שלום רב, זו ההודעה הראשונה שלי בפורום. אני קורא סמוי כבר זמן רב, וחייב לומר שנהנה מאוד מהרמה וההשקעה פה של האנשים.
בניתי לראשונה דגם של כלי צבאי (עד כה יצא לי לבנות כמה מכוניות כשהייתי צעיר יותר) והחלטתי לשתף בתמונות של הדגם הסופי.
אין לי תמונות מתהליך הבניה עצמו
אז הדגם שבניתי הוא paladin howitzer M109 A6 של Italeri
בסה"כ זה הוא דגם לא מסובך מידי, ולא נתקלתי באי התאמות בהרכבה.
גילוי נאות - אני תותחן, ועל כן בחרתי בכלל לבנות את הדגם הזה. הבעיה היא שזה דגם מעט שונה מזה שיש לי בפלוגה, אך מצד שני ניסיתי לבנות אותו על פי הזכרון וההבנה שלי - לא בהכל הצלחתי, אבל סה"כ יצא די דומה למה שציפיתי.
יש בדגם הרבה פאקים, בעיקר בצביעה, אך בחרתי להשתמש במכחול שישאיר חריצים בצבע, מכיוון שהתומ"תים של הצבא עוברים צביעה מחדש כל שנה, שכבה על גבי שכבה על גבי שכבה, כדי שכל שנה הם יראו חדשים, אבל בעצם הצביעה שלהם על הפנים - אני חושב שהצלחתי להגיע לאפקט הזה בחלק גדול מהתומ"ת.
השתמשתי בצבעי אקריליק של folkart - זה מה שהיה בחנות התחביבים קרוב לבית
הבעיה הכי גדולה בה נתקלתי הייתה בהרכבת הזחל - הזחל היה ארוך מידי לטעמי, לכן החלטתי לקצר חוליות, כשניסיתי להדביק בחזרה את הקצוות, גיליתי שדבק מטוסים, לא מחזיק גומי כמו שצריך. לכן חיממתי את הקצוות מעל אש גלויה, הידקתי אותן, וכשזה התקרר, הנחתי פלטה שחתכתי מתוך תבנית הפלסטיק של המודל, והדבקתי עם דבק מגע בנקודת החיבור. בינתיים זה מחזיק.
הבעיה האחרונה היא הסימון הטקטי - רציתי לעשות סימון טקטי של אחד הצוותים שלי, אבל מכיוון שהתומ"ת הזה מאובזר שונה מהתומ"תים שיש לי בפלוגה, הצלחתי לסמן רק את ה V שמסמן סוללה א