14-04-2012, 23:15
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
תמונות מתוך קרון הרכבת שניצב בחצר מוזיאון הארץ...נוסטלגיה מתוקה.....
ניצלתי את השבת לטובת ביקור עם שתי בנותי במוזיאון הארץ אשר ברמת אביב...
נו טוב, בואו נודה על האמת...אתמול בשעה 12:33 נכנסתי עמן למוזיאון לטובת ביקור וזאת שלשמחתי השתים הביעו עניין בדבר, אבל לצערי גילינו קצת באיחור, שהמוזיאון נסגר בשעה 14:00 ....
לא ממש טרחו לומר לי זאת כשרכשתי את הכרטיס (מסתבר שילדים נכנסים בחינם וזה יפה מאוד).....
אז כן, היות ואתמול לא ממש הספקנו, החלטנו שהיום נחזור לשם , וכך גם עשינו.....
לא אתעכב כאן בתיאורים והסברים על הביקור עצמו, למעט זה שאכתוב שבהחלט מומלץ לבקר שם עם ילדים, המוזיאון שמור ומעוצב באופן ידידותי ונעים, מחולק ע"פ נושאים ובהחלט..... חוויה כיפית, מעניינת ומלמדת לילדים ומבוגרים כאחד...
אחד הדברים שמשכו את תשומת ליבי במיוחד, היה אותו קרון רכבת אשר ניתן לראותו ניצב בחצר המוזיאון בסמוך לצומת הכבישים דר' רוקח ודרך נמיר שבת"א...
קרון רכבת שכמותו זכורים לי כילד עוד מהשנים בהם היינו נוהגים להסתובב ב"שטח ההפקר" היכן שסלולים היום נתיבי איילון לא רחוק מראש ציפור/קאנטרי דקל/בואכה שבע טחנות....
וכך, לאחר שמיצתינו את הביקור בביתני המוזיאון, "משכתי" את הילדות לכוון בו ניצב אותו קרון שהתגלה כסוג של "קפסולת זמן" ...שמורת טבע לכל חובב נוסטלגיה ישראלית....
היות והקרון מוצב במקום אליו סביר כי מרבית המבקרים לא ממש טורחים להגיע, הטיפוס אליו לא ממש "מזמין"....הוא נשמר כמעט כפי שהיה בעבר, כולל גופי התאורה, שלטי הפרסומות, המאפרות , המושבים וכו'....
נתן לתמונות לדבר....
להנאתכם:
אישית...אני אוהב הרבה יותר עצמים שכאלה מאשר כאלה שעברו שחזור/שימור....
ככה עדיין אפשר לחוש ולנשום את ההוויה האמיתית.....
לבני.