12-01-2007, 15:22
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי YHS
ואני תוהה מאין יש לך את העוז לכתוב כך ואח"כ גם להתווכח. הרי אם מישהו אחר היה כותב זאת היית יורד עליו שהרי אתה "דורש" דיוק.
והשיטה של "להזיז" את נושא האשכול הרי כה מקובלת בפורומים.....
מהיכן התחלנו? ממטוסי קרב גדולים ומודרניים.
ומה כתבת? הנה, ציטוט:
לישראל יש יכולת לייצר מטוסים בדיוק כאלה וגם הרבה יותר טובים...פשוט אין לזה שוק...
ישראל כבר מייצרת, כנפיים, טילים, כני נסע, מנועים, אויניקה וכו' למטוסים הכי מתקדמים בעולם.
ניחא לגבי הפיסקה הראשונה, ניתנת לויכוח, שהרי "יכולת" הינה גם "יכולת כלכלית". וגם "שוק" יש שהרי מדינות קונים מטוסים מתקדמים.
אבל העירו לך לגבי המנועים ובתמורה סיפרת בתחילה על ה"שורק". מנוע קטן ועל פניו גם בטכנולוגיה מיושנת שהרי הוא רק טורבו-ג'ט ולא טורבו-פאן, כמרבית המנועים המתקדמים. והתחלת לספר על "ייצור מנועים למל"טים". הנה עובדות - למל"ט האנטר מנוע איטלקי. למלט סרצ'ר והרמס 450 מנוע אנגלי למלט "מחץ" מנוע אוסטרי. רוצה עוד? את כל הרשימה?
אח"כ עברת למנועים רקטיים . מה הקשר? אנו יודעים שיש. גם שיגרנו בעזרת מנועים רקטיים לויין לחלל. אז איך זה מתקשר למנועי סילון למטוסי קרב? אח"כ התחלת לספר על "מרכיבים" למנועים. כן. גם אנו שמענו על "להבי ישקר". יופי. מכאן ועד לייצור מנועים למטוסי סילון הדרך ארוכה. זה בודאי לא יקרה בדורנו. גם מדינות המפותחות בהרבה מישראל בתחום התעופה (ברזיל, ספרד....) לא מייצרות מנועי סילון אלא קונות אותם ממקורות אמריקאים, קנדיים או אחרים.
הקיצר, וכחנות, התפלספות והימנעות מהמילה -"טעיתי".
לא, אין צורך שתענה. כבר מכירים את השיטה ואת ההתפלמסות. זה מיותר כאן. אני יודע בדיוק מה תהיה התשובה. נראה לי שגם אחרים בפורום המכובד הזה יודעים.
לא, חביבי, אתה לא יודע הכל וגם בתחומים שאתה לכאורה שולט בהם, יש לך פערי ידע.
|
ראשית, אני רואה שאתה מה זה מאושר שתפסת אותי באיזו טעות...כל הכבוד.
נעמיד דברים על דיוקם:
טעיתי בניסוח קטן, הייתי צריך לכתוב "חלקי מנועים" ולא מנועים, ואני מודה בטעות הקריטית הזו!
מעבר לכך, כתבת הרבה, אבל אין יותר טעויות בתגובות שלי:
לא כתבתי מנועים למלט"ים כתבתי לכטב"מים (טעות ראשונה שלך...)מכיר את ההבדל?, נכתב פה ואין על כך עוררין שישראל מייצרת את המנוע לשורק, לכן זה עומד היטב בהגדרה של מנועים לכטב"מים, הגם שבעיניך זו לא טכנולוגיה מודרנית מספיק, אין זה הופך את התגובה שלי ללא נכונה... שים לב למרות מה שכתבת זה לא אני שהצגתי ראשון את הנתון הזה, זה היה מישהו אחר....טעות שניה שלך בהודעה אחת...).
נחזור למשפט שכתבתי:
ישראל כבר מייצרת, כנפיים, טילים, כני נסע, מנועים, אויניקה וכו' למטוסים הכי מתקדמים בעולם.
נבחן מקרה לגופו:
ישראל מייצרת כנפיים? כן...טילים? מובילה בתחום....כני נסע? כן... מנועים? לא היא מייצרת חלקי מנועים...טעות קריטית ואני מתנצל שלא "השקעתי" יותר בניסוח... אויוניקה? מהמתקדמות בעולם..ולא נכנסתי בכלל לל"א שליטה ובקרה מכ"מים ותחומים אחרים שהשתיקה יחסית יפה להן...
מרגיש טוב שלא הוספתי את המילה "חלקי" לפני המילה מנועים? נראה לך שהוכחת שאני לא מבין בתחום שאני אמור להבין בו? מעולה, כל הכבוד לך....בתגובה שלך עכשיו היו "רק" 2 טעויות/ המצאות....שזה בערך פי 4 מכל הטעויות שכתבתי בכל התגובות שלי אי פעם...אם סופרים את הניסוח חלקי מנועים כחצי טעות....
בהצלחה ידידי..
אמיל.