15-10-2008, 18:27
|
|
|
חבר מתאריך: 19.07.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
ובהערת אגב, כל הדיון הזה מעורר בי קצת אי נוחות מעצם העובדה שאנחנו מחפשים פלסטר לפאקים של המלחמה האחרונה במקום לפתור את בעיות הלוגיסטיקה שהתגלו פשוט על ידי שימוש נכון בכלים ובתו"ל המוכחים.
|
אני לא חושב שאנחנו מחפשים פלאסטר לבעיות של המלחמה האחרונה. השאלה העקרונית שנשאלה על ידי היא האם התו"ל והכלים (משאיות, הצנחות ומסוקים) מתאימים לכל המתארים הפוטנציאליים ולאיומים בשדה הקרב המודרני. אני שואל זאת מכיוון שאין ברשותי כל ידע או ניסיון בלחימה ואני ניזון מדבריהם של אנשים שהיו בשדה הקרב. כלומר, האם פלוגה מסויימת שיושבת בכפר נידח בלבנון יכולה לקבל אספקה משיירת אספקה? האם שיירה כזאת היא אפילו כדאית לאור האיומים (אני רואה במשאיות כאלה ברווזים במטווח). האם לא הרבה יותר פשוט ובטוח "להוריד" לכוח את האספקה ב 2-3 גיחות? (שוב, אני לא יודע בדיוק מהי האספקה הזאת, אבל אני מניח שיש איזהשהו צורך של הלוחמים כמו שהיה חסר אוכל ומים במלחמת לבנון השנייה).
ציטוט:
אבל מסיבה אחרת לגמרי. המטרה לא מוגדרת. בתחילה מדברים על "אספקה" ללוחמים, כתחליף למטוס הצנחה או יסעור או דומיו. אח"כ מדברים על חוליה בעומק האויב שצריכה אמר"ל (?) ומים ואח"כ על משימות שיטור ועכשיו את בכלל מדבר על תספוקת זריזה (ומדויקת) לטווח של כמה מאות מטרים. הצעתי כבר קודם שיוגדר היעד ואח"כ ימצא פתרון. התצורה תיגזר ממטרות המשימה. (וד"א - אני מאד מסכים עם הערה האחרונה שלך).
(סתם בהערת ביניים - "לא אוהבים" להשתמש במנועים רקטיים במל"טים וכל מי שמחפש פתרון זול טוב ומדויק - לא ימצא אותו - מזכיר לי שאלות שנשאלות בפורומי טיולים: "אנו יוצאים לירח דבש, רוצים משהו מלהיב ורומנטי במקום אקזוטי ברמה גבוהה אבל שיהיה זול..." ).
|
תראה, אני מבין את התסכול שלך, אבל המטרה העיקרית שלי באשכול הייתה לדבר על מגוון רחב של שימושים אפשריים לכטב"מים חוץ מהמשימות הרגילות כיום של סיור, מודיעין ותקיפות אסטרטגיות.
מה שנדמה כ"פיזור" של רעיונות הוא בעצם תוצאה של העניין שאנחנו לא בדיוק יודעים מה הפתרון שאנחנו מחפשים. כלומר הבעיה קיימת, אבל עוד לא הגדרנו את המטרות הראשיות ואת קהל היעד של הכלי/מערך (גם בגלל שאין לי כמעט ידע או נסיון בתחום). הרעיון היה, באופן עקרוני, תחליף לאמצעי האספקה שקיימים היום והוכיחו כלא יעילים במלחמה האחרונה (וזה יכול להיות מהרבה מאוד סיבות).
בנוסף, מה שמפריע לי הוא שאתה כל פעם חוזר למפרט של כטב"מים קיימים (הרון, סרצ'ר) כאשר אני מתכוון לכלי ייעודי. יכולות הנשיאה הקיימות בכלים שהתייחסת אליהם היא לא רלוונטית מכיוון שהמשימות של כטב"ם אספקה שונים לגמרי מכטב"ם צילום ומודיעין.
|