28-01-2012, 23:07
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Light Sleeper
אני לא יודעת מאיזה תחום אתה בא
|
לאחרונה אני מאמין יותר ויותר שהתחום שלי הוא חרטטנות באינטרנט, אבל זה besides the point.
ציטוט:
אבל אני יכולה להגיד לך, בתור אחת שחיה בעמותה ומכירה המון עמותות מסביב, עמותות לא קמות "פה ושם" עמותות קמות כמו פטריות אחרי הגשם.
|
כן, אבל זה הרבה פעמים מונע מאינטרסים.
בואי נתנתק שניה מרגשות ונסתכל על הדברים בצורה קרה- אני לא חושב שיש יום בחודש שעובר שלא "מוקדש" ל"מודעות" של משהו, כשהמשהו הזה חובק עולם (סרטן, איידס ודברים אחרים שלא עלינו) זה מובן, אבל לכל מחלת נישה היום יש מודעות ועמותה וגיוס כספים וכו'. האנשים שפותחים אותן הם לרוב הורים לילדים שלקו במחלות הללו או משהו בסגנון. ברור שאני לא בא בטענות להורים- תפקידם בחיים הוא לעשות הכל בשביל הילדים שלהם (בדיוק כמו שאני לא בא בטענות להורים של גלעד שליט) אבל אי אפשר לצפות מכל העולם- על משאב המצומצמים מאוד להקדיש את מירב המאמצים לכלל הבעיות, קטנות כגדולות.
לי בסופו של יום חשוב יותר שבתוך שבוע ימצאו תרופה לסרטן, מאשר שייקח 100 שנה לרפא סרטן ו"תסמונת צחנת הדג" (כן, יש דבר כזה(
ציטוט:
וכן, המסקנה היא שהמדינה צריכה לדאוג לרווחת כל תושביה.
|
זאת אולי המסקנה שלך אבל זאת בהחלט לא המסקנה המתבקשת.
אגב, יכול להיות שאני אפילו אסכים עם המסקנה הזאת בהגבלות מסוימות, אבל מדינת רווחה היא אופציה אחת מתוך מגוון והיא לא תמיד האופציה המועדפת כמו שיוכל לספר לך כל מי שהיה בגיר לפני 1977.
ציטוט:
אני מדברת על דברים בסיסיים. לנסוע ברכבת ביום ראשון זה לא דבר בסיסי, אבל הכסף שאנשים אחרים מוציאים על זה יכל ללכת לעזרה להרבה דברים הרבה יותר משמעותיים ובסיסיים, וחבל לי שזה מגיע לידי כך.
|
רגע, אז לא הבנתי, את חושבת שתחב"צ צריכה להיות "חינם" לכולם?
ברור לך שאין דבר כזה חינם נכון? כל דבר עולה כסף. אם אתה לא משלמת על הכרטיס בתחנה ישירות את משלמת עליו בעקיפין במיסים שלך, אם יותר דברים יהיו "חינם" את תשלמי יותר מסים ואם את תשלמי יותר מסים בכל מקרה יהיה לך פחות לתת לדברים משמעותיים ובסיסיים יותר.
|