו שאני אצליח לעבור את הקיר. לקח לי זמן, אבל בסוף עברתי. אנשים היו המומים. אני הוכחתי לעצמי שאני יכול.
"אחר כך היו מסע והרמת אלונקה. זה היה קשה. אז לקחתי את הידיים והרמתי אותן הכי גבוה שאני יכול. מתחתי, מתחתי, עוד קצת, עד שהצלחתי. היה גם פטרול. מישהו צריך להיות עם הקשר על הגב. אז אני, עם כל הבעיות שלי בגב, שמתי את הקשר והלכתי. לא היה פשוט, אבל לא ויתרתי. ועשיתי את זה".

לגבי חייל כזה במחלקה- אפשר לחשוב שכל הלוחמים בעלי פרופיל 82 ומעלה בכפיר (ובצנחנים, ובשריון, ובמוד"ש, ובתותחנים, ואיפה לא) הם בעלי מוטיבציה אדירה ונחישות אינסופית, כולם בכושר שיא, מצטייני בר-אור ועוברים מסלולעל הפעם הראשונה. היות ויחידה לוחמת היא יותר מסך היכולות הפיזיות של חבריה, אני דווקא הייתי רוצה במחלקה שלי חייל כזה, שעובר את הרף בקושי לאחר מספר ניסיונות- אפילו במחיר של ויתור על חפ"ש בגובה ממוצע, שכל העסק לא מעניין אותו במיוחד והוא עובר את הרף לאחר כמה ניסיונות כי זה פשוט לא מזיז לו, ו/או כי הוא בכושר גרוע, ושבמסעות הוא ממילא לא עוזר מתחת לאלונקה כי צריך לדחוף אותו.

אם יש טיעון חזק נגד לשים חייל כזה (נמוך או קטוע יד) בחי"ר, זה הטיעון הבריאותי: דווקא בגלל המוטיבציה האדירה, הם עלולים לגרום לעצמם נזק בלתי הפיך, וחבל.
ישן 16-04-2012, 19:39

בכייף, אני רוצה לראות את ה"לוחם" הזה סוחב פצוע...
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "בתור מפקד, הייתי מעדיף חייל..."

או סוחב פק"ל נוסף, או מבצע כל תפקיד אחר שלוחם בגובה ממוצע (1.70+) מצליח לעשות.

*חשוב לי להבהיר שאין לי שום דבר נגד הבחור, פשוט יש לו מגבלה פיזית חמורה, ושום דבר בעולם לא יוכל לשנות את זה.

ישן 16-04-2012, 19:57

עד שאני לא אראה בעיניים אני לא אאמין...
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "הוא כבר עשה זאת. אם היית טורח..."

זה שזה כתוב בעיתון, זה נחמד מאוד.

מבחינה פיזית, זה על גבול הבלתי אפשרי.

זה גם בלתי אפשרי שבגובה שלו עם פק"ל מלא ומחסניות, ולאחר בוחן מסלול שלם, הוא יצליח לקפוץ מעל לחומה, אבל בסדר, אז רשמו.

אתה יודע מה היה בתכלס?

אתה יודע שבבוחן מסלול נותנים לבחורות לעבור את החומה עם ספסל?

אז יופי, הכל טוב ויפה, אבל אתה לא יכול לדעת במציאות איך זה באמת היה.

ושוב - לדעתי, אתה לא באמת יכול להיות לוחם כשאתה בגובה של פחות ממטר וחצי.

אם הוא ייאלץ להגיע לקפ"פ מול מחבל, מה יקרה?
הנשק הסודי שלו יהיה לתת אגרוף לאשכים?

זה מתחיל להזכיר לי את ההוביטים משרה"ט.

ישן 16-04-2012, 21:46
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי AtlantisNumenor שמתחילה ב "עד שאני לא אראה בעיניים אני לא אאמין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AtlantisNumenor
זה שזה כתוב בעיתון, זה נחמד מאוד.

מבחינה פיזית, זה על גבול הבלתי אפשרי.

זה גם בלתי אפשרי שבגובה שלו עם פק"ל מלא ומחסניות, ולאחר בוחן מסלול שלם, הוא יצליח לקפוץ מעל לחומה, אבל בסדר, אז רשמו.

אתה יודע מה היה בתכלס?

אתה יודע שבבוחן מסלול נותנים לבחורות לעבור את החומה עם ספסל?

לא צריך גובה כדי לטפס על קיר, צריך שרירי ידיים...

ציטוט:
אז יופי, הכל טוב ויפה, אבל אתה לא יכול לדעת במציאות איך זה באמת היה.

גם אתה לא. ובהיעדר בדל ראיה לכיוון ההפוך אין לי שום בעיה לקבל את מה שהבחור טוען בכתבה בעיתון.

ציטוט:
ושוב - לדעתי, אתה לא באמת יכול להיות לוחם כשאתה בגובה של פחות ממטר וחצי.

ההיסטוריה מלאה מקרים שמוכיחים אחרת.

ציטוט:
אם הוא ייאלץ להגיע לקפ"פ מול מחבל, מה יקרה?
הנשק הסודי שלו יהיה לתת אגרוף לאשכים?

לא רואה איך היעדר הגובה ימנע ממנו להכות את המחבל מכות נמרצות. אם כבר, הוא מטרה קטנה יותר...

ציטוט:
זה מתחיל להזכיר לי את ההוביטים משרה"ט.

מצחיק שאתה צריך לפנות לפנטזיה כדי לפסול נקודה

ישן 17-04-2012, 13:58
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "ראיתי אנשים נמוכים (לא 1.40 ,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי id0a
דרך אגב, היום בצה"ל לא עוברים מעל חומות אלא דרכן, אז תפסיקו לתת את הדוגמא החסרת חשיבות שלך קיר בבוחן מסלול, הדוגמא הזאת היא סימן למקובעות שלך, של גולני_2 ושל עוד אנשים בפורום ושל גדודים שלמים בצבא.

אהבתי איך שלא הבנת מילה ממה שכתבתי ועוד היה לך התעוזה להכליל אותי בשטות שלך.

אגב, בצה"ל בהחלט עוברים מעל חומות גם בפעילות מבצעית, לא תמיד יש את היכולת לעבור דרך קירות (שזה כמובן ממש לא משהו של "היום" אלא יותר משהו מאז הפעם הראשונה שצבאות נלחמו בשטחים בנויים).

והקיר בבוחן מסלול הוא עדיין משהו שנדרש מלוחם, מי שלא מצליח לעבור אותו לא יהיה לוחם. בר-אור כהיקש, לא הזדמן לי לרוץ 2000 בבגדי מד"ס או לעשות שכיבות סמיכה בפעילות מבצעית, אבל זה עדיין אחד מהקריטריונים הנדרשים מלוחם.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:58

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר