27-02-2012, 10:46
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
אתה מניח שעל ידי הידברות והתאמה אפשר להגיע לשיעור גיוס חרדי גבוה, שיחזק את עצמו. איני בטוח.
א. קח בחשבון שאותם ה- 1400 החרדים המתגייסים הם בחלקם בני 24-25, כלומר הם 2% מ-50,000 חרדים בגילאים 18-25 ולא 16% מ-8500 חרדים בשנתון. מה אם ניתן להגיע, בעזרת ה-"גזר" של המסלולים הייעודיים, רק ל- 8% מכל מחזור? (ולא "לגייס 2 פלוגות נוספות כל שנה עד שהרוב יתגייסו") בנוסף, הרושם שלי הוא שמסלולי "שחר" גדלים מהר יותר מהנח"ל החרדי- האם הציבור החילוני יקבל מצב בו, נאמר, 2% מהחרדים מתגייסים לתפקידי לוחמים (ומשרתים רק שנתיים) ועוד 6% מתגייסים למסלולי שח"ר (שירות קצר, הכשרה מקצועית על חשבון המדינה, שיעור תורה יומי וכו')?
ב. אני מסופק מאוד האם חיילי שח"ר יעשו מילואים באופן סדיר- גם בגלל שמקצועית קשה לעבוד עם מאסות של מתכנתים שמגיעים לחודש כל פעם, וגם בגלל שכשהם מתגייסים הם כבר נשואים עם ילדים, ומהילד השישי יש להם פטור אוטומטי.
ג. איני בטוח שצה"ל עצמו ערוך לגייס אלפי חרדים בשנה, במסלול שח"ר. הם הרי צריכים בסיס פתוח, כשרות מהודרת וכו'. אי אפשר לשלוח 2-3 חיילי שח"ר להיות מכונאים בחטמ"ר, למשל- הם יקשו לשמור על אורח חיים ראוי מבחינתם. גם אי אפשר לבסס פלוגת מפקדה שלמה על חיילים שיוצאים הביתה יום-יום. נשארו רק תפקידים עורפיים- ושם יש כיום עודף כ"א. צה"ל מרוצה כיום ממסלולי שח"ר כי אלו חיילים שהוא מקבל בחינם (הכשרה על-חשבון המדינה, כ"א שלא היה מתגייס אחרת, ואפילו ביחידות הם על-תקניים) וכי הוא רואה בכך תרומה לאומית- אך לא בטוח שהוא יכול להכיל אלפי חיילים בתנאים כאלו. אם אני מבין נכון, יעד הגיוס הסופי שמוגדר כיום הוא 2,400 איש בשנה.
בסיסית, יש כאן התנגשות בין ציבור חילוני-ציוני, שמעריך מאוד את השירות הצבאי, וציבור חרדי, שמעריך מאוד את לימוד התורה שמתבצע באותן שנים.
- חלק מהכותבים כאן קוראים לסנקציות על החרדים כדי לדחוף אותם לגיוס רגיל- בעיני זו התעלמות מחשיבות לימוד התורה בעיני החרדם.
- אתה מציע התגמשות באופן השירות- לדעתי התגמשות במידה של מסלולי שח"ר גרועה מהמצב הקיים (לצה"ל אינה עוזרת- אלפי חילונים היו שמחים לתנאים האלו והיו נותנים תפוקה שווה או עדיפה, ולמדינה זה עולה כסף רב). היא מסייעת בפתרון הבעיה הלאומית של עוני חרדי, אך בעיני, מוסרית, אינך יכול להתגאות ששירתת את המדינה כאשר חלק נכבד מהזמן בעצם הוכשרת על חשבונה.
- אני מציע ויתור על גיוס החובה הכללי, ושיפור התגמול ליוצאי צבא. צה"ל יוותר על % מסוים מהחיילות, % קטן מהחיילים, וכמובן על החרדים. מה עם בעיית העוני החרדי? מצידי שיהיו יחידות של מורים-חיילים שיעבירו לחרדים בני 22-30 שיעורי אנגלית ומתימטיקה. ומה לגבי שילוב החרדים בחברה הכללית? במחילה, זו בעיה שלהם.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 27-02-2012 בשעה 10:52.
|