לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-09-2011, 03:25
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לא שולל את זה, אבל הסבירות לא גבוהה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "יהיה פה עימות צבאי אם..."

לי נראה שהטורקים בעיקר מנסים למקסם את יוקרתם בעולם הערבי ובאיזור בכלל (כולל נטילת עמדת מנהיגות דרך פטרוניות של הפלסטינים) דרך העימות עם ישראל. זאת בעיקר מול האירנים (הפטרונים המרכזיים כרגע של ממשלת החמאס). זה לא שונה בהרבה ממה שהוביל את נאצר בזמנו לחסום את מיצרי טיראן וכו'. נאצר ככל הנראה לא באמת רצה עימות צבאי עם ישראל (בעיקר כי חשש מתבוסה, ובצדק)אבל רצה להגביר את יוקרתו כמי שעמד מול ישראל והביא להתקפלותה. אני חושש שכמו נאצר גם התורכים לא יעריכו נכונה את הנכונות של ישראל להכנס לעימות וככה נגיע למצב שאף אחד לא מעוניין בו. ויחד עם זאת, אני סבור שהתורכים לא ימהרו לוותר על חברותם בנאט"ו (והסיכוי להיכנס לאיחוד האירופאי) ולסכן יחסיהם עם ארה"ב רק על מנת לזכות בכמה נקודות יוקרה מול ישראל. לכן, אני משער שהם יעשו הרבה רוח אבל ת'כלס לא ישלחו כלי שיט חמושים לרצועת עזה. הטורקים כמובן גם מודעים לכך שעם כל הכבוד לצי שלהם, לא יהיה לו הרבה סיכוי לעמוד מול העליונות האווירית הישראלית. מי כמו הטורקים יודע זאת-כמי שמכירים היטב את היכולות של חיל האוויר מהתימרונים המשותפים.
אבל,כאמור, לא הייתי שולל לגמרי שהם יגזימו בהליכה על הסף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-09-2011, 03:35
  FRESHMAKER FRESHMAKER אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.10
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא שולל את זה, אבל הסבירות לא גבוהה"

יש להם חיל ים הרבה יותר גדול משלנו,לכן חיל האוויר יצטרך לעזור במקרה כזה ולהוריד פצצות על הספינות האלה. הם יתחילו בזמן הקרוב ללוות ספינות באזור של מזרח הים התיכון(כנראה שלא כל ספינה,אבל ספינות טורקיות בטוח שכן). אני לא מאמין שישראל תוריד את הסגר הימי בגלל זה,כי זה יצור תקדים מאוד מסוכן. אני לא מאמין שהאמריקאים יוכלו למנוע מהם לעשות את זה,אבל מצד שני, אם הם תוקפים ראשונים(את כוחות חיל הים שינסו להשתלט על הספינות ששטות לעזה)נאט"ו לא אמורה להגן על טורקיה(לפי האמנה של נאט"ו, אם מדינת נאט"ו מותקפת,אז שאר המדינות צריכות לבוא ולעזור לאותה מדינה,אבל לא אם היא זאת שמתחילה בעימות).
ישן 03-09-2011, 03:43
מנהל

אני מניח שהם לא יעזו להכניס ספינות למיים הטריטוריאלים של עזה/ישראל
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "יש להם חיל ים הרבה יותר גדול..."

זה יהווה הפרה של חוקים בינלאומיים והתגרות בלתי נסבלת בישראל. אין שום סיכוי שיקבלו לזה גיבוי מנאט"ו ולא נראה לי שעימות חריף עם נאט"ו שווה להם את האקט הזה. קשה לי גם להאמין שיש להם עניין להכנס לעימות מזויין עם ישראל, ועוד לחופי ישראל, היכן שיש לנו את כל היתרונות הטקטיים. אני מעריך שלכל היותר הם ילוו ספינות במיים הבינלאומיים ואם ישראל תבלום את הספינות רק במיים של עזה הם יציגו זאת כמי שגרמו לישראל להתקפל ולהשאר מחוץ למיים הבינלאומיים. יותר מזה יהווה הימור גדול למדי מכל הסיבות והם ילכו עליו רק אם יצליחו לשכנע עצמם (ולמרבה הצער, בני התרבות הערבית והקרובה לערבית מצטיינים בכך) בעוצמתם מחד וחולשתה המוחלטת של ישראל מאידך ויסברו שכל הסיכויים שישראל תחשוש מעימות ולכן תאפשר להם ללוות ספינות עד עזה ממש.
האמת היא שהתורכים כבר מיצו את כל הסנקציות האפשריות מול ישראל, פרט לניתוק יחסים מוחלט ואין להם הרבה במה לאיים. לדעתי הם מנסים לייצר קלפי מיקוח.
ישן 03-09-2011, 18:05
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי עמליה שמתחילה ב "תורכיה עדיין לא פעלה במשותף..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עמליה
תורכיה עדיין לא פעלה במשותף עם סוריה ואירן כנגד ישראל. עתה זה עלול לקרות...

ראשית, תורכיה במפורש פעלה במשותף עם סוריה ואיראן. מדהים שאת מסוגלת להתעלם מביקורי הנימוסין של ארדואן באיראן, הפעילות הדיפלומטית הגלויה והחשאית כדי להצר את יכולתה של ישראל להגיב להתקפות טרור מעזה ולבנון, ביטול היחסים הבטחוניים עם ישראל, תמיכה ישירה במשטים, השקעה של שישה מיליארד דולר בסוריה, פתיחת הסכרים להזרמת מים לסוריה (דבר שטורקיה במשך הרבה שנים נמנעה מלעשות, השתקת בעיית הפליטים שנוצרה בגלל הטבח של אסאד והניסיון להציל את שלטון אסאד על ידי הטלת האשמה על אחיו, מאהר...
כל זה לא קרה כבר?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עמליה
הלוואי ואתבדה. מהי התייחסותך ל, "כיצד נוכל לפעול בים, ביבשה ובאוויר כנגד כולם".. בצפון, בדרום ואולי במרכז?

מה התייחסותך ל-"חתולים ירוקים עם שלוש עיניים ואיך ניתן להדבירם"? או במילים אחרות, מה הקשר בין מחט

ישן 03-09-2011, 18:36
מנהל

זה שיתוף פעולה שמזכיר לי את היחסים בין אסד וחוסיין
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "זה ברור, אבל נראה כרגע ששתי..."

הצהרות משותפות, ביקורי נימוסין, קצת מעשים והרבה דיבורים על אחדות ושיתוף פעולה, ובעיקר הרבה תככים זה נגד זה. תמיד שעשע אותי איך אלו (ויריבים אחרים בעולם הערבי) היו מחבקים ומנשקים זה את זה בחום כשהיו נפגשים בפומבי מול המצלמות. בסדיר היינו עושים פארודיה בנוסח דומה על חיילים אצלנו שהואשמו בצביעות מסוג זה: חיבוק רחב ואמיץ תוך כדי קריאה "אחי" והוספה במילמול שקט יותר: "בן זונה, אני שונא אותך...". הנקודה היא שבהחלט אפשר לצפות לרעש וצילצולים על ברית בין אירן וטורקיה, ואפילו לצעדים של שיתוף פעולה אד הוק, אבל כל הזמן ברקע יהיה קונפליקט יסודי.
ישן 04-09-2011, 22:02
מנהל

על שלושה פישעי אנקרה ועל ארבעה לא אשיבנו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב ""הבריונות של ישראל במזרח הים התיכון נגמרה""

על רצח עם שביצעו בעם הארמני לפני ובמהלך מלחמת העולם הראשונה, ואשר בעקיפין אחראי גם לשואת היהודים משום שהיטלר העיד שלמד מימנו שאין לחשוש מתגובת העולם למעשים כאלה.
על טנרספר יותר ממליון תושבים יוונים מגבולות טורקיה לאחר מלחמת העולם הראשונה
על אחריותה העקיפה לטביעת אונית המעפילים סטרומה ומות 760 הפליטים היהודיים שעליה, מהם יותר ממאה ילדים
על הדיכוי הקשה של אולוסייתה הכורדית מאז הקמתה ועד היום, כולל הגבלות חמורות על חופש הביטוי וההתארגנות, כולל הרג עשרות אלפי אזרחים כורדים וכולל תקיפות צבאיות בתוך תחומי מדינות שכנות
על פלישתם לקפריסין ב-1974 כיבוש חלקן הצפוני של האי, הקמת ממשלת בובות טורקית בו, טרנספר 200 אלף אזרחים יוונים לדרום האי והעברת עשרות אלפי מתנחלים טורקים לצפון קפריסין
על שלושה פישעי איסטנבול ועל ארבעה לא אשיבנו
מי שגר בבית זכוכית, מוטב שימנע מהשלכת אבנים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:01

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר