לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-08-2011, 08:19
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
מחאה תל-אביבית; כ-70 אלף בני-אדם בלבד הפגינו אמש בערי הפריפריה

74 אלף הפגינו בפריפריה נגד יוקר המחיה

כ-74 אלף בני אדם, כך על פי הערכת המשטרה, יצאו להפגין אמש בכ-20 ערים ברחבי הארץ בעד
צדק חברתי ונגד יוקר המחייה. בחיפה צעדו כ-25אלף יהודים וערבים, לעצרת בבאר שבע הגיעו כ-20
אלף בני אדם, כך גם לעצרת בעפולה - הגדולה בתולדות העיר. הפגנות נוספות התקיימו במודיעין,
נתניה, פתח תקווה, הוד השרון ואילת

הבוקר כבר אפשר לומר - זו לא מחאת סושי ונרגילות. 74 אלף בני אדם יצאו אמש לרחובות, כך על-פי
הערכת המשטרה, בכל רחבי ישראל. בירת הנגב הפכה אמש לאחת מבירות המחאה השוקקות -
הגורמים הרשמיים יספרו על כ-20 אלף בני אדם, מכשירי האיכון של רשתות הטלויזיה דיווחו על למעלה
מ-27 אלף.

כשניצבו על בימה אחת ירמי קפלן, הדג נחש, ואחינועם ניני את איש המספרים לא עניינו, על אחת
כמה וכמה כשהגיעה מרגלית צנעני להופיע. מרגול אמרה השבוע אמרה שמדובר ב"מחאה של צעירים
שדורשים בתים ברחוב באזל". אמש היא נשמעה אחרת. "זה היה עניין של טיזינג, אני בעד המחאה
הזו", אמרה צנעני לקהל שהעניק לה קבלת פנים חמה למרות הביקורת, "אני שמחה לעמוד כאן, זו
המחאה שלי, זו המחאה של כולם".

http://www.glz.co.il/newsArticle.aspx?newsid=88326

________

המחאה נכשלה אמש - זאת דעתי. כשלכל ערי הפריפריה הגיעו בסך הכל כשבעים אלף בני-אדם,
פחות משליש מאלה שבאו בשבוע שעבר לתל-אביב (ע"פ התקשורת). למה זה כישלון? כי המחאה
הוכיחה שהיא מחאת התל-אביבים ולא מחאת העם כולו. אמנם חלק לא קטן הצטרף למאבק והגיע
אתמול להפגנות בערים החלשות, אבל - וזה אבל גדול - הכמות הקטנה יחסית של המפגינים הוכיחה
שאלה שבאו לתל אביב - לא הרגישו צורך גדול מספיק כדי להגיע גם לערים הרחוקות, הפחות נחשבות.

כן, כמה אלפים דווקא הגיעו מהמרכז, אבל לא מספיק. כדי שהמחאה תוגדר כמחאת העם, כפי שדפני
ליף וחבריה, והתקשורת מפמפמים לנו ללא הפסק - היינו צריכים לראות אמש מספרים אחרים. אני כותב
את זה כשרגשותיי נוכח המחאה מעורבים - מצד אחד, הכוונה נכונה וכנה, מצד שני, יש פה משהו שמריח
מאוד לא טוב. לא סתם אומרים שזאת מחאה מאוד תל-אביבית, לא סתם קוראים גם בתקשורת להחלפת
חבורת המובילים הנוכחית - אתמול ההוכחה הניצחת הגיעה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-08-2011, 12:35
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
נחמד שאת מנחמת את עצמך - ואותי
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מיטל רביב שמתחילה ב "לא חושבת שהמחאה נכשלה. 70,000..."

להביא עשרות אמנים/זמרים מובילים לעשרות מוקדים היו מביאים לא פחות קהל גם אם זה היה לכבוד "תנו לחיות לחיות". כשבאים אמנים בחינם בא קהל. תמיד. וזה לפני שדיברנו על מאות האוטובוסים ששיגרו מהקרן החדשה לישראל ויתר הנפשות הטובות.
בשבוע שעבר גם אני, כמו עוד רבבות יצאנו להפגין את אהדתנו לאמנות ולשמוע שלמה ארצי\רביץ.
בלי אמנים זמרים לא אני ולא איש מחברי היו יוצאים אפילו למרפסת.
אני מבטיח לך (ואפילו מוכן להשבע) שלא תהיה הפגנה ללא שום אמן. המארגנים יודעים למה. הם יודעים בדיוק כמה אנשים יגיעו/לא יגיעו.
טיפשים הם לא.
ראינו בשבוע הראשון במוזיאון ת"א. כשלא הופיעו אמנים הגיעו עשירית(!) ממה שהגיעו לכבוד שלמה ארצי.
בבאר שבע הגיעו חצי ממה שציפו גם עם אמנים וגם עם אוטובוסים של הקרן החדשה.
מעניין כמה היו באים בבאר שבע בלי מרגלית צנעני/ניני...
70 אלף איש בכל הארץ זה אפילו לא אחוז אחד(!) מהציבור. וזה בכל הארץ כשיש אתר קרוב קרוב כמעט לכל אחד ומכל מקום.
אבל אם את מנחמת את עצמך שזו הצלחה מי אני שלא אתפוס טרפ ואתנחם יחד איתך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:45

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר