התשובה לבעיית הקיום האנושית
למנהלי האתר היפיפה שלום,
אני שרון, מאיזור השרון, אחד האיזורים הכי יפים בארץ (ובעולם). עוד מעט ב 19. קצת לפני גיוס לצה"ל.
רציתי לומר לכם שנשבר לי כבר. אני שנים כבר אובד עצות בנוגע לזה. מגיל 16 (או אפילו 15) אני מקנא וחושב מה לעשות עם עצמי. מתנסה בדברים, מנסה דברים, והכל אותו חרא משעמם. המסע לפולין והטיולים השנתיים לא מרגשים אותי. שום דבר לא מרגש אותי. החיים לא מרגשים אותי בכלל כמעט. אני מרגיש אטום וחסום כמו נעל. אני מאוכזב מהחברה שלנו, מהחינוך שלנו, ובעיקר מעצמי - ששללנו לי את הילדות, שהיא הדבר הכי יפה שיש. אני יודע שזהו מכתב מוזר, ולא ממוקד, ואני מבין שזה מבלבל. למרות זאת, אני חושב שכולנו יודעים על מה אני מדבר כאן. תאמינו לי, הילדים של היום גודלים מהר. הם נאטמים והופכים לזומבים של החברה כבר בגיל ההתבגרות. ההנאה של החיים נשאבת מהם כבר מהילדות המאוד מוקדמת. היצורים הבאמת חופשיים בעולם הם תינוקות...
אני משועמם עד כאב משיגרת חיי, ואני רוצה להקיא מחברים שלי שכל היום מדברים על כסף ומסיבות. אני רוצה להקיא מחוסר המודעות לחיים. אני רוצה להקיא מכל החראות המזויפים שמשחקים אותה כאילו הם חיים את החיים במלואם. אני כבר למדתי להיזהר מאנשים שדואגים לומר ברבים כל הזמן עד כמה הם חיים את החיים במלואם ומעריכים אותם. נשבר לי מהם, מהעולם המבלבל (!!!) הזה, ומהחיים המוזרים ומכל המטרות הלא מתגשמות שלנו. אנחנו הדור האבור האמיתי. לא הדור של אחרי מלה"ע ה-I. דור ללא מטרה, ללא עתיד. דור שגודל ע"י נשים. דור של רכרוכים שאינו מסוגל להחליט. דור שהתת מודע שלו מפוצץ בשטויות ובבולשיט של סלבס וטלוויזיה. דור עם מטרות מדומות, המון טכנולוגיה, ואינסוף ריחוק. דור של אנשים שמפחדים מאינטימיות ומרוחניות. דור של חומרנות שמשוחדת עד כדי כאב, ושמוצגת בצורה שמנסה להסתיר את הפרצוץ האמיתי שלה.
נשבר לי מכל זה. אני רוצה להיות עצמי. אני רוצה להיות אני. אני רוצה לדעת מי אני, מה היכולות שלי. אני רוצה לגלות את היכולת האלוהית שלי! אני רוצה שיהיו לי מטרות בחיים. אני רוצה ללמוד מאושו. אני רוצה... אני רוצה... אני רוצה - או יותר נכון, מנסה לרצות. כבר שנים שלא הרגשתי דבר בלב. אני מת מבפנים. אני חי כמו זומבי. מיום ליום. ללא כאב, ללא אשמה, ללא שמחה. חיי על קו האיזון של הרגש ללא פיצוצים או חוויות. אני כמו שאושו נוהג לומר- אדם חסום רגשית. אבל בפנים... בתוך כל החרא הזה, ישנה עוד תחושה קטנה. יותר נכון היגיון מחשבתי, אבל לעזאזל עם זה. מעיין חוש קטן שאומר - אתה חייב לחיות את החיים במלואם. זה מה שמחזיק אותי. זה מה שאני חי עליו. אני כל יום כל היום מאז שאני קם בבוקר (ואני לא ישן היטב), חושב על זה. על הרגש. על החיים במלואם. על הפרק ההיסטורי בחיי שכבר כמעט 19 שנה אני מחמיץ, ברוב טיפשותי. אבל נשבעתי שלא אנוח עד שאמצא את התשובה. לעולם לא.
אני רוצה שתגידו לי. ותגידו לי את האמת. נשבר לי מדיבורים וממשחקים. איך חיים את החיים במלואם? איך מחזירים את הילד הקטן הזה שלא מפחד מכלום? שיש לו מטרה, חלום שאיפה? שיודע מהו סוד החיים, למה הוא כאן, ומה הוא צריך לעשות או להרגיש כדי להיות מאושר? ולמה בכלל להיות מאושר? ואיך למצות את הפוטנציאל שלך במסע המטורף הזה?
ואל תבואו לי במשפטים כמו "האושר אינו מטרה, הוא הדרך". תאמינו לי חברים יקרים שלי - שמעתי, ראיתי ועשיתי. כל אחד משחק אותה אושו, דופק משפטים חכמים. אני מכיר אותם, ומסכים איתם, ותאמינו לי שיש לי המון כאלה בראש הדפוק שלי. אבל חברים - זה לא מה שיפתור את בעיית הקיום האנושית שלי ושל כל בני האדם השרויים במצבי. מה שיקרה זה שאני אקרא, אעלה חיוך, אסגור את המחשב והכל יחזור להיות כרגיל. אני רוצה להבין ולהפנים אחת ולתמיד - מה באמת צריך לעשות, לחשוב ולהיות, כדי לחיות את החיים במלואם. ולא מעניין אותי פסיכולוג, או חברים, או האם זוהי קריאה נואשת לעזרה. זה משהו שיצא לי מהלב מבלי לחשוב יותר מדי. וגם זה - רק דגדג את קצה המזלג של מה שיכולתי לרשום לכם כאן...
מה עושים כדי לחיות את החיים במלואם? איך חיים אותם במלואם? מהי התשובה??!!
תאמינו לי אנשים, בני האדם רדומים. אני רדום. אנחנו כולנו צריכים להתעורר. ומהר.
בלי סיסמאות, בלי בולשיט. צריך את הדבר האמיתי, כאן ועכשיו. את החיים האמיתיים. לא עוד ת'רד רגיל שנפתח, מקבל תגובות יפות, וכו'. אני רוצה שינוי אמיתי כאן ועכשיו שבא מעומקי פנימי. מהראש. כמה מצחיק לדעת שכל הדברים שנעשו, יעשו ונעשים ע"י... הכל מתחיל ונגמר בראש. מה צריך לעשות עם הגוש הוורוד הזה כדי לחיות כמו שחיים רק פעם אחת. לפשטות הזאת. לאמת.
בא לי להרוס משהו יפיפה.
אני מקווה שהתשובה היא באמת פשוטה... כמו שכולם אומרים שהיא. שהיא תבוא בקלות.
כי אם לא, אומרים שכשאין מנוס, אלוהים מעמיד את האדם הכי קרוב למוות, כדי שיוכל להעריך את החיים. ואולי זה מה שאני צריך לעשות. להריח את המוות מקרוב.
|