16-04-2012, 22:03
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
ציטוט:
עוד לא חקרו את האירוע, ומשום מה אנשים כבר החליטו שהוא האריה דרעי הבא.
ובכן, לפי הראיות (שקיימות כרגע) מגיע לבנאדם להשתפשף קצת בכלא ולאבד כל דרגה צבאית שיש לו.
|
אתה צריך להיות מהאטמה גנדי בעצמו כדי שתהיה לך ההצדקה להשתמש בנימה המתנשאת הזאת, כלפי קצין צה"ל שמסכן את חייו על מנת להגן על חופש הביזוי שאתה מתעקש לנצל. המקלדת סובלת הכל.
על סמך איזה ניסיון חיים אתה קובע מה מגיע לו, או האם בכלל מגיע לו? האם היית אי פעם בסיטואציה דומה? אני מנחש שלא.
ציטוט:
מעניין אותי לדעת אם היה קיים וידאו של אותו פעיל שמאל דופק לסא"ל אגרוף בפנים, אם אז הייתה נפתחת קבוצת תמיכה באותו רדיקל שמאלני.
|
כנראה שלא. אבל איך זה רלוונטי? הסיטואציה הזו לא סימטרית. מישהו הזכיר לא מזמן את הכשל הלוגי Ignoratio_elenchi ואתה סיפקת לנו דוגמה.
ציטוט:
העצומה הזאת והקריאה הזאת של "הוא זכאי" שתיהן שוות לתחת בגלל שהן נועדו להגן על אג'נדה פוליטית מסויימת, ומבחינתי אין כל הבדל בין אנשים שיחתמו על עצומה כזאת לבין אנשים שיאשימו את היהודים בהכנת מצות לפסח מדם תינוקות נוצריים.
|
ראשית, במדינה דמוקרטית העם הוא הריבון. מטרתה של עצומה היא לאמר: פוליטיקאים יקרים, אנחנו מייצגים כח אלקטורלי כזה או אחר ואם אתם מעוניינים להיבחר שוב: נא להתנהג בהתאם.
במקרה דנן, יש בהחלט מקום לעצומה שאומרת: לא נסבול את העלתו של X לעולה על מנת לרצות את התקשורת. אנו דורשים דין צדק. אנחנו הריבון, אנחנו מצביעים ביום הבחירות.
לעצומה כזו בהחלט יש מקום, שכן בעידן בו אנו חיים התקשורת הפכה לקבלן קולות בידי קבוצות אינטרס (היו שקראו לזה הון-שלטון-עיתון). במציאות החולנית שאנו חיים בה, כתבלב עיתון הארץ מרשה לעצמו לכתוב, כפי שציינתי למעלה, שאותו קצין יודח. צה"ל עדיין לא הודיע רשמית, אבל הרמטכ"ל, שר הביטחון וראש הממשלה יודעים בדיוק מה נעשה להם אם לא...
הטיעון שלך הזוי. אתה יוצא מנקודת הנחה שיש משהו פסול בהתארגנות פוליטית. או שלך עצמך אין אג'נדה. יותר נכון, שאתה יכול להרשות לעצמך "להיות שוויץ" כי אתה יודע טוב מאוד שחלוקת האחריות מאפשרת לך לא לדאוג לאינטרסים הבסיסיים שלך. מישהו אחר יעשה זאת, כי זה אינטרס שמשותף לציבור גדול. אתה תתקע מקלות בגלגלים ותצחק בזמן ששאר הפראיירים דוחפים בשבילך.
ציטוט:
אבל היי, כל אחד רואה רק את מה שהוא רוצה לראות...ואני ממש לא שמאלני ואני לא כותב את זה בתור הבעת עמדה פוליטית, אבל לפעמים כשחושבים על זה מבלי לנסות לנקוט עמדה או דעה קדומה- הכל בורות וטמטום.
לכן תחתום על איזה עצומה שאתה רוצה, אבל אל תשכח שעל כל עצומה כזאת חותם איזה רדיקל שמאלני על עצומה אחרת שקוראת להחרים את ישראל...לא נראה לי שיש הבדל ברציונאליות של שתי העצומות.
|
אכן. בוא נתחיל מניהיליזם. כי אם אתה לא מאמין בחבר הדימיוני, אין ולא יכולה להיות שום עמדה אחרת שניתן להצדיק אותה מבחינה רציונלית (אתה מוזמן לנסות).
אז מאחר והגבת, אנחנו מניחים שבחרת, באופן לא רציונלי לחלוטין, שכדאי לך לחיות.
אז גם אתה לא רציונלי, בדיוק כמו כולם. ואם אתה מאמין שיש עמדה רציונלית כלשהי, זה רק מתוך בורות וטמטום.
לגבי האפקטיביות של עמדה מסוימת, בהינתן הנחות לא רציונליות לגבי מה טוב, אפשר להתווכח.
אם כבודו רוצה לדון על מה טוב, יתכבד ויציג לנו טיעון מנומק ורציונלי, שהוא שקוף ביחס להנחות הלא רציונליות שהוא מניח.
|