19-04-2012, 22:33
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,058
|
|
בזה אני מבין. (עשיתי אדניות תבלינים לחצי בני ברק)
קודם כל צריך לדעת שלחלק מהתבלינים יש עונות, אחד הדברים הרווחים ביותר במשתלה שלנו זה לואיזה. צמח מאוד חזק אם ריח וטעם מצוינים (לימון) אבל מתיישב לגמרי בחורף וחוזר לצמוח באביב. למזלנו הטוב הלקוחות לא מקשיבים בזמן שאנחנו מוכרים להם לכן אפשר למכור להם שוב ושוב לואיזה. כך שלא כל מה שיבש מת
ככלל בגידול צמחים יש שלשה דברים שקובעים את הצלחת הגידול: איכות האדמה, איכות הניקוז וכמות האור.
במקרה של האדנית שלך הייתי מתחיל עם להפוך טוב טוב את האדמה לוודא שיש ניקוז ואפשר וטוב לשים מגש מתחת, לא רק מועיל לצמח גם מונע טינופת. אם צריך תקדחי עוד כמה חורים.
אם האדמה שמתחת לחלק הרטוב היא חסרת משקל לחלוטין ונותנת תחושה של מסננת. קרי, ברגע שמשקים אותה כל המים מתנקזים ולא סופגים כלום. אז אחרי שהפכת את האדמה תני השקיה מאוד מאוד טובה. (כשזה קורה בעציצים אנחנו לוקחים את העציץ ומטבלים אותו ליומיים בתוך דלי מים ביחד. עם הצמח ופעמים רבות הוא קם לתחייה)
אני לא מבין בתבלינים למקום עם מזג אויר כמו ניו-יורק (לא טועה בכתובת, נכון?)
אבל הייתי מנסה רוזמרין - צמח ערס שלא איכפת לו מכלום, מרווה שהיא מאוד חזקה אבל אני לא בטוח איך היא תתמודד עם הקור ואורגנו - אורגנו נוטה למות בפתאומיות, אבל זה לא נורא לא שתיל יקר אפשר להנות ממנו ולבשל ואז לשים חדש. אני אישית אוהב גם בזיליקום, לא הכי חזק אבל משמח.
ברגע שיהיה מספיק חם הנענע תתחיל להשתולל ולצמוח.
אה, שכחתי מרווחי שתילה. 40 ס"מ בממוצע. לא להצמיד מידי תני להם מקום להתפשט. במידה ויש שאלות נוספות אז סיפרתי שקרים לחצי בני ברק על צמחים אני יכול לספר גם לך.
_____________________________________
זנגה זנגה, דאר דאר
(מ.קדאפי)
|