12-02-2012, 19:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "שאלות לעניין, רק שאני לא יודע לענות על כולן (ולעניות דעתי, רבים נמצאים במצבי)"
תראה, לגבי הדרישה שלך לעניין, אני לא חושב שמישהו יכול ממש לעזור לך. אני יכול להגיד לך מה מעניין אותי (ביולוגיה. זה ממש כיף. כדאי לך.), אבל אני לא רואה שום דרך להעריך מה יעניין אותך, בטח שלא יותר טוב ממה שאתה יכול להעריך זאת. מהבחינה הזו, נראה לי שכדאי שמעבר להתבוננות בתארים ברמת השם שלהם, תעיין גם בתכניות הלימוד של התארים השונים שאתה שוקל, ובקורסים השונים הנלמדים בכל תואר ותואר. זה עשוי לתת לך הבנה מעט טובה יותר לגבי התוכן של התארים השונים (לא כולם יודעים, למשל, שתואר במדעי המדינה הוא בעל מאפיינים רבים מעולם הפילוסופיה, ואנשים שלא אוהבים "חפירות" עשויים לסבול מאוד בתואר כזה).
לכל אחד יש הגדרה שונה למה זה אומר "להשתעבד ללימודים". אף אחד מהתחומים אותם אתה שוקל אינו עמוס כמו למשל תואר דו חוגי בהנדסת חשמל ופיזיקה, אבל גם התארים בכלכלה ובמשפטים בכלל לא פראיירים, ואם אתה רוצה, למשל, להמשיך לקדם את הקריירה שלך במהלך הלמודים, הם עשויים להתאים לך פחות. לגבי הסוגיה האם יש תואר שהוא קליל, זה תלוי איך אתה מסתכל על זה. קח למשל תחום כמו פילוסופיה. אם תרצה באמת להבין את העולם הזה, אכן תצטרך להשקיע לא מעט, אך מכיוון שבתחום יש אינפלציית ציונים מטורפת (לפחות באוניברסיטת חיפה, אבל אני מניח שגם במקומות אחרים) אתה יכול גם לישון כל הסמסטר, ובסוף לבוא למבחנים ולסיים עם ממוצע מכובד פלוס.
לגבי התרומה לתחום, כנראה אתה מכיר את עולם התקשורת הרבה יותר טוב ממני, אבל אני מתקשה לראות איך תואר בתקשורת יכול שלא לעזור בתחום הזה, ולו רק בכך שישפר משמעותית את נראות ה-CV שלך.