12-08-2011, 01:19
|
|
|
חבר מתאריך: 24.05.10
|
|
השוואה בעיתית מאוד נתת מקודם
כל הדיון על הרג אזרחים מדבר על זה שכאשר צה"ל הורג אזרח פלסטיני, לא משנה באיזה נסיבות, כולם רצים לגנות אותנו, אבל מצד שני כאשר ערבים הורגים ערבים אין שום גינוי לא של מדינות האו"ם ולא של ארגוני זכויות אדם.
לנו, ישראל, אין שום סיבה לגנות את ארה"ב או כל מדינה דמוקרטית אחרת שמנהלת לחימה נגד מדינה תומכת טרור ותוך כדי הורגת בטעות אזרחים חפים מפשע, אין מה לעשות, דברים כאלה קורים, אני יותר מבטוח שאם האמריקאים היו משקיעים את אותו מאמץ כמונו בזמן לחימה, הם היו הורגים פחות אזרחים (למשל שיחות טלפון יזומות, פיזור פליירים וכו).
חייב להיות גינוי על מנת ,שאפילו למראית עין, לא להיות צבועים (כאן אני חוזר לכל העיניין של הגינוי של ישראל במקרה של הרג אזרחים) הרג של אזרחים זה רע, אני רק רוצה להזכיר לך במקרה שהספקת לשכוח את הסדר הכרונולוגי, אזרחים התחילו מחאות לא אלימות=>המשטר הגיב באלימות=>האזרחים הגיבו באלימות, הסדר הזה מאוד חשוב מכיוון שלמשטר לא יכולה להיות הצדקה לשימוש באלימות נגד אזרחים אם הוא זה שהתחיל את כל האלימות.
אני רוצה להזכיר לך שסוריה היא לא רק מדינת אויב אלה גם מדינה שהאומד בראשה הוא דקטטור שהורג את אזרחיו ביום יום גם בלי קשר להפגנות, ככה שלנו יש את כל הזכות שבעולם לדרוש גינוי.
ציינת שאנחנו מתעצבנים כאשר מגנים אותנו, אחת הסיבות לכך היא שהגינוי הוא בדרך כלל רק כנגדינו והמקרה הזה רק מוכיח את הנקודה הזאת. כמובן אל תשכח שכמות ההרוגים כתוצאה מהלחימה שלנו היא יותר נמוכה (בכרב האזרחים) והלחימה היא כנגד ארגוני טרור חמושים שמטרתם היא השמדת ישראל, הלחימה היא מלחמת החרך ולא מתוך רצון להתרחב על חשבונם.
סליחה שלא תרמתי לדיון על החימוש עצמו, בזה אין לי שום מוסג
|