12-07-2005, 23:29
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
כוונת הטריג'יקון ריפלקס, השוואה עם כוונות אחרות ומדוע היא מועדפת?
(מכונה אלביטון)
מישהו יכול להסביר לי מדוע יש עוד יחידות שמשתמשות בכוונת הזו?
היצע כוונות הרפלקס היום הוא גדול מאד: מארס (תוצרת ITL ישראל, כוללת סמן לייזר ומופעלת ע"י סוללה), מפאור 21 (מתוצרת מפרולייט ישראל, ללא צורך בסוללה), פלקון (מתוצרת אלביט, ישראל, מופעלת ע"י סוללה, מעט מגושמת), טריג'יקון (מופעלת ע"י סוללה), כוונות צ'כיות ואמריקאיות שונות (בטח ראיתם אותם על הרוס"רים של צוותי התקיפה של הCTU ב'24').
למרס יש יתרונות רבים, חסרונותיה הם המשקל הנוסף (שבשיקלול עם החיסכון בסמן הופך ליתרון) והצורך בסוללה.
המפאור 21 נראית לי ככונת אידאלית: קלה נוחה ואינה נזקקת לסוללות.
הפלקון של אלביט מגושמת וכבדה וגומרת סוללות.
אבל גם הכוונת של טריג'יקון בעייתית: החלונית שלה קטנה מאד וקשה 'להיכנס' אליה (לי היה קשה כמעט כמו כוונות ברזל), היא דורשת סוללות.
ובכל זאת הכוונת הזו נמצאת ביחידות רבות בצה"ל ובמשטרה ודווקא ביחידות שלא חסר להן תקציב ויכלו להרשות לעצמן לרכוש מפרולייט או מארס. אני מדבר על שלדג, ימ"מ, ימ"ס, מצדה ועוד.
אני יכול להבין את הצורך של יחידה מיוחדת שעלולה לפעול מחוץ לגבולות המדינה בכוונת שאינה מתוצרת הארץ, אבל עדיין מתקשה להבין את היחידות המשטרתיות.
אני מרגיש שהאלביט עדיפה על הטריג'קון, האם אני צודק?
בבקשה תשובות רציניות ולא "אח'שלי הגיבור אומר שהמפרולייט, שולתתת הכי פ33ות ג2ר ג2ר!!!1"