09-04-2011, 18:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.06.08
|
|
צר לי, אבל פדהצור הוא דמגוג לא קטן
אפנה אותך בזאת לכתבה הזאת
יש לו 3 אג'נדות, בכתבה זו, ובדעתו באופן כללי לגבי הגנה אקטיבית, לגבי 2 מהן אין שום ספק שמדובר באינטרס אישי, פוליטי, וכלכלי (כמו שאתה אמרת, הוא מקבל כסף טוב על הרצאות - בחוגים שמוכנים לשלם לו כדי לשמוע זאת)
1) המערכות תיכשלנה - כמובן, כי כפית ברזל נכשלה בכל היירוטים שלה בסופ"ש (קרא גם את הכתבות שלו על תקציב זמנים שקושרו בשרשור הזה). קשקשן בלתי נלאה. ותתפלא לשמוע טייסים אינם אלוהים.
2) העלות הכלכלית - נקודת מבט צרה, ומנקודת מבט של טייס עוד יותר מגוכחת. היית מצפה שעל כל כתבה שלו על העלות של טיל חץ, או כיפה, היה טורח לציין את עלותם של מאות ליטרים של דלק, שעות טיסה, בלאי, וחימוש שח"א משגר ללא הרף ממערכות מוטסות, שחלקם, הפלא ופלא, מחטיאים. כי נו, מה זה כבר עוד כמה עשרות אלפי דולרים, יש פה טיל נגד טילים שהחטיא.
3) הסתמכות על הגנה כפתרון - אולי הנקודה הרלוונטית ביותר בין גיבוביו. הגנה כפתרון הרמטי זה לא ישים, אבל בעוד מערכת הבטחון מתפכחת בסוגיה הזאת, ולא נלחצת לקול קריאותיהם של כמה ראשי ישובים קולניים, כנראה שהוא לא מתפכח. מצד שני, הוא לא באמת טורח להציע אלטרנטיבה כפי שאני הייתי מצפה מאדם עם דעה איתנה כמו שלו. (במאמר מוסגר אגיד שהעובדה שכמות נכבדת של מערך הרקטות חוסל בסופ"ש מצדדת בדעה שלו, וכי הנה צה"ל פועל באופן התקפי ולא מסתמך על הגנה בלבד, אך עם זאת מספק הגנה נקודתית על העורף)
לסיכומו של עניין, לדעתי, ולדעת אחרים, פדהצור הוא קוז'ק נגזל ופופוליסט לא קטן שעשה קריירה בהשמצות של החץ, הכיפה ובקרוב גם השרביט, בעוד שהמציאות מדברת אחרת. דמעות התנין שישפוך על גבי עיתון הארץ בהחטאה הראשונה של הכיפה רק יחדדו עוד יותר את הנקודה הזאת.
עריכה: בזמן כתיבת התגובה, כיפת ברזל שוב לא הצליחה ליירט רקטה ששוגרה על אשקלון בגלל תקציב זמנים, בסך הכל נכשלה כיפת ברזל 8 פעמים בסוף השבוע
נערך לאחרונה ע"י Fik TV בתאריך 09-04-2011 בשעה 18:23.
סיבה: עדכון
|