05-07-2012, 16:50
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 26.07.08
|
|
ציטוט:
Slave הוא מונח מעולם ה IDE. ב SATA, כל כונן נמצא על ערוץ משל עצמו, ללא שותפים. ככה שלא ברור למה אתה מתכוון ב Slave.
|
הייתי בטוח שעדיין המונח הזה רלוונטי ל-SATA כי אחרת איך המחשב יודע מאיזה HDD לעשות boot.. אבל בע"ה אקרא על זה כדי לדעת.
אבל גם אם הוא כן יודע כי הגדירו לו בביוס, אז למה אי אפשר להתייחס לכונן השני בתור Slave? הרי הכונן השני הוא בטוח לא ראשי.. או שמונח מתאים יותר יהיה "כונן משני" במקום "Slave".
ציטוט:
בכל אופן, קשה לי לחשוב למה שלכונן יהיה איכפת מהיכן הוא מקבל את ה 5/12V שלו... הסיבה היחידה שבגללה זה יכול לשנות, היא אם נעשה רפרנס בפוטנציאלים בין הפוטנציאלים שבהזנת הזרם לכונן, לבין קווי הנתונים... אבל כיוון שיש פלוס ומינוס בחיבור עצמו, יש כאן GND עצמי... אני לא רואה איך זה יכול להשפיע. אבל אולי אני מפספס משהו.
|
ניסיתי לבצע את מה שכתבתי, אבל לא הצלחתי לקרוא מהכונן המשני. אחרי שחיברתי את הכונן המשני לאספקת הכוח שכבר קיימת במחשב, אז כן הצלחתי.
גם ראיתי שהמאוורר של ה-HDD לא מסתובב כאשר הזנתי לו כוח מספק כוח חיצוני.
אני לא בטוח אבל אני זוכר שהיו 4 קווים שיצאו מספק הכוח החיצוני, ונראה לי שהיו אמורים להתחבר ללוח האם (אבל החיבורים האלה נתפסו ע"י ספק הכוח שהיה קיים כבר במחשב, ולכן אי אפשר היה לחבר את החיצוני ללוח אם)
|