19-09-2011, 03:48
|
מנהלת פורום עשה זאת בעצמך •°ºοΟ דוגמנית הבית Οοº°•
|
|
חבר מתאריך: 23.11.09
|
|
לא הבנתי כל-כך מה אתה מנסה לעשות.. ומה הקשר לחשמל כשר?! (יש דבר כזה??!)
אין לי מושג מה החוק בעניין, אבל מבחינה טכנית
אם אתה רוצה בשעת הפסקת חשמל להזין את הבית מגנרטור, אתה צריך:
לזהות שהזרם מחברת חשמל הפסיק.
לנתק את הבית מאספקת החשמל של חברת חשמל.
להתניע את הגנרטור
לוודא שהוא מוצא מתח יציב
ואז להעביר את הבית אליו.
מה אתה עושה בזמן שהגנרטור מניע את עצמו, או מישהו הולך להניע אותו אם הוא ידני??
בזמן הזה בלי UPS רציני שיחזיק את לפחות את המיכשור הרגיש אתה תחווה נפילת מתח למשך הזמן שלוקחת ההנעה של הגנרטור.
לא הבנתי למה שהגנרטור קורס אתה מחזיר את החיבור לחברת חשמל - כי ממילה אם אין שם חשמל זה לא נותן כלום ואלי להזיק אם החשמל עולה במכה ונוצר ספייק, לכן אם כבר הבית מחובר דרך מערכת כזו אולי עדיף לתת לחשמל לעלות ולחכות שהספייק אם קיים יתאזן ואז לחבר את אספקת החשמל.
לא לקחת בחשבות מצב שאם יש בו נפילת מתח קטנה הגנרטור יקבל פקודה להתנעה...
מעבר לזה אם אתה רוצה שכל הבית יהיה מונע על גנרטור אני חושבת כדאי לשקול מערכת חשמל כפולה לציוד רגיש שלא צורך הספק גבוה, והיא תחובר דרך UPS ומערכות כבדות כמו מזגנים יחוברו לגנרטור, בכל מקרה אתה חייב לדאוג להשהיה רצוי כמה דקות בין כיבוי להדלקה של מדחסים, אחרת תקצר להם את החיים.
עוד בעיה שאני חושבת עליה,היא בעת שהחשמל עולה חזרה בחברת חשמל, מה שעל הUPS יוכל לספוג את נפילת המתח שהקונטקטור יוצר, אבל מוצרים כבדים עלולים לא לאהוב את זה (לדוגמא מכונת כביסה דיגיטלית, המנוע יכול לספוג נפילת מתח, אבל מה יקרה לפיקוד??!)
לכן אני חושבת שצריך לחשוב על משהו שירכך את ניתוק הגנרטור וחזרה למערכת החשמל הרגילה.
אני חושבת שמערכת של ABB גם ב1000 שקלים לא מרככת את הפעולה ולדעתי פשוט עובדים שם עם קונטקטורים מהירים.
לדעתי 1000 שקלים למוצר מדף שמטפל בזה זה לא יקר, מצד שני איך הוא מניע את הגנרטור?
ענבר.
נערך לאחרונה ע"י i-pink בתאריך 19-09-2011 בשעה 03:54.
|