במקור נכתב על ידי or0604
דבר שני, עם פז"מ שטותי של חודש, לאחר סיום טירונות 02 וכניסה (חשוב להדגיש, רק כניסה, ממש בימים הראשונים) לקורס חובלים, אתה מאמין שקיימת האפשרות לקבל שבוע ראיונות נובמבר ולהתקבל לקורס לוט"ר או שחבל בכלל לנסות?
הגיוס שלכם היה ב4/10? בהנחה שכן אין סיכוי ממשי, הטירונות 02 היא 3 שבועות, וגם אם תחתום ויתור ביום הראשון של הקורס לוקח זמן עד שאתה יוצא מחיל הים, רואה קצין מיון של חיל הים ומגיע לקצין מיון בבקו"ם שרק הוא יכול לשלוח אותך לשבוע ראיונות, כל התהליך עצמו מאוד משתנה ממקרה למקרה, יכול לקחת בין 2-5 שבועות
זאת אומרת, אם לצבא אין ממש תיעוד על היכולות שלי חוץ מציוני טירונות והיכרות בתור מלש"ב, נראה לך הגיוני להתקבל למקום כלשהו על סמך השבוע ראיונות?
כן, רוב האנשים שמגיעים לשבוע ראיונות אין עליהם מידע רב, תאכלס הקריטריונים שמשפיעים בשבוע ראיונות הם הנתונים שלך לפני הגיוס והיחידה ממנה הגעת, ואני אומר לך את זה מניסיון, אפחד לא יסתכל כמה היה הציון שלך בטירונות 02
דבר שלישי, יש אפשרות לברר כבר היום כמה הקצאות לקורס לוט"ר יהיו בשבוע ראיונות נובמבר 11?
משהו בסביבות ה8-10 אני מעריך, אבל לא בטוח
דבר רביעי, בהנחה שכן נכנסתי לקורס דרך שבוע ראיונות נובמבר 11, אני אהיה בטירונות ובקורס עם עוברי גיבוש לוט"ר/עוקץ של כפיר שיתגייסו בנובמבר 11 כן?
יש מחלקה נפרדת לעוקץ ומחלקה נפרדת ללוט"ר שחוברות לפלוגה של כפיר ונקראות מחלקה 4 בכל אחת מהפלוגות, עם מפקדים של עוקץ/לוט"ר
דבר חמישי, כמה אנשים מתחילים את קורס הלוט"ר וכמה מסיימים אותו?
הניפויים לא רציניים, אם אתה תרצה תסיים
דבר שישי, מהיכרות שלך עם צה"ל והאנשים בלוט"ר, מה רמת האנשים שם?
יש שם איכות אנושית גבוהה או שבגלל שאלו מגיעים לרוב מיחידת כפיר (המיוחס לה איכות אנשים נמוכה) גם רמת האנשים בלוט"ר נמוכה?
"רמת" האנשים ממש גבוה, כמו בעוקץ, יצא לי לעבור קורס לוט"ר והמדריכים שם מקצועיים מאוד ונראים סה"כ אנשים על הכיפאק
רוב האנשים בלוט"ר הם מהגיבוש של כפיר או נופלי יחידות?
מהגיבוש של כפיר
אתה יודע אולי איזה הצעות אני יכול לקבל מקצין מיון לפני שבוע הריאונות או שזה עובד בעיקר לפני המנילה?
ראיון לזיק כמעט תמיד מוצע, וראיונות מזדמנים שיש לו להציע לך, זה דינאמי מאוד... יכול להיות יום אחד הוא יציע לך לחבור לגדודים של צנחנים מהמחזור הקודם ויום אחר זה יגיד לך שהאופציה הזו כבר לא קיימת
|