27-06-2011, 13:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
למה בחרתי אייפון.
נתחיל בלמה לא קניתי אייפון לפני שנה בערך כדי להסביר את השיקולים לקנייה, קראתי את כל השטויות שנכתבו ברשת על ידי אנשים אנונימיים והתייחסתי אליהם, זאת הייתה טעות. רכשתי את האייפוד טאצ' במקום והחלטתי להישאר בינתיים עם הטלפון שהיה לי אז n95.
אחרי חצי שנה עם האייפוד טאצ' הבנתי שאייפון הוא הטלפון הכי מתאים לי, למזלי נגמרה לי ההתחייבות בדיוק והיה מבצע לסטודנטים לאייפון 4.
עכשיו לסיבות למה כן אייפון 4:
הבסיס מאחורי הטלפון שונה לחלוטין משאר הטלפונים, לא סתם מכניסים כמה שיותר פונקציות כדי שהמפרט יהיה מרשים, אלא כל דבר שעשוי בטלפון הזה יש מאחוריו חשיבה לפרטים הכי קטנים כדי שלמשתמש יהיה נוח. או במילים אחרות, המכשיר עובד בשבילך ולא אתה עובד בשבילו.
הממשק הוא מדהים, כל דבר בו הוא אינטואטיבי, גם אם יש הגדרה שאתה רוצה לשנות ובחיים לא נגעת בה אתה תדע איפה למצוא אותה - כי היא במקום ההגיוני. אם מעבירים לשקט אז גם משחקים עוברים לשקט אבל לא שעון מעורר (זה נשמע מאוד הגיוני, אבל מפתיע כמה טלפונים לא עובדים בצורה הזאת).
הממשק תמיד עובד מהר, אמנם על הניר יש טלפונים "חזקים" יותר, אבל מערכת ההפעלה יודעת לנהל הכל הרבה יותר טוב מאחרים, אין כמעת תקיעות, הטלפון לא נהיה כבד כי כמה אפליקציות רצות ברקע (אין לי מושג למה אנשים חושבים שניהול נכון של תוכנות ברקע הוא חיסרון, אמנם זה לא "מולטי טסקינג אמיתי" אבל זה עובד טוב וזה עובד מהר)
עוד ביקורת על אפל היא "מדיניות הגן הסגור", פה מדובר בעיקר בביקורת של מדקלמי סיסמאות, דבר ראשון זה רלוונטי למפתחים הרבה יותר מלמשתמשים ודבר שני כמות האפליקציות וכמות הכסף שמרוויחים מפתחים לאייפון ביחס לחברות אחרות מוכיחים שהביקורת מוטעת. ומה היתרון למשתמש? ממשק המשתמש דומה בכל האפליקציות, המשמעות היא שברגע שתוריד אפליקציה חדשה מיד תדע איך להשתמש בה ואיך להשתמש בה נכון - גם פה האינטואטיביות היא פלוס רציני, לא צריך לקרוא קבצי עזרה כדי להבין איך דברים עובדים. בנוסף היצירתיות מתבטאת בתוכן ולא בממשק, וזה עוד יתרון משמעותי כל כמה זמן יוצא משחק חדש או אפליקציה חדשה שמשאירים אותך פעור פה בזכות היצירתיות והשימושיות.
המסך - מסך הרטינה (רזולוציה גבוה במיוחד) הופך את הקריאה על המסך הקטן למאוד נוחה ולא מעייפת את העיניים. ולחלק היותר חשוב מבחינתי - מסך המגע. עוד דבר שאנדרואידים נוהגים לזלזל בו אבל משתמשי האייפון יודעים עד כמה זה נוח - לא צריך ללחוץ על המסך, מספיק להעביר את האצבע עליו בעדינות (מי שרוצה להבין את ההבדל שינסה לשחק fruit ninja באייפון ובגלקסי ויראה איזו חוויה שונה לחלוטין) זה מצטרף לכל הסעיפים האחרים ששוב מראים את עומק הירידה לפרטים והעובדה שהטלפון עובד בשביל המשתמש ולא להפך.
עוד נקודות קטנות: בטריה חזקה, איכות שמיעה מעולה (לא בספיקר לצערי), המקלדת על המסך נוחה בצורה בלתי רגילה, כשיוצא עדכון אפשר לעדכן ולא תלויים בחברה המייצרת ובמפעיל בארץ, פריצה יוצאת מהר מאוד וקלה מאוד (ומios 5 לא בטוח שישארו סיבות לפרוץ)
לסיכום (כי ממש חפרתי): מומלץ לבחור טלפון מסיבות רלוונטיות ולהיזהר מעצות של אנשים שלעולם לא נגעו בטלפון (זה נכון לכל טלפון, לא רק לאייפון) מי שרוצה טלפון שעובד כמו שצריך, מערכת הפעלה בוגרת עם מעט מאוד באגים, שנותן המון דברים אבל לא דורש מאמץ כדי שהם יפעלו יכול בראש שקט לקנות אייפון. מי שחסרים לו באייפון פונקציות קריטיות (חייב חייב שהבלוטות' ישלח תמונות) או שכל מה שמעניין אותו זה שהמפרט יהיה כמה שיותר מנופח או שהוא רוצה להיות מגניב ולהגיד "אף אחד לא יגיד לי איך להשתמש בטלפון שלי" אז כדאי לבחור טלפון אחר.