אנו מתכבדים להזמינכם לכנס ראשון מסוגו בנושא הפרדת הדת והמדינה,
שיתקיים ביום שני, 10.10, בשעה 19:00 במרכז קסטרא בחיפה.
בתוכנית:
כן למהפכת הפרדת הדת והמדינה \ הרב דב הלברטל
אדם דתי חרדי שמכריז: אין אופציה גרועה יותר מהחיבור בין דת לפוליטיקה.
הרב הינו מרצה למשפט עברי והיה בעבר ראש לשכת הרב הראשי לישראל.
סקירת יחסי דת ומדינה במדינות דמוקרטיות \ פרופ' בנימין נויברגר
היחס בין הדתות למדינה במדינות הדמוקרטיות באירופה ובצפון אמריקה.
המרצה עומד בראש התכנית ללימודי דמוקרטיה לתואר שני באוניברסיטה הפתוחה.
ההשתתפות לקהל הרחב ללא תשלום.
הכנס יתקיים באולם הקסטרא מול קפה גרג, רח פלימן 8 חיפה.
יוגשו כיבוד קל ושתיה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חיפה חופשית שמתחילה ב "כנס חיפה חופשית בנושא הפרדת הדת והמדינה"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי חיפה חופשית
בתוכנית:
כן למהפכת הפרדת הדת והמדינה \ הרב דב הלברטל
אדם דתי חרדי שמכריז: אין אופציה גרועה יותר מהחיבור בין דת לפוליטיקה.
הרב הינו מרצה למשפט עברי והיה בעבר ראש לשכת הרב הראשי לישראל.
תכלס, זה בדיוק הנושא שהעלו פה על איך שכשבנאדם ימני אומר משהו אז מביאים את כל התארים שלו ומראים את גאוניותו, אבל מצד שני כשבנאדם שמאלני אומר משהו אז מביאים את כל הטעויות שלו ואיך שהוא לא קשור ומפגר...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי בן אור שמתחילה ב "אז הדעה שלך ברורה, החיבור בין..."
הטענה (המאוד נכונה לדעתי) שהכוח והכסף של המדינה משחיתה את הדת ובנוסף מעורבות הדת בחיים הפוליטיים גורמת לאנטגוניזם אצל חלק גדול באוכלוסייה וכך מנושא רוחני הדת הופכת לנושא פוליטי ובטווח הארוך היא יכולה רק להפסיד מכך.
כן, אני בטוח שבסביבה החרדית הוא יינשא על כפיים ולא נגיד, כמו הרבה פעמים, יהיה קורבן לכל מיני רבנים שיכתירו אותו בתואר אנטישמי או ישלחו את הקלגסים מהאינקוויזיציה היהודית שלהם ("משמרות הצניעות") לתקוף אותו.
ולנוחות הקוראים:ההודעה המקורית היתה "יכול להיות (לא בטוח אבל זו אפשרות)שהוא נהנה מאור הזרקורים".
ואם זה לא מובן - התכוונתי לזרקורי התקשורת.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חיפה חופשית שמתחילה ב "כנס חיפה חופשית בנושא הפרדת הדת והמדינה"
אפשר לדעת בדיוק לשם מה אתם פועלים?
כלומר, הפרדת הדת מהמדינה בעיני זה מושג כללי מדי, נתקלתי כבר באנשים שבאים ונותנים תשובות שונות ליישום שלו, או מדינות שמיישמות אותו בצורה שונה.
למה אתם חותרים?
נ.ב.
בלי קשר לדעתי בנושא- מצחיק שבכל הזמנה או הצעה פוליטית הצד המדבר מציג עצמו כרוב הדומם.
ולפני שאתה עושה שטיפת מוח לאנשים עם דברים נכונים או לא... לאיזה פוליטי אתם שייכים. תתחיל עם זה לפני הכל.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
הוא העביר את הקורס מבוא למשפט עברי.
בחור על הכיפאק - מרצה מעניין, בן אדם חביב מאוד שלא חושש להביע את דעותיו בפומבי, גם אם הן לא מתיישבות עם מה "שמצפים" ממנו.
אל תמהר לפסול אותם.
כתבתי את זה כבר מספר פעמים, אין ספק שהקרן החדשה קשורה להרבה מאוד דברים שליליים, אבל יש לה עוד צד שבכוונה מוסתר בכל הדיונים - אין כמעט ארגונים חברתיים בארץ ועמותות שאין להם קשר לקרן החדשה.
אני גם הייתי באותה גישה עד שישבתי אצל שכנה שלי, סטודנטית לעבודה סוציאלית, דתיה, ימנית - ושמתי לב שהיא גולשת באתר של שתי"ל, תהיתי מה היא עושה בו (הריי בזמנו ידעתי שכל מה ששתי"ל שייך אליו הוא אנטי ציוני ונועד להביא להשמדה של המדינה) ואז היא הסבירה לי שזה המקום לעובדים סוציאלים לחפש עבודה, טיילתי קצת באתר וגיליתי עשרות עמותות וארגונים שמטפלים בכל הנושאים החברתיים במדינה, כולל עבודה עם נוער בסיכון, אוטיסטים, מעונות, עבודה עם קשישים, עולים חדשים וכו...
לעמותה בארץ אין הרבה אפשרויות, הן צריכות כסף (וזאת בעיה גדולה כי אין, המצב הכלכלי הוריד מאוד את כמות התרומות בכל העמותות) והקרן החדשה מוכנה לעזור.
זה לא מוריד מכלום מהפעילות הבעייתית שלהם, אבל גם לא צריך לפסול אוטומטית כל דבר שקשור אליהם. בהחלט צריך לשאול למה אין גופים אחרים שמסוגלים לתת את התמיכה שהקרן החדשה נותנת.
הבהרה: אני לא קשור בשום צורה לקרן החדשה, העמותה היחידה שהתנדבתי בה לא קיבלה תמיכה מהקרן (על"ם), בנוסף אין לי שום קשר ל"ישראל חופשית" עד עכשיו לא שמעתי עליהם לעולם.