נציב קבילות החיילים הגדיר את התנאים "פגיעה בכבוד האדם", והסטת מבט מהמסך עולה בריתוק. התצפיתניות בחמ"לים מבקשות לעזוב
אחיקם משה דוד | 5/6/2011 9:40
תצפיתניות על גדר הגבול, בין אם בדרום, בצפון או ביו"ש, הוא אחד התפקידים הקשים והאחראיים בצה"ל: הן נאלצות לצפות שעות על גבי שעות במסכים ברציפות כדי לאתר ניסיונות חדירה לישראל, מה שמחייב משמעת עצמית ויחידתית גבוהה מהרגיל. אבל מתברר שבשנים האחרונות הפך המקצוע הצבאי הזה לסיוט עבור הבנות המשרתות, ורבות מהן אף עזבו בשל כך את היחידה. כך, למשל, נוהגים מפקדי היחידה לרתק כל חיילת אשר "העזה" להסיט את עיניה מהמסך ולו לשנייה. "אנחנו צריכות פסיכולוג", אמרה השבוע קצינה ביחידה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מחאת התצפיתניות: "התפקיד הפך לסיוט""
ציטוט:
תצפיתניות המתלוננות על מחסור כרוני בשעות שינה, שגרת תורנויות מתישה ושוחקת, אי מימוש חופשות, עיכובים בקבלת טיפול רפואי ואי מימוש המלצות רפואיות בטענה שזקוקים להן מבצעית
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "אני לא הייתי מצליח להיות..."
אכן, ואני מאמין שבאמת הבנות שם במצוקה, הפתרון אולי להגדיל את כוח האדם.
מה גם שאני מתקשה להבין מדוע אין להם לעזר פתרון טכנלוגי העוזר באוטמט לייצר התראה של דמות חשודה, זה לא שמדובר במשהו מסובך מדי..
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אכן, ואני מאמין שבאמת הבנות..."
תתפלא.
למשל, גילוי שינויים אוטומטי מחייב השוואה לתמונה קודמת של אותה סצינה. אם אני זוכר ומבין נכון, האמצעי המדובר אינו נותן קריאת אזימוט, הגבהה וזום מדויקות- מה שמקשה על הוספת רכיב שיבצע השוואה לתמונה קודמת. היצרנית הציעה לנו מערכת גילוי אוטומטי, אבל הביצועים שלה היו נמוכים מאוד. אפשר להשקיע עשרות מיליונים במערכות אוטומטיות.
זכור שהתצפיתנית אינה מסתכלת על אזור מסוים כל הזמן- היא סורקת גיזרה שלמה.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 05-06-2011 בשעה 12:46.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "תתפלא.
למשל, גילוי שינויים..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
גילוי שינויים אוטומטי מחייב השוואה לתמונה קודמת של אותה סצינה.
זו קביעה שגויה. ישנו מגוון טכניקות שזו אחת מהם. היתי אומר אפילו שהיא מיושנת. (אם זה המקום והדבר מעניין מישהוא, אוכל להרחיב מעט.)
בכל אופן, נכון הדבר, שהחלפת התצפיתנית ע"י מערכת אוטומטית איינה ברת ביצוע היום או בעתיד הקרוב. שיפור מערכות התמיכה והעזרה לתצפיתנית - כן.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "איני יודע אם זה המקום, אבל..."
אנדיקצייה לאירוע ע"י זיהוי שינוי בתמונה מניח מודל רקע מדויק. הרקע יכול להתעדכן כל הזמן (מודל רקע דינמי) מה שמשפר דיוק אך מוריד את רגישות המערכת, או רקע קבוע, מה שמחליש את דיוק המערכת ומציף אותה בהתראות שווא.
גורמי ההפרעה בבניית מודל הרקע הם שינויים בתנאי תאורה, ראות, רעש פנימי של המערכת, מיקום הפריים במערכות סורקות, עיוותי טווח בתצפית לטווח ארוך,שינויים מותרים כמו הרוח בצמרות העצים וכו..
[כאמירה כללית ולא מדויקת - אורח לרגע בחדר התצפית יוכל לזהות אירוע של מסתנן המדלג מעל הגדר גם מבלי להכיר את הגזרה. במילים אחרות, ישנם כלים אחרים לזיהוי אירוע מלבד השוואה לתמונת שטח מוכרת.
ישנה גישה לזיהוי אוטומטי ע"י סגמנטצייה וקלסיפיקצייה של אובייקטים (הפרדת אלמנטים בתמונה ותיוגם). הפרדת האלמנטים בתמונה נעשית בדרכים שונות על בסיס התמונה וללא התייחסות לשינוי בתמונה. ע"פ רוב, כן נעשה שימוש בשינוי התמונה על מנת למקד את אזור החיפוש והעיבוד של הסגמנטור, אך השינוי עצמו אינו מעיד על אירוע. ככל שכוח החישוב גדל כך ניתן למקד פחות את אזור החיפוש\ניתוח בתמונה ו"לשחרר" יותר את מזהה השינויים עד לביטולו המוחלט (ניתוח התמונה המלאה בכל פריים).
נניח למשל שיש סגמנטור (מפלח תמונה) הגוזר בצורה אמינה חלקי גוף של אדם מתמונה. נניח שהוא מעולה כך שהוא מפלח נכון חלקי גוף הלבוש בחליפת הסוואה או מוסתר בחלקו מאחורי פרט תכסית - שיח או סלע...
נניח שיש מסווג המאחד את חלקי הגוף לכדי אובייקט אחוד תוך תיוגו לאדם\חייה\עמית או טורף.
הנה מערכת זיהוי אוטומטית.
המציאות הטכנולוגית היום, קשה הרבה יותר. הרכיבים האילו (מערכות חומרה\תוכנה)סובלים מאי דיוקים רבים מחד ומדרישות חישוב קשות מאידך.
אין תחליף למוח האנושי בזיהוי איתור וסיווג. יש כמובן אפשרות לתמוך ולהתריע באופן אוטומטי כשאיכות ההתראה הולכת ומשתפרת.
* כל האמור כתוב בצורה כללית. ישנם הרבה אי דיוקים אך הם אינם רלוונטיים לצורך המחשת הבעיתיות וכיווני הפיתוח בתחום.
נערך לאחרונה ע"י kots ha vered בתאריך 07-06-2011 בשעה 08:08.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי kots ha vered שמתחילה ב "[right]אנדיקצייה לאירוע ע"י..."
ציטוט:
ישנה גישה לזיהוי אוטומטי ע"י סגמנטצייה וקלסיפיקצייה של אובייקטים (הפרדת אלמנטים בתמונה ותיוגם). הפרדת האלמנטים בתמונה נעשית בדרכים שונות על בסיס התמונה וללא התייחסות לשינוי בתמונה
לדעתי זו גישה שלא מתאימה לתמונה שמתקבלת בחמ"ל. המטרה נמצאת מאות מ' ומעלה מהמצלמה, ותופסת כמה עשרות פיקסלים לכל היותר. אין בתמונה יד/רגל/ראש שאפשר לאתר ולסווג באמינות. אם ננסה לסווג כל מה שעלול להיות אדם, בלי להזדקק לנתוני אזימוט, הגבהה וזום (שמאפשרים השוואה לפריים קודם), נקבל התראות שווא רבות בכל פריים.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE] ישנה גישה לזיהוי..."
ניתן כמובן להתאים את האלגוריתם לאופיין התמונות והמטרות. ישנו איזון בין מספר התראות שוא האפשרי לבין זמן התגובה הרצוי. אם למשל תסרוק המערכת בשדה צר, יקח הדבר זמן רב אולם איכות התמונה וגודל המטרה יהיו טובים יותר לצורך הורדת מספר התראות שוא.
יש להבחין בין מערכת תומכת המציפה אירוע חשוד לתצפיתן לביןן מערכת התראה המקפיצה כוחות. במערכת תומכת ניתן לאפשר התראות שוא. מערכת התראה מלאה, ע"פ ידיעתי, אין ולא בוצע בהצלחה עד היום.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "נשמע לא סביר שנכנסת לחמ"ל..."
"נכנסתי" ?
היתי במשמרת בחדר ליד...
זה לא שתפסתי אותם בשעת מעשה, הם עשו את זה בלי בושה
אגב, ראוי לציין שהתצפיתנית השאירה את העינים על המסך ואת היד על הגויסטיק הנכון...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "[QUOTE=FiReBall]
ובלי לפזול..."
בחמ"ל אחוד זה כמובן לא קורה ולא יכול לקרות.
בקשר לפתרונות טכנולוגים, הרי קיימת מערכת אחת בשטח כבר כמה שנים, שכנראה לא באמת מחליפה את התצפיתנית, וכנראה ישנן מערכות נוספות בפיתוח, שכרגע אין זה המקום לדון בהן.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "אני לא הייתי מצליח להיות..."
אני הייתי תצפיתנית כמה פעמים, היה על הכיפאק.
בנחל-עוז הייתה עמדה שהייתה מאוישת רק לפעמים ורק ע"י לוחמי אחת הפלוגות שישבו שם, אחד החבר'ה מהמחלקה שלי הצליח לדקור את הנ.צ המדויק של המקלחות של הבנות...לאף אחד לא הייתה בעיה לא להוריד את העיינים מהמסך..
אבל ברצינות לרגע- אי אפשר לדרוש יותר אחריות ואוטונומיות (רואה-יורה, זוועה בהתגלמות...) מחד ומאדך להתלונן על כך שהתפקיד...ובכן, דורש אחריות...
האופציות היחידות שאני רואה:
1. הגדלת הסד"כ פי שתיים לפחות, שאיפה שאפילו לא קרובה למציאות מספיק כדי להיות מצחיקה, כמובן שאם יקצצו באחריות (הפחתת כמות התצפיתניות הפעילות בכל רגע נתון, הפקדת תצפיתנית על שתיים או יותר עמדות, כל פתרון יצירתי אחר) הנטל ייפול על מי אם לא לוחמי הגדודים שכבר ככה סוחבים את משקל העולם.
2. הקרבת הבטחון של אזרחי מדינת ישראל (ולוחמי צה"ל).
מההכרה שלי,תפקיד סופר חשוב,העיניים הנוספות שלי בשטח,תצפיתנית מקצועית עשויה להשלים את התמונת המצב באירוע,לתת לכוחות את התמונת מצב העדכנית כסוג של "אח גדול".בנחל עוז נתקלתי במקצועיות הגבוהה ביותר,לא פעם ולא פעמיים הצלחתי יחד עם מפקד הגדוד לסגור מעגל,לחתור למגע ולהשתמש באמצעים העומדים לרשות הגדוד בצורה היעילה ביותר.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "בנחל עוז היינו מאיישים לא אחת את הפסקלים"
בדיוק על העמדה הזאת בנחל עוז דיברתי בהודעה האחרונה,אנחנו דווקא ההינו עושים שם שכונה חבל הזמן.
היו שם כאלו שהיו משגעים את המצלמה בכוונה בשביל לבטל משמרות.
מה עם שיפור המסכים והמצלמות? (איכות התמונה שהחיילת צופה בה במשך שעות)
ראיתי בכתבות שונות כיצד המסכים של אותן בנות נראים ויש הרבה מקום לשיפור בנושא.
כאדם עם בעיות עם מסכים לא טובים או יכולת ריענון נמוכה אני יכול לומר לך, ששיפור המסכים והצילום עוזר לכל אדם לשבת מול המסך שעות בלי להזיז את המבט ואם זה התפקיד שלהן, צה"ל יכול לספק להן איכות תמונה יותר טובה וככה לפתור את הבעיה סופית.
איכות תמונה לא טובה או קצב ריענון נמוך תורמים לסבל של העין וכל רופא עיניים יגיד לך את זה ולצה"ל. צה"ל יכול לבדוק את זה עם החיילות ורופאי עיניים ולראות שאני צודק.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי grish22 שמתחילה ב "ואולי בכתבות השונות בכוונה..."
הראו צילום וידאו של מחבל נכנס מה שהחיילת רואה שהיא מדברת עם הכוח לחימה בדרך למחבל נותנת להם הדרכה איפה הוא בכתבה בטלויזיה ככה שנראה שלא אבל אולי כן שינו את הצילום בצנזורה ולא אמרו.
בכל מקרה אם הצילום בכתבות זהה לאמת ולא שינו צבע או איכות תמונה התלונות של החיילות מוצדקות בהחלט.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מחאת התצפיתניות: "התפקיד הפך לסיוט""
במשמרת של שעתיים בהחלט סביר לדרוש ריכוז מקסימאלי בפרט כאשר כל תצפיתנית בקיאה בתנאי השטח.
ארבע שעות זה בהחלט מוגזם, מייגע ולא יעיל (למי שצריך לעשות זאת יום יום, ללא אפשרויות גיוון אחרות).
קצת תמוהה הפניה לתקשורת, בהתחשב בכך שלא נראה לי שהחלטה לפצל משמרות למחצית צריכה ליפול באחריות נציב קבילות חיילים.
יש לי חברה שהיא תצפיתנית בבסיס כלשהו. הרבה פעמים הן עושות שם משמרות של 16 שעות [עקב חוסר בחיילות]
כאשר שתי בנות יושבות בחמ"ל - אחת צופה במסכים ואחת מארחת לה חברה/משגיחה שהיא לא
מסיטה את העיניים לשניה. כל כמה שעות הן מתחלפות ביניהן, הן אחראיות על חלוקת הזמנים.
היא סיפרה לי שפעם אחת הגיע אדם בתפקיד בכיר כלשהו, ישב איתה בחדר בזמן שהיא השגיחה על
המסכים, לחץ לה את היד, דיבר איתה, וכל זה בזמן שהיא צריכה להיות מרוכזת. כנראה ניסה לבדוק אותה..כמובן שהיא לא הסיטה מבט לרגע.
בכל אופן, היא משום מה אוהבת את התפקיד, אני לא יודעת איך אפשר לסבול 16 שעות משמרת,
כאשר חצי ממנה הולכת על בהייה במסכים.
אני מבטיח לכם שאין גבר אחד במדינה שהיה עושה את העבודה הזאת.
כשההינו בעזה כל פלוגה היתה שולחת חייל לתצפיות לעמדה של הגזרה של הפלוגה נמצאת,מבחינה עקרונית גם לנו היה אסור "להסיט את הראש"8 שעות.בפועל?נחשו לבד.
זאת עבודה בלתי אפשרית,אבל מה אפשר לצפות מהמערכת המפגרת הזאת.מי שבא לתרום(והתצפיתניות עושות את העבודה הכי חשובה שיש,כל הגזרה מסתמכת על זה ואם נראה לכם שמארב(גם חוצה גדר)כזה עירני וסורק תחשבו שוב)ונותן את הנשמה מקבל חרא של תנאים.להגדיל סד"כ?לאאאא,עדיף תקן לפקידות.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי red-junior שמתחילה ב "אני מבטיח לכם שאין גבר אחד..."
וביליתי תקופות ארוכות בתצפיות בלבנון....דלעת בעיקר אם כי לא רק
בד''כ צוות תצפית כלל שני אנשים כשאחד צופה פעיל והשני במנוחה או מוקפץ למשימות מיוחדות והתיעצות
ואכן....צבא זה לא פיקניק והחיים קשים ולרוב לשמחתנו אין ארועים ומשעמם
תסלחו לי אבל אני לא מסוגל להבין את הקוטריי בנושא
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי שקדי 1 שמתחילה ב "בימי שנותיי בירוקים הייתי ביחמ''מ........"
אבל כיום בתצפית אתה סורק את השטח לסרוגין בעין ובאמצעי ובוודאי מוציא את העיניים בשביל להסתכל לצדדים ולסביבה. תצפיתניות מסתכלות על מסך 14" במשך שעות מבלי להוציא את העיניים מן המסגרת.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי red-junior שמתחילה ב "אני מבטיח לכם שאין גבר אחד..."
תתפלא אבל לא חסרים אנשים שסורקים עם אופטרוניקה ובצורה שוחקת נוראות. תמיד אבל יש דרכים לשחק עם העניין, החלפת עמדות, סידור משמרות אופטימלי וכו'.
ובתור אחד שהעביר לא מעט שעות בין צג מכ"ם לצג אופטרוניקה, זה בהחלט שוחק ומתיש, אבל כל דבר אפשר לעשות עם שכל ושיהייה נסבל יותר. אף אחד לא אמר שהצבא זה פיקניק וצריך להיות קל.
יש סרטון די מפורסם, שנוהגים להקרין למפקדים לפני תעסוקות. רואים ושומעים בו היתקלות אי שם בעזה (שלפני ההתנתקות), שמובאת דרך המסך של התצפיתנית ורשת הקשר. מה שקרה בהתקלות הוא שהתצפיתנית נכנסה לאיזשהו ואקום פיקודי והפכה למנהלת האירוע. נוצרה היררכיה מעוותת שבה אותה חיילת צעירה היא שהפעילה את הכוחות על פני גזרה די גדולה, כולל את חפ"ק המג"ד, בעוד שהם מגששים בעלטה - תרתי משמע. לנו הקרינו את הסרט הזה כלקח ל"איך צריך להפעיל" את התצפיתניות. אבל אני חשבתי לעצמי - בואנה, הבחורה הזאת נועדה לגדולות. אם רק היתה נולדת גבר...
כך שאולי מה שקרה הוא שבמשך השנים האחרונות פעלו יותר ויותר כדי "להוריד להן את הראש" כדי למנוע עיוות פוטנציאלי בשרשרת הפיקוד, שנוצר משום שלעתים יש להן (או נדמה להן שיש להן) תמונת קרב טובה מהכוחות בשטח. וכך התפקיד הפך למכני מאוד, ולכן שוחק מאוד.
1. מארבי ארטישוק אין סופים בחום/קור קיצוני בסדיר ומילואים, עם ג'נקס על הראש, שעות מבלי לזוז ומבלי לדבר, עם הטרטור הנוראי ומאבק באיכות תמונה בינונית- קשה אבל בפרוש לא החלק הקשה בשרות , אפילו לא בשכונה הכללית של החלקים הקשים.
2. שעות על גבי שעות במערכות משופרות כמו יובל שמש מרגישות כמו אושר צרוף לעומת הארטישוק.
3. בתרגיל בו הייתי בתצפית, מספר לוחמים הסתתרו בצמחיה, וחוליה אחרת חיפשה אותם, ראיתי את העיורון של החוליה בשטח בלילה חשוך, למרות שהיתה מצוידת באמרל, ונוכחתי כמה קשה היה לתצפתניות לכוונם לנקודה המדוייקת בה שהו ה"מחבלים" אפילו מטווח אפס, כיונים כמו קצת מימין לך אינם אפקטבים כי לא ברור באופן חד משעי להיכן המפקד מסתכל, כיונים כמו "עכשיו מהר , דרום מערבית אליך" גם דורשים מיומנות ובפועל הכח לא התמקם בצורה אידאלית.
1. באירוע שבו לתצפיתן שליטה מלאה ויזואלית על הנעשה בזירת האירוע מן הסתם יהפוך התצפיתן ל"מפעיל בובות" (כך אני חשתי באירועים בהם התצפית שלי שלטה באירועים, אני תארתי זאת בזמנו כמשחק ATARI ענקי). במקרה הזה לבובה יש נפש ואינטליגנציה ואינה חייבת לבצע את הוראות המפעיל שלה. ברוב המקרים בהם הכוחות בקרקע התנגדו להנחיותינו האירוע נגמר ברע.
2. הנחיית כוחות הנה דבר קשה באם התצפיתן ו/או הכוח המסתער אינם מכירים היטב את השטח ואין נדבר משותף בינהם. מנסיוני ברוב המקרים החוליה החלשה הייתה הכח המסתער שלרוב ההיכרות שלו עם השטח הייתה שטחית עד אפסית בתוספת של התנגדות להנחיות התצפית, בעוד שהתצפית הכירה השטח כמו את גב ידה בשל ימים עד שבועות של סריקתו לצורך מל"מ.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
אני לא מבין איך אף אחד עוד לא הציע עדיין,
שכל תצפיתנית שמתלוננת תקבל העברה לתפקיד נהגת - סליחה, מפעילת - האמר ולהיפך...
התצפיתניות התלוננו: העבודה במשמרות מונעת מאיתנו לאכול. בפיקוד הדרום לקחו את הדברים ברצינות, ובנו מטבחון ליד כל חמ"ל ברצועה. מה מתבשל? פסטות וטוסטים. בעקבות עשרות תלונות שהגישו תצפיתניות על פגיעה בתנאיהן, בפיקוד הדרום משדרגים את המשמרות שלהן. חמ"לי התצפית לאורך גבול עזה זכו באחרונה במטבחונים צמודים, שכוללים מיקרוגל, כיריים ומקרר.
במסגרת עבודת התצפיתניות שמאופיינת במשמרות לאורך שעות היממה, הבנות מפספסות ארוחות באופן קבוע. תשעת המטבחונים שהוקמו בבסיסים השונים מאובזרים במכשירי חשמל שונים, וקיימת בהם הפרדה בין בשר לחלב, שמונעת בעיות כשרות בגינן נסגרו בעבר מטבחונים דומים. אספקת המזון מגיעה אחת לשלושה ימים ישירות למטבחון, שאחזקתו ותפעולו נמצאים באחריותן המלאה של החיילות.
לאחר התייעצות עם מפקדי פלוגות בגדוד נשר, גדוד האיסוף הקרבי של פיקוד הדרום, ועם חלק מהתצפיתניות, יצרו בפיקוד לוח מזון ייחודי לבנות. התפריט מתאים לאופי המשמרות, והוא יאפשר להן להכין את האוכל בעצמן. "הכנסנו לתפריט דברים שאפשר לחמם ולהכין בקלות, ולא מצריכים טבח מומחה, כדי לתת לחיילות עצמאות מרבית", סיפר קצין הלוגיסטיקה של פיקוד הדרום, אל"ם רון אילוז. "מדי פעם אנו משנים את התפריט, כדי שלא יימאס להן מהאוכל. לטווח הקצר העסק הזה נותן מענה טוב. לצערי, אי–אפשר לרצות את כולם כל הזמן".
בעיה נוספת של התצפיתניות היא העובדה שהן יושבות בבסיסים הפזורים בשטח ולא במפקדת הגדוד, וחולקות את המוצבים עם יחידות שתופסות קו. "נוצר מצב שבו בכל פעם שהחיילים בבסיס מתחלפים בהתאם לתעסוקה המבצעית, התצפיתניות נתונות ל'חסדי היחידה'", הסביר אל"ם אילוז. "על ידי פתיחת המטבחונים, יצרנו להן עצמאות בתחום זה. הן יכולות לאכול בכל שעה שהן רוצות".
"לצבא יש תכנית לרתום תצפיתניות לשורותיו: מסכת שקרים ותעמולה"
https://www.mako.co.il/pzm-magazine...&pId=1898243326
אחרי שנתיים כתצפיתנית, לשקד ברונר נמאס. נמאס לה משטיפת המוח של הצבא, נמאס לה מהתנאים הירודים - ובעיקר נמאס לה מהפוסטים בפייסבוק שמהללים את התפקיד, כשבפועל היא ישבה במשך שנתיים ורק לחצה על החץ ימינה בלי לראות כלום. "כותבות הפוסטים בשבחי התפקיד כנראה היו מאלה שנכנעו לתעמולה. דווקא מהן הייתי מצפה לגילוי סולידריות כלפי המתגייסות החדשות". טור אישי
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי דה-דה שמתחילה ב ""לצבא יש תכנית לרתום תצפיתניות לשורותיו: מסכת שקרים ותעמולה""
השירות של התצפיתניות הוא קשה ושוחק, אבל נראה שפה יש יותר תחושות סובייקטיביות שליליות (מאוד) מאשר אמת קונקרטית. מהיכרות עם כמה תצפיתניות בעבר הקרוב וגם הרחוק, הכתבה הנ"ל מתארת מציאות מאוד קיצונית שלמיטב הבנתי מוטית מאוד - כנראה עקב מעורבות אישית.
בקיצר, הייתי לוקח את כל האמור בכתבה הנ"ל ביותר ממעט חשדנות וסקפטיות.
לי זה נראה מאוד אמין. זו המציאות, בצבא יש הרבה עבודה שחורה שמישהו צריך לעשות. על תצפיתנמת אחת שהתמזל מזלה והיא זיהתה חדירה יש עשרים שבהו במסך שנתיים ולא ראו כלום. כן ,משביז.
אני לא יודע אם הדברים קרו, אני כן יכול להגיד שעבודת התצפיתניות היא מאוד שחורה ומתישה, אך עם זאת מאוד חשובה.
יצא לי להיתקל במפקדים שהמילה מחורבנים מחמיאה להם שהם למעשה נטל על החיילים במקום להיות נכס. אז לא יודע אם זה הזוי מה שהיא כותרת, אני כן חושב שיש מקום לשפר את התנאים של הבנות האלה, אני לא זוכר מה היציאות שלהן אבל הן מאוד נדיבות (אני חושב ולא בטוח שזה באופן גורף) אבל אפשר לדאוג להם לחדרים יותר טובים (מיזוג) ליותר בנות על מנת שיהיו משמרות קצרות ככה שאפשר יהיה להכניס להן יותר פעילויות שהן חברתיות ללוז למשל מדסים זמני גיבוש וכדומה.
א. יש אפשרות לעלות לאתר את כל הטקסט?
כי אם מחר מסיבה כלשהי הכתבה תימחק מהשרת של מאקו, לא נד מה היא אמרה.
ב. כמו שציינתי, לא אוכל להרחיב בנושא, רק אגיד, שכל התפקיד של התצפיתניות מאוד השתנה בשנים האחרונות, כמובן בעיקר בזכות שיפורים טכנולוגיים שמקלים מאוד את עבודתן.
https://www.mako.co.il/pzm-magazine...&pId=1943416319
לפני כשבוע צעדה סג"ם מאיה על רחבת המסדרים בבה"ד 1 בתור מצטיינת השלמת הקצונה של התצפיתניות. אחרי סערת הטור של התצפיתנית שקד, היא קוראת לתצפיתניות העתידיות ללמוד ולהבין באמת מהי משמעות התפקיד – ומפצירה בהן שלא להקשיב לרעשי הרקע. דעה
שדובר צה"ל \ וצה"ל עצמו מתעסק ביחצנות עם שלל כתבות מחמיאות ליחידות כאלה ואחרות.
אני בעד שצה"ל יעודד גיוס ויחשוף את הנוער\ציבור לנעשה בצבא אך עם זאת הייתי רוצה לראות שיפור אמיתי קורה באותן יחידות שסובלות ממספרים נמוכים.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי Byte Me שמתחילה ב "מה שעצוב שבשנים האחרונות אני מרגיש"
חצי צרה שהדובר מתעסק בזריעת חול בעיניים, הצרה היא שהוא עושה את זה בצורה לא אמינה ולא מקצועית. זה נראה כאילו קהל היעד שלו זה לא האזרחים (או המלש"בים) אלה הפיקוד הצבאי, אותם הוא מנסה לשכנע כמה הוא זריז ויעיל. בינתיים הדיווחים שלו הופכים לבדיחה, כמו דיווחי רדיו קהיר בתקופות עליזות יותר. במקום להגיד את האמת על עבודת תצפיתניות, עבודה שוחקת וקשה אך חשובה, הוא מוציא איזו קצינה מתלהבת שפולטת מלל של שטויות ילדותיות תלושות מציאות היום יומית, שרק מחזקת את הטענות בגנות הקצינות והמפקדות שמתעלמות מקשיי הבנות.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "חצי צרה שהדובר מתעסק בזריעת..."
קראתי את מה שהיא אמרה, לא ראיתי שיש שטויות.
כן יש מעט פרופגנדה והרבה רעש רקע של קצינה צעירה שמתלהבת מהתפקיד.
אך םא מה שאתה אומר נכון אז המצב אפילו יותר חמור, וזה פשוט חבל כי ניתן באמצעים פשוטים יחסית לשנות את התנאים של התפקיד הנ"ל מהקצה אל הקצה לגרום לתפקיד להיות גורם משיכה ולא משהו שבנות נרתעות ממנו, כי התפקיד מאוד חשוב ופשוט חבל שלא עובדים נכון בשביל לגרום ליותר בנות להגיע לתפקידים הללו.
עשרות מתגייסות סירבו להתפנות מהבקו"ם ולשרת כתצפיתניות. הכתבה טוענת שזה בעקבות הארועים של שבעה באוקטובר, אך בבקו"ם טוענים (וזה הדבר המעניין בכתבה, לדעתי) שגם לפני המלחמה זה היה אחוז הסרבניות (כ-20 אחוז) בכל מחזור גיוס לתפקיד. מצד אחד, יש כתבות מלפני המלחמה שנותנות את המספר הזה, מצד שני, לא ברור איך זה מסתדר עם המספר שצה"ל פירסם, לפיו מספר סרבנים בבקו"ם ירד ל-6 בשנה ב-2021
יותר סביר שהאסון של 7.10 פשוט הציף את כל הצרות הקבועות של התפקיד הזה: משמרות ארוכות ומתישות, תנאי עבודה גרועים (מי לעזאזל מתחשבן על כסאות משרדיים מחורבנים?! פשוט מביש), מפקדים פוצים עם האף בשמיים, זלזול של מפקדי היחידות המרחביות בתוצרים וההתרעות שלהן, וכו'. למתגייסות שאחרי 7.10 יש כבר רצון אמיתי ורעל בעיניים לתרום משהו מהותי, אם כבר איסוף קרבי אז להגיע לצוותי שטח ולא להירקב בחמ"ל עם מפקדים קרציות.
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי oferet שמתחילה ב "דומני שאחת הדאגות הנוספות של..."
האמת היא שאין שום סיבה שחמ"ל תצפיתניות יהיה קרוב לגבול. עקרונית, הוא יכול להיות בכל מקום, אפילו בקריה. בפועל כדאי שהוא יהיה באותה גזרה לטובת תקשורת יעילה עם אנשי השטח, אבל "באותה גזרה" לגמרי לא זהה ל-"בקו ראשון לגבול" או אפילו בקו שני.
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "האמת היא שאין שום סיבה שחמ"ל..."
יש לזה סיבות מבצעיות קונקרטיות, עם חלקן אני יכול להסכים ועם חלקן הרבה פחות. ובכל מקרה, לא מסתדר לי בשום צורה שחייל המשרת עד 5 ק"מ מקו גבול כלשהוא אינו חמוש בצורה קבועה (לא מדבר על חתימה על נשק לטובת שמירה).
עד 2007 כולל זה גם היה המצב, התצפיתניות הלכו עם נשק קבוע, כולל יציאה הביתה.
נהגים וטבחים היו בגדוד (תותחנים במקרה שלי) והיו עם נשק קבוע כמו הרוב המוחלט של הגדוד.
אני מניח שהשינוי היה חלק מההיסטריה המטומטמת של צה"ל לצמצם חלוקת נשק ויציאה איתו הביתה בגלל הפחד מגניבה. תוסיף את ההכשרה ושימור הכשירות המגוחכים לחיילים לא לוחמים, וקיבלת מתכון למה שקורה כרגע.
אני מניח שזה לא רק עניין של הסטריה מגניבות נשקים, זה חלק ממגמה כללית של דה-מיליטריזציה של הצבא. פחד מגניבת נשקים זה חלק מהעניין, אבל החלק היותר משמעותי זה הפיכה של הצבא מצבא לאירגון ביורוקרטי שלא חושב מלחמה, לא זוכר מלחמה ולא רוצה להתעסק במלחמה.
יגיל הנקין כתב ב-2017 על הירידה ברמה של הכשרת בה"ד 1 של הלא לוחמים, במקביל יש ירידה בהכשרה בסיסית של הלא לוחמים. עתודאים של שנות השמונים-תשעים עשו טירונות וקורס מ"כים ברמה קרבית, עתודאים היום עושים טירונות 02 מגוכחת.
אני זוכר במעורפל איזה דיון שהיה פה על זה שאפילו טירונות 02 המגוכחת הופכה למגוכחת יותר עם השנים, כשכל פעם הוציאו עוד תכנים וקיצרו אותה עוד קצת. אני גם לא יודע איזו הכשרה עברו תצפיתניות בשנות התשעים, אבל מניח שהן עשו טירונות ברמה יותר גבוה מ-02. הבעיה היא לא הפחד מגניבות, הבעיה היא שבתיכנונים שלו הצבא לא לוקח בחשבון שחיילים צריכים להילחם מדי פעם.
נכתבו כאן דברים נכונים, רק אוסיף, בשיחות עם אנשים רלוונטיים לנושא, הבנתי כי לא רק שהם לא חושבים מלחמה, הם מתקשים להתחבר לחשיבה אחרת/חשיבה חיילית, יש לאנשים קושי להבין הגיון/ תפיסת מציאות אחרת שזה נדמה לי משהו עמוק יותר
זה היה צפוי. ביחד עם כל הטרגדיה, התשלבו הרבה רגשות של הזנחת החיילים בגבולות. איזה מן אדם שפוי לא יפחד להתגייס לתפקיד קרבי? ואם כל אדם מפחד, אז חייבים להיות גם אלה שמבחינתם זה עובר סף ולא מוכנים להתגייס לתפקיד ויבקשו תפקיד אחר. זה לגיטימי לחלוטין.
עם זאת, כל המצב עצמו מביש. יש היום תופעה של אלפי משתמטים בכל שנה שלא נענשים בשום צורה. לא סנקציות ולא מאסר. ודווקא תצפיתניות - מהתפקידים המסוכנים ביותר בתקופה הנוכחית, בחרו לאסור. עם יחס כזה למשרתים, אני לא רואה איך כל העניין הזה הוא לא גול עצמי מבחינת מורל.
אני מנחש שהדיווחים על שיעורי סרבנות סופר-נמוכים הם סוג של משחק בנתונים: יש X מגוייסים שלא מוכנים ללכת לאן שהם שובצו, עם חלק מהם מגיעים לפשרה ונותנים להם שיבוץ חלופי או הבטחות לתנאים טובים יותר בשיבוץ המקורי, על חלק מהם צועקים ומאיימים עד שהם נבהלים ומסכימים. מי שזה לא עבד עליו אולי נשאר לכמה ימים בתנאים לא נוחים בבקו"ם, עושה עבודות רס"ר וסוגר שבת ובתנאים מסויימים אולי גם מתגלגל למעצר (ואם רוצים שהמעצר לא יהיה על סעיף של סירוב לשיבוץ תמיד אפשר למצוא סעיף אחר, בטח אצל מי שהתגייס רק אתמול) - ואחרי כל זה, נשארים מעטים שלא מוכנים בשום תנאי להשתבץ.