לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-01-2012, 12:46
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
אדם כנראה ייאלץ לשלם מזונות עבור ילדה שאולי אינה בתו

נדחתה בקשת אב לערוך בדיקה גנטית לבתו

ביהמ"ש קובע שהבדיקה תפגע בטובת הילדה, במיוחד בהיותה על סף גיל ההתבגרות
מביע ספק בדבר כנות בקשתו של האב, שהוגשה רק לאחר שהאם הגישה תביעת מזונות

איתמר לוין 09/01/2012

שופט בית המשפט למשפחה בטבריה, אסף זגורי, דחה (3.1.12) את בקשתו של גבר לבצע
בדיקה גנטית בילדה בת 12.5, כדי לוודא האם הוא אכן אביה. זגורי קבע, כי הבדיקה תזיק
לילדה, במיוחד בהיותה על סף גיל הבגרות.

הגבר והאישה לא נישאו ונפרדו בשנת 2003. הילדה נרשמה במשרד הפנים תחת שמו של
הגבר, אך בשנת 2007 הוא ביקש לבצע בה בדיקת רקמות, לאחר שלטענתו התעורר בו החשד
שהיא אינה בתו. לטענתו, בת-זוגו לשעבר קיימה יחסי מין עם גברים נוספים בעת שהרתה,
הילדה אינה דומה לו ואין חשש ממזרות שכן הם לא נישאו. האם הסכימה תחילה לבדיקה, אך
לאחר מכן חזרה בה והותירה את השאלה להכרעתו של בית המשפט.

...

לדברי זגורי, "אין לקטינה כל ספק שהתובע הוא אביה הביולוגי. הילדה איננה מצויה כלל בחיפוש
של זהות האב 'האמיתי', היא לא יודעת כלל על ההליך הנוכחי ויש לה חוויות וזכרונות שמורים (גם
אם מודחקים) מגידולה על-ידי האב ומקשר עימו...

...

עוד אומר זגורי, כי קיים ספק בנוגע לכנות תביעתו של הגבר. הוא מציין, כי התביעה הוגשה רק
לאחר שהאם תבעה ממנו מזונות עבור הילדה ו"קשה להתעלם מסמיכות הזמנים שבין הגשת
תביעת האם למזונות לבין תביעת האב לבדיקה גנטית... מדובר באקט שניחוח של חוסר תם לב
אופף אותו ואין הוא מתיישב עם חובתו של האב לנהוג במסירות כלפי בתו הקטינה.

"...גם אם הייתה נערכת בדיקה גנטית והאב היה מסיר הספקות שיש לו (ורק לו) בעניין האבהות,
לא ברור כלל כיצד ייטיב הדבר עם הקטינה. לא זו בלבד שהיא תיחשף לספקות האב בעניין
אבהותו, אלא שאין כל הצהרה שלא לומר בטוחה או התחייבות לשיקום הקשר ההורי. האב ככל
הנראה ימשיך להתגורר עם משפחתו החדשה בחו"ל ואילו הקטינה תעמיק אכזבתה מאביה. רוצה
לומר, כי לא הוכחה תועלת שתצמח לקטינה מבירור התביעה. החשש מפני נזקים שעלולים להיגרם
כתוצאה מאובדן 'אב רשום' ופגיעה בזהותה מאפילים על שיקוליו וטעמיו של האב בהגשת התביעה".

הידיעה המלאה: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-286691-00.html

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-01-2012, 15:07
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "כלומר- גם אם אין סכנת ממזרות,..."

זה כל היופי!

השופט הרי קבע ש" לקטינה כל ספק שהתובע הוא אביה הביולוגי", וזה מספיק.
לי, לדוגמה, אין כל ספק שסמי עופר הוא אבי הביולוגי. האם השופט יקבע שאני זכאי לחלק
מירושתו של הנ"ל?
מעבר לגועל-נפש שציינת, זה פשוט הזוי. ההחלטה הזו - שאינה תקדימית, אלא היא פרקטיקה
מעוותת שנוהגת במערכת המשפט הישראלית - מעיפה לאלף עזאזל את השאלה העובדתית
האם חצי מהמטען הגנטי של אדם פלוני מגיע מאדם אלמוני, ועוברת לממלכת הדמיון והנראטיבים
המוכרים לכולנו...

כבוד השופט, ירום הודו, לא רק שמסרב לברר את העובדות, אלא אף מתכחש לעובדות הידועות:
הוא מציין כי:
"קשה להתעלם מסמיכות הזמנים שבין הגשת תביעת האם למזונות לבין תביעת האב
לבדיקה גנטית... מדובר באקט שניחוח של חוסר תם לב אופף אותו ואין הוא מתיישב
עם חובתו של האב לנהוג במסירות כלפי בתו הקטינה."
אני מוכן לקבל את הטענה שהתביעה לבדיקת הקשר הגנטי נובעת מדרישת המזונות, אבל
היכן חוסר תום הלב? אם תובעים ממני לשלם עבור תאונת דרכים שלכאורה ביצעתי, יהיה זה
חסר תום לב מצדי לדרוש שיוכיחו שאכן נהגתי ברכב? אם תובעים ממני לשלם בעבור נזק
שנגרם לאדם שנפל לבור שחפרתי, האם יהיה זה חסר תום לב מצדי לדרוש שיוכיחו שאכן אני
חפרתי את הבור?
מדוע אם דורשים מאדם לשלם עבור ילד שלכאורה הוליד, זה חסר תום לב לדרוש שיוכיחו שאכן
ממנו הילד? דווקא הדרישה שלא לבצע את הבדיקה היא שחסרת תום לב, ובה משקרים ומנצלים
את "טובת הילד" כדי להימנע מלברר מיהם הוריו. הרי, במקרה הקיצוני, אין צורך שיספרו לילדה
בכלל. אמא שלה יכולה לדאוג לקחת מבחנה ספייר בבדיקת דם שגרתית, או סתם לתלוש לה
שערה בשנתה...
אבל השופט מתעלם מכך שהתובע טוען שיכול להיות שאיננו האב, ומדבר על "תביעת האב" וכן
על "חובתו של האב לנהוג במסירות כלפי בתו הקטנה". אבל הרי זה בדיוק העניין! לאב יש חובה
לנהוג במסירות כלפי בתו הקטנה - אבל מנין לנו שהתובע הוא האב?

ישן 09-01-2012, 17:52
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אבל מדובר על משפט אזרחי, לא..."

השופט יכול לקבל איזה ראיות שהוא רוצה ולדחות איזה ראיות שהוא רוצה, והוא ימצא את הטיעון המשפטי בעד או נגד ככל שצריך...

ספציפית, חוק הגנת הפרטיות קובע במפורש (סעיף 32) ש:
חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות יהיה פסול לשמש ראיה בבית משפט, ללא הסכמת הנפגע,
זולת אם בית המשפט התיר מטעמים שיירשמו להשתמש בחומר, או אם היו לפוגע, שהיה צד
להליך, הגנה או פטור לפי חוק זה.
ולא הגביל זאת, מה שאומר שעל פניו זה תקף גם במשפחה, תעבורה, וכו'.

ישן 09-01-2012, 15:12
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אדם כנראה ייאלץ לשלם מזונות עבור ילדה שאולי אינה בתו"

לא כ"כ ברור לי אבל למה האם נזכרה זמן רב אחרי הפרידה לבקש מזונות. כשהם נפרדו הילדה הייתה בת שלוש... אם היא הייתה מבקשת מזונות כבר אז, גם אם הייתה נעשית בדיקת אבהות, סביר להניח שהילדה לא הייתה זוכרת כלום וזה לא היה "פוגע" בה כמו שזה עשוי לפגוע בה עכשיו..
מה שעוד יותר לא ברור לי... אם אתה גבר, ואתה טוען שבת זוגך לא נאמנה לך ושהתינוק מלכתחילה לא שלך... למה לרשום את הילדה על שמך? למה בכלל לגדל אותה במחשבה שהוא האבא שלה? אין לו מה להתפלא שבאים אליו בדרישות עכשיו. היה צריך לחשוב על זה כשהיא נולדה.
טעות מטופשת של שני הצדדים. למרות שמהיכרותי עם סיטואציות דומות, אני נוטה להאמין שטיעון ה"אני בכלל לא האבא, הילד לא דומה לי, האמא חוגגת עם הרבה גברים" זה קלף מכוער ששולפים אבות כשבאים לבקש מהם כסף.

ישן 10-01-2012, 16:18
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "למה את חושבת שזה קלף מכוער..."

כתוב שבהתחלה היא הסכימה ורק אח"כ חזרה בה.
הניחוש שלי היא שהיא הייתה בטוחה שהגבר הוא האב ולכן הסכימה לבדיקת האבהות בהתחלה.
ואז בא אליה העורך דין ואמר לה "תקשיבי כפרע, יש מצב שבית המשפט יחליט שבכלל אין צורך בבדיקת אבהות, ואת תוכלי להימנע מלספר לבת שלך את כל הסיפור."
לבדיקת אבהות יש השלכות, זה לא טיול לסופרמרקט כמו שזה נשמע. אם היית במקומן של האמהות האלה, היית רוצה לספר לילדים שלך שהאבא שהם מכירים מתכחש להם ובכלל לא מחשיב אותם כילדים שלו?
ולא רק זה, אז גם להתחיל להסביר לילד שהאבא חושב שהאמא שכבה עם לא מעט גברים אחרים?

לצערי אני מכירה את הקלף המכוער הזה יותר מדי מקרוב. זוגות התגרשו, האבא התחיל משפחה עם אישה אחרת, ופתאום כשצריך לשלם מזונות, או לא רק מזונות, אלא נגיד לממן איזה חוג לילד או משהו יותר יקר, האבא פתאום נזכר שהילד לא שלו בכלל, מתחיל להאשים את האם, להגיד שהילד בכלל לא דומה לו (אפילו שהאב והילד דומים זה לזה כמו שתי טיפות מים).
זה קלף "מכוער" כי הברירה של האם במצב הזה היא או לספר לילד שמסתבר שהאבא שלו הוא נבל נבזה ולקחת את הילד לבדיקה גנטית, או פשוט להימנע מהכסף שמגיע לילד על פי חוק.

אז נכון, לאבא יש זכות לדרוש בדיקת אבהות לפני שדורשים ממנו לשלם, וגם בעיני החלטת השופט נראית קצת תמוהה.
אבל יחד עם זאת, הגבר ידע כל הזמן שיש סיכוי שיבואו לבקש ממנו מזונות, ואם הוא באמת חושב שיש ספק בעניין נאמנותה של האם, הוא היה צריך לבקש את בדיקת האבהות כשהילדה עוד הייתה קטנה, ולא עכשיו, כשזה מעמיד את האם והבת במצב לא נעים בלשון המעטה.

נערך לאחרונה ע"י Seo בתאריך 10-01-2012 בשעה 16:26.
ישן 10-01-2012, 16:51
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "עזבי, לילדה בת 12 אפשר לעשות..."

אם בית המשפט הגן על האם והחליט שאין צורך בבדיקת אבהות, למה לה להוכיח משהו למישהו? האב הוא זה שנזכר לטעון שטויות, חובת ההוכחה היא עליו. לא על האם ולא על הילדה. נכון שהמעשה ה"אתי" מצד האם במקרה הזה הוא להתעלם מבית המשפט ולקחת את הילדה לבדיקה. אבל מצד שני, המעשה ה"אתי" הוא מלכתחילה לא להיזכר אחרי 12 שנה שהילדה לא שלך, או לחלופין, לא לטעון שהילדה כן שלך כשהיא נולדה, בלי להיות בטוח במאת האחוזים.

השאלה שלך כלל לא מדברת על אותו עיקרון. השלכות שליליות שיכולות לקרות עקב תוצאת הבדיקה באנס ישפיעו רק עליו. במקרה הזה, ההשלכות השליליות ישפיעו בעיקר על הילדה שלא אשמה בכלום (פחות מבחינה כספית אפילו, אני מדברת בעיקר על זה שיתברר לה שאבא שלה הוא לא אבא שלה). אני יכולה בקלות להבין את האם שמעדיפה מלכתחילה לא להיכנס לזה, במיוחד אם מתאפשר לה.

ישן 10-01-2012, 17:03
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Seo שמתחילה ב "אם בית המשפט הגן על האם..."

אני מסכים שחובת ההוכחה היא על האב, אבל איך הוא יוכיח אם בית המשפט מנע ממנו להשתמש בכלי היחידי שעמד לרשותו? אני לא חושב שיש פה קשר לאתיקה משתי סיבות: כמו שכבר כתבתי אפשר לעשות את הבדיקה הזו ללא ידיעת הילדה, ואחרי ביצוע הבדיקה אמא שלה לא חייבת לספר לה מה התוצאות. לגבי ההשפעה על הילדה אני חושב שאת (והשופט) לא יכולים לדעת מה באמת טוב לילדה במקרה הזה. אולי עדיף לה עכשיו לדעת מי האבא האמיתי שלה כדי שאם האב הרשום הוא לא האב האמיתי יהיה לה זמן ליצור קשר עם האב האמיתי? אולי כשהילדה הזו תגדל היא דווקא תכעס שלא גילו לה לפני מי האב האמיתי שלה? זה יפה שאת (והשופט) מבינים את האם, אבל איפה הזכויות של האב? למה הוא צריך להוציא כסף על ילדה שבכלל לא בטוח שהיא שלו? בסופו של דבר האב נפגע גם כן, גם אם רק כלכלית, ואני חושב שלא צריך למנוע ממנו את הזכות להוכיח שהילדה לא שלו.

ישן 10-01-2012, 17:52
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "לא דיברתי בשום מקום על טובת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
לא דיברתי בשום מקום על טובת האם אלא על טובת הילדה.

"יפה שאת (והשופט) מבינים את האם, אבל איפה הזכויות של האב?" לזה התייחסתי.
וכמו שכבר כתבתי אני חושב שאף אחד לא יכול לדעת מה טובת הילדה במקרה הזה. אין לי בעיה שטובת הילד תבוא לפני טובת האב, אבל אם הוא לא האב? למה הוא צריך להיפגע מכל העסק? ככול שאני יותר חושב על העניין אני מגיע למסקנה שצדק לא נעשה פה..... וזה עצוב.[/QUOTE]

אני לא מסכימה. לדעתי שום תוצאה של בדיקת אבהות לא תטיב עם הילדה. (גם לא במקרה שיתברר שהאם באמת שכבה עם כל העולם ואשתו, והאב האמיתי מסתובב איפשהו. כי לך ותמצא עכשיו את אשתו של כל העולם).
אם נניח ואנחנו טועים, והילדה כן תחליט שהיא רוצה לדעת בוודאות מי אביה כשתגיע לגיל בו תוכל להחליט לבד על טובתה, הרי שאז היא תוכל לעשות את זה ביוזמתה, בלי שיכפו זאת עליה בגיל צעיר.
אני לא יכולה לתאר שום פסיקה בנושא הזה שהייתה מביאה לצדק מוחלט, אבל במקרה הזה אני נוטה להעדיף פסק דין אחר מהסיבה שהילדה ככל הנראה גם ככה יודעת שהאב שלה שמוק.
בכל אופן אני מקווה שהאב יערער, ושנוכל לראות כתבה עם תוצאות בקרוב.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:36

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר