|
26-11-2011, 00:55
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
|
|
כתבות נוספות - הפעם בדגש על התצפיתניות
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "מהפך בשורות האיסוף הקרבי: אמל"ח חדש ושינויים מהותיים בסדרי הכוחות"
מוזר שדווקא נושא הכרב"ם נחשון אינו מוזכר באף כתבה, למרות שמדובר בתפקיד סופר אטרקטיבי לנשים בחיל האיסוף הקרבי.
http://mazi.idf.il/113-10069-he/IGF.aspx
תצפיתניות, ברוכות הבאות לעולם חדש. בימים אלה צה"ל כולו מתגייס לטובת שדרוג תפקיד התצפיתניות. השינויים, שנעים מהעלאת מספר התצפיתניות למשמרת ועד הגדרתן כמערך לוחם על כל המשתמע מכך, צפויים להחזיר לתצפיתניות את ההערכה והכבוד להן הן ראויות
תצפיתניות, הגיע הזמן לנשום לרווחה: בעקבות דו"ח סגן הרמטכ"ל על תנאי השירות של התצפיתניות שיצא ביולי האחרון, החלו בעבודת מטה נרחבת בדרגים הגבוהים לשיפור התנאים המחייבים של התפקיד. בין השינויים שנכנסו לתוקף ניתן למנות את העלאת תקן התצפיתניות מ-5 ל6 במשמרת, קביעת לוח מזון לתצפיתניות והקמת מטבחון בכל חמ"ל.
אחרי הפרובוקציות שחוללו התצפיתניות בחודשים האחרונים כדי לעורר את המודעות לתנאים בהם הן משרתות, הגיעו הדרגים הבכירים להבנה שהתפקיד החשוב כל כך אותו ממלאות הבנות כרוך בתנאים שיש לשפר. "בוצעה בדיקה מערכתית ונמצאו בעיות שלראשונה מטופלות ברמה הכלל-צבאית ולא ברמת הגדוד או החיל", סיפר רמ"ח איסוף קרבי במקאס"ר, אל"ם עודד הלוי. "מדובר במהפכה של ממש. תוקפים את כל התחומים בהם נמצאו קשיים ומטפלים בהם ברמה מערכתית".
כך למשל התגייס הצבא כולו להעלאת מספר התצפיתניות במשמרת מ-5 ל6 (תקן 6), דבר שדרש השקעת משאבים עצומה והגדלת סד"כ הבנות. "כל המפקדים שפעם היו בשטח והבינו את חשיבות התפקיד והתרומה של התצפיתניות, היום נמצאים בעמדת כוח בכירה ומנצלים את השפעתם לטובת הבנות", אמר בגאווה אל"ם הלוי. "כל השינויים שנכנסים צפויים להחזיר לתצפיתניות את ההערכה והכבוד המגיעים להן. בצבא הבינו שאין מערך אחר שיכול להחליף את התפקיד החשוב של התצפיתניות. כולם מבינים את זה ומתגייסים לטובתנו".
עוד במסגרת השינויים הנרחבים, התצפיתניות יקבלו סיכה חדשה ויוגדרו כמערך "לוחם מנגד", שקובע שהן יזכו לכל ההטבות שלוחם רגיל מקבל. זאת בעקבות ההבנה שהתפקיד אותו הן ממלאות מהווה תרומה מבצעית חשובה ביותר, למרות שהוא מתבצע מתוך חמ"ל ולא בשטח. שינוי תקן 5 לתקן 6 צפוי להפחית את העומס אותו הן חוות בכל משמרת ולהקל על מלאכתן החשובה. בגלל אורך המשמרות, שמונעות מהתצפיתניות לאכול בחדר האוכל ככל חייל, הגדירו לכל חמ"ל לוח מזון ייעודי ומטבחון כדי שהבנות יוכלו לאכול בשעות המתאימות להן. בנוסף השקיעו משאבים רבים בשיפור ושיפוץ התשתיות במחלקות התצפיתניות, לרבות מזגנים, שירותים ומקלחות. "זה לא שהן מפונקות ולכן צריכות מזגן בחדרים", הבהיר אל"ם הלוי. "פשוט בלתי אפשרי לישון בבקעה במהלך היום בחום הנוראי כפי שהן נאלצות לעשות, והן עוד צריכות להיות ערניות בשביל משמרת ארוכה. עכשיו כולם מבינים את אתגרי השירות שלהן ומתגייסים כדי לפתור אותו".
http://www.idf.il/1133-13795-he/Dover.aspx
חיל האיסוף הקרבי יכניס שיפורים ניכרים בתנאיהן של התצפיתניות. לצד השיפור בתנאי השירות, דוגמת חמ"לים ממוזגים ותזונה עשירה יותר, יכשיר החיל חיילות נוספות שישמשו כבקריות איסוף יבשתיות בגבול ישראל-מצרים. ביולי האחרון עבר חיל האיסוף הקרבי טלטלה לאחר שהתגלה כי ארבע תצפיתניות כיבו את הצגים במשך שעות רבות כמחאה על תנאיהן. החיל לא נותר אדיש לאירוע והקדיש את כנס מפקדי הפלוגות האחרון, שהתקיים החודש בצריפין, לדאגה המתמדת לפקודים.
במסגרת הכנס הוצגו פרויקטים נרחבים ומידיים לשיפור תנאי התצפיתניות, שאמורים להקל באופן משמעותי על השהות האינטנסיבית מול המצגים. מלבד זאת בפאנל מיוחד בנוכחות נציב קבילות החיילים, האלוף (מיל') יצחק בריק, קצין האיסוף הקרבי הראשי תא"ל אלי פולק ומפקד המלט"ק, אל"מ רביב ניר הסבירו הבכירים לקצינים על החשיבות שבהקשבה המתמדת עד לאחרון הטוראים. לקראת סיום נחשפו בכנס אמצעי הלחימה החדשים שעתידים להיכנס לחיל ובנוסף הוצג תפקיד חדש לחיילות: בקרית איסוף יבשתית, שתהווה את כוח האדם בחמ"לי ה'מרס' החדישים.
כבר בחודשים הקרובים ישופרו תנאי השירות של התצפיתניות באופן משמעותי. ראשית, בכלל הגזרות יוקמו תאי שירותים קרובים לחמ"לי העבודה במרחק שאינו עולה על 50 מטרים. יחד עם כך יוצבו מזגנים בכל חדר עבודה וירכשו כיסאות חדשים עם דום לרגליים. בנוסף, כל חמ"ל יזכה למטבחון חלבי ובשרי עם תזונה שהורכבה במיוחד עבור צרכי המערך. פיילוט של לוח מזון ייעודי כבר נבחן בעזה וזכה להצלחה מרובה, והוא ייושם בזמן הקרוב בשאר החמ"לים. התזונה שנבנתה בריאה ועשירה באנרגיה וניתן לבשל ולחמם אותה במטבחונים, והיא תתאים במיוחד לשגרה של הבנות.
כפי שפורסם באתר צה"ל, פיילוט אחר של תזונה שנבחן ואושר, מיועד לפלוגות הייעודיות של הלוחמים ומטרתו לסייע לחיילים בסחיבת המשקלים הכבדים על גבם. המזון שנבחר אמור לסייע בבניית מסת שריר, ויחד עם ההקלה המתוכננת במשקל מנשאים חדשים, קלים וידידותיים שירכשו בקרוב לוחמי הפלוגות הייעודיות עשויים להרגיש שיפור ניכר בעומסי הגב. יחד עם כל השינויים המתכוננים למערך התצפיתניות ייכנס בקרוב גם שינוי אסתטי שמטרתו לשפר את מורל הבנות. כדי להעלות את רמת המוטיבציה לשירות בחיל ולחזק את הזיקה זו לזו תוכננה סיכת התצפיתנית: משקפת מכונפת. הסיכה הוצגה בפני מפקדים בגדודים ובקרוב תהפוך לחלק בלתי נפרד ממדי הא' של החיילות.
בתחום האמל"ח מתוכננות רכישות משמעותיות לחיל. ה'מרס' (מערכת רב סנסורית) של חברת אלביט כבר עבר ניסוי עם תצפיתניות בתוך החברה ובתחילת 2012 אמור להיפתח חמ"ל 'מרס' ראשון באזור גזרת "שעון חול" (גבול ישראל-מצרים). המערכת המשוכללת מהווה שינוי תפיסה אדיר עבור חיל האיסוף הקרבי בכל הנוגע לעבודה במרחב משום שהיא מכסה שטח רחב יותר ומסנכרנת אמצעים טכנולוגיים רבים כגון מכ"מים. ה'מרס' יודעת להתריע באופן אוטומטי על חדירה וגורמים חשודים בשטח ומקפיצה הודעות למשתמשות במערכת.
עבור השימוש ב'מרס' נפתח גם תפקיד חדש, בקרית איסוף יבשתית (בקא"סית), שבשלב זה מורכב מחיילות שהתגייסו לקורס התצפיתניות בספטמבר האחרון ואותרו במיוחד. בהמשך יזומנו הבקא"סיות עוד טרם הגיוס, יעברו הכשרה שונה וקורס נפרד שילמד אותן את רזי המערכת החדשנית. את הבקא"סיות הראשונות יהיה ניתן לפגוש עם הקמת החמ"ל הראשון ב-2012.
"מקצוע הבקרית נולד מהצורך לפרוץ את תקרת הזכוכית של כמות החיילות", הסביר לאתר צה"ל קצין האיסוף הקרבי הראשי, תא"ל אלי פולק. "מלבד זאת מדובר בהזדמנות טכנולוגית שלא הייתה בעבר. אלביט פיתחה מערכת טכנולוגית המאפשרת לאסוף על תא שטח רחב בצורה ייחודית", ציין תא"ל פולק.
לדבריו, "המפקדת קובעת מרחבים וסדר עדיפויות. כשיש איתור, המערכת מקפיצה הודעות אוטומטיות לפי סדר העדיפויות. נניח: אם תהיה פעילות קרובה לגדר עם חשש לחדירה יהיו הודעות אזהרה רבות והבקרית תצטרך להתייחס אליהן. בהמשך, הבקרית תחקור את האירוע".
תפקיד הבקא"סית מחולק לשניים: אחת הבנות מנטרת את המידע והשנייה חוקרת. "למנטרת יש זמן קצר להחליט אם יש חשד למשהו בעייתי והיא מעבירה אותו הלאה לחוקרת", ציין קאס"ר, "התרומה הגדולה היא בעצם היכולת לשלוט על תא שטח מאוד גדול עם פחות בנות וללא מגבלה של הוספת אמצעים". לטובת האימון על מערכת ה'מרס' יוקם מאמן חמ"ל 'מרס' מתאים בבית הספר לאיסוף קרבי בסיירים, לצד מאמן התצפיתניות הטרי. המאמן יהפוך לסביבה מוכרת עבור הבקא"סיות ויסייע להם ללמוד את המערכת המתוחכמת.
לקראת סוף היום התקיים פאנל שעסק בחשיבות של הדאגה לחיילים הזוטרים. "חיילים שאיבדו את האמון בכם יהיו בעלי המוטיבציה הנמוכה ביותר וירצו לצאת מהפלוגה", אמר לקצינים האלוף (מיל') יצחק בריק, נציב קבילות החיילים. "חייל שמאבד את האמון במפקדו לא ילך אחריו אחר כך במצבים של סיכון חיים. מפקדים, יש לכם סמכות לראות בעיניים ולהפוך את העולם, כמובן בצורה חוקית, ולהגיע עד הרמטכ"ל כדי לפתור את הבעיות", אמר.
|
|