|
25-04-2007, 18:58
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
הודעות: 5,211
|
|
המחאות נוסעים וחיות אחרות או: ענייני כסף בטיול.
ישנן שלוש דרכים לקחת כסף לטיול: מזומן, כרטיס אשראי או המחאות נוסעים.
על מזומן וכרטיסי אשראי אין צורך להסביר, השימוש בהם הוא זהה לשימוש בארץ.
המחאות נוסעים, לעומת זאת, הן קצת פחות מוכרות ומוסברות. אז הנה קצת עליהן:
המחאות נוסעים (Travelers Cheques), או בכינוין "טראוולים" הן סוג מיוחד של צ'קים שמנפיקות חברות אשראי בשביל מטיילים שמעוניינים לקחת כסף לחו"ל, אבל חוששים לקחת במזומן.
למה דווקא טראוולים?
היתרון בטראוולים הוא שבניגוד לכסף מזומן, שאם נגנב אין הרבה מה לעשות, במקרה ונגנבו לכם ההמחאות תוכלו לבטל אותן מול חברת האשראי ולקבל במקומן המחאות חדשות. אז למה לא לקחת כרטיס אשראי ודי? כי כרטיס אשראי לא מכבדים בכל מקום, כי כספומטים אין בכל מקום, וכי בפוקרה לא יודעים מה זה.
איך רוכשים? איזה לקנות? כמה זה עולה?
נכנסים לסניף הבנק או לסניף של בנק הדואר ורוכשים. ישנן המחאות על סכומים שונים, בהתאם לסכום שתרצו לרכוש. העלות משתנה בהתאם לשער המט"ח ולגובה העמלה בבנק.
ישנן חברות שונות המספקות טראוולים. כדאי להישאר עם החברות הגדולות, כלומר – ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס, כי טראוולים של החברות הקטנות יותר עשויים שלא להיות מכובדים בכל מקום.
מה עושים עכשיו?
חותמים על כל השטרות. תקפידו לשמור את החתימה שלכם פשוטה וקלה וזהה לחתימה שיש לכם בדרכון, מכיוון שבזמן שתפדו את השטרות בחו"ל תצטרכו לחתום בדיוק את אותה החתימה על השטר, וגם להציג את הדרכון שלכם. רק מי שחתום על השטר יכול לפדות אותו.
מצלמים את הקבלה שמקבלים מהבנק, בה רשומים מספרי כל השטרות שרכשתם. הקבלה הזו חשובה מאוד – היא ההוכחה שרכשתם את השטרות המדוברים. השאירו עותק מצולם של הקבלה בארץ, את המקור השאירו אצלכם אבל שמרו במקום נפרד מההמחאות, ועותק נוסף הניחו אצלכם במקום אחר.
טוב, אני בחו"ל. מה עושים עם הדברים האלו עכשיו?
מוצאים חלפן. איך מוצאים? די בקלות - מחפשים את השלטים הגדולים של חברת האשראי שמתנוססים מעל. בד"כ קל מאוד למצוא אותם.
בודקים מה השער שהחלפן מציע ומה העמלה. חלפנים שונים מציעים שערים שונים, שווה לבדוק כמה.
נותנים לפקיד את השטר והדרכון שלכם. הפקיד יסתכל על השטר, ישווה את החתימה למופיעה בדרכון, ואז יחזיר לכם את השטר ויבקש מכם לחתום עליו, לעיניו. היזהרו עם החתימה – אם אינה זהה יכול הפקיד לסרב לקבל את השטר (פישלתם? לא נורא. תוכלו לפדות אח"כ בארץ, בבנק) לאחר מכן הוא ייקח את השטר וייתן לכם תמורתו כסף מקומי.
תרשמו על העותק המצולם של הקבלה איפה ומתי החלפתם כל שטר, למקרה של גניבה.
טוב, אכלתי אותה, גנבו לי. מה עכשיו?
קודם כל מתקשרים למוקד של חברת האשראי ומבטלים את ההמחאות. עכשיו מגיעים לסניף של חברת האשראי (בד"כ בערים היותר גדולות באזור), מציגים את הקבלה המקורית ואת מספרי ההמחאות שכבר נפדו, ומקבלים המחאות חדשות.
זהו? זה כל הסיפור?
כן, זה הכול.
עוד משהו?
כן. בכל זאת, זכרו שכדאי שתיקחו איתכם גם סכום בכסף מזומן, לייתר בטחון, למקומות שלא מכבדים טראוולים ולכל צרה שלא תבוא.
עוד כמה המלצות בענייני כסף בחו"ל:
תמיד לכו עם התיק ובו הכסף כך שתוכלו לראות אותו. מומלץ לשאת את הכסף והדרכון בתיק צד או פאוץ', ותמיד לשאת אותו כך שהתיק נמצא על החזה, בקדמת הגוף כך שאתם יכולים לראות אותו כל הזמן, ובאופן מוצלב, כלומר – לא תלוי רק מכתף אחת, אלא סביב הצוואר והחזה, כך שלא ייחטף מכם בקלות. מאוד לא כדאי לשאת אותם בתיק גב, לכו תדעו מה קורה מאחוריכם...
שימו שטרות כסף (אני תמיד שמתי שטרות של 50-100$) בכל אחד מהתיקים הנוספים שלכם (תיק גב קטן, מוצ'ילה, תיק גב גדול, מזוודה וכד'), מעבר לתיק בו אתם נושאים את הכסף. כך, גם אם ייגנב התיק, תישארו עם מספיק כסף כדי שיהיה לכם איפה לישון בלילה וכדי להגיע לסניף חברת האשראי הקרוב.
_____________________________________
|
|