01-11-2011, 21:34
|
|
|
חבר מתאריך: 29.04.11
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
מה לא ברור בדבריו של צ'ומפי?
צ'ומפי תאר תרחיש מאוד ספציפי. הוא לא תאר מצב שבו הסא"ל נכנס למשרד של המתלוננת, ומוריד את מכנסיו בפניה, אלא שהוא מוריד את מכנסיו בתוך משרדו, והיא נכנסת פנימה.
נכון. עדיף לנעול. אבל מה הם הוא שכח פעם אחת? או שאולי היא פתחה עם מפתח (אולי כי חשבה שהמשרד ריק)? בלי קשר לשאלה אם התרחיש סביר, הקשר בין התרחיש שהעלה צ'ומפי לתגובתך מזערי עד לא קיים.
ועכשיו אולי תואיל להסביר מדוע החלפת מכנסיים בפני בן המין הנגדי הוא הטרדה מינית?
החוק למניעת הטרדה מינית מגדיר במפורש מהי הטרדה מינית בסעיף 3(א): - סחיטה באיומים לפי סעיף 428 לחוק העונשין כאשר המעשה הנדרש הוא בעל אופי מיני.
- מעשה מגונה לפי סעיפים 248 ו-349 לחוק העונשין.
- הצעות חוזרות בעלות אופי מיני למי שהראה שאינו מעוניין בהן.
- התייחסויות חוזרות המופנות לאדם המתייחסות למיניותו, כאשר האדם הראה שאיננו מעוניין בהן.
- התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ומתייחסת למינו, למיניותו או לנטייתו המינית
- סעיפים 3 ו-4 בלי הדרישה לכך שהאדם הראה שאינו מעוניין בדבר, אם מדובר בקטין או חסר ישע תוך ניצול יחסי מרות, מטופל במסגרת טיפול, עובד במסגרת יחסי עבודה, תלמיד שאינו קטין תוך ניצול יחסי מרות, משתקם תוך ניצול יחסי מרות או תלות.
מה מהם רלבנטי לטענתך?
מעשה מגונה, לידיעתך, מוגדר בסעיף 348(ו) בחוק העונשין כ"מעשה לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים", אז זה לא ילך לך. אולי הייתה פה סחיטה באיומים...
|
אז שים לב לסעיף 349:
349. מעשה מגונה בפומבי (תיקון: תשמ"ח, תש"ן)
א. העושה מעשה מגונה בפומבי בפני אדם אחר, ללא הסכמתו, או העושה מעשה כאמור בכל מקום שהוא תוך ניצול יחסי תלות, מרות, חינוך, השגחה, עבודה או שירות, דינו - מאסר שנה.
אינני משפטן, תודה לאל. אך אני מניח שבמבחן ה-"אדם הסביר" ניתן לייחס הורדת מכנסיים ליד חיילת, במיוחד לאור יחסי המרות המתקיימים בין הצדדים, כמעשה לא ראוי ולא לגיטימי. אין הבדל בין מקרה זה לבין אדם שחושף את גופו בציבור ברחוב. תירוצים של "אופס, טעות, לא נעלתי את הדלת" - מגוחכים. מדובר כאן בעניין ערכי מהותי - גבולות האסור והמותר.
אני לא מתכוון לשפוט את הקצין, אין ברשותי את כל העובדות - וזה גם לא העניין. הייתי רוצה לדעת שביום שבו הבת שלי תלך לצבא, היא לא תצטרך להתמודד עם מפקדים בעלי סולם ערכים שכזה.
וכמובן - דיסאינפורמציה, כתבה מגמתית וכו' וכו'..............
|