16-07-2011, 23:16
|
|
|
חבר מתאריך: 12.06.09
|
|
מרגיש לבד
הרבה זמן לא כתבתי כאן, אבל תמיד כשמגיע רגע קשה אני משתדל בכל זאת להעזר בכם כדי לעבור אותו.
מקווה שגם הפעם אני אמצא כאן תשובה שתעודד אותי.
אני לא מתכוון לפרט, כי אין לי הרבה זמן לזה.
הבעיה בכלליות - שאני מרגיש שאני לבד. שאין לי באמת עם מי לדבר. למי לספר מה רע לי ומה מציק.
(בגלל זה בעצם אני פונה לכאן. כי אני לא מוצא מישהו אחר שיקשיב.)
כשהתכוונתי לפתוח את הנושא הזה, עשיתי חיפוש על הנושאים שפתחתי וגיליתי את הנושא הזה -
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=475351 (זהירות לא להגיב ולהקפיץ)
שהתפלאתי לגלות שקיבל כותרת כמעט זהה.
מהנושא ההוא עבר זמן ואני כבר בצבא.
אבל בצבא קשה, וכל פעם שאני רוצה להתפרק ולהגיד כמה שקשה לי - אני עוצר את עצמי כי לא מוצא למי לספר. חברים שלי גם בצבא עם בעיות וקשיים משלהם. חברים שמחוץ לצבא, מקשים עליי להתייעץ איתם, כי חלק עוד לא התגייסו, או כי יש להם עיסוקים אחרים או כי הם לא מבינים שקשה לי ופשוט ממשיכים כרגיל בלי לשים לב שאני זקוק לעזרה שלהם.
למשפחה שלי אני מספר שקשה, אבל רק מרגיש שאני מקשה עוד יותר עליהם כי כמה אפשר להתלונן שקשה? אז אני משתדל להראות כאילו הכל בסדר, למרות שבפנים הרגשות בוערות.
בצבא - אני בקושי מצליח להתחבר לאנשים חדשים. נהייתי דיי סגור בגלל המסגרת, ולא מסוגל לשתף או באמת ליצור קשרים עם אנשים חדשים.
קרה כמה פעמים שהתפרקתי וסיפרתי למפקדים שקשה לי, ואז קצת עזרו...
אחרי שהלכתי מהם וכשנהיה קשה שוב.. אני כבר מרגיש שלא נוח ונעים לי לספר להם, כי אני יוצא מפונק מדי או רגיש מדי וכו'. וזה ממש לא מה שהוצאתי מעצמי באזרחות. אבל בצבא, כשנימצאים כל הזמן עם אותם אנשים, ואין טיפת פרטיות, ואין מרחב להתפרק...אז אני אוגר ואוגר ובסוף מתפוצץ.
ימי שבת וראשון הם הקשים ביותר, כשצריך לחזור מהבית לצבא..ואני כמעט כל פעם מתפוצץ [מבפנים] מחדש. קשה לי לחזור למסגרת ואני רק מחכה לצאת עוד פעם לבית.
אני לא מצליח למצוא את הדרך להתמודד עם הצבא, "לקחת הכל בקלות" כמו שאומרים לי כל הזמן וכל דבר שקשור לצבא מעצבן אותי כי אני לא מצליח למצוא שום דבר חיובי במסגרת הזאת.
אני אשמח לקצת עזרה מצידכם.
את האמת, תגובות ארוכות יתקבלו בברכה, כי זה יתן לי מה לקרוא כשקשה בצבא (בלילה, לפני השינה. או כשיש קצת זמן פנוי ורע לי).
סביר להניח שאני לא אגיב כאן בשבוע הקרוב, כי אני אהיה בצבא ולא יהיה לי נוח לענות. אבל תהיו בטוחים שאני קורא הכל ואשמח לכל תגובה אפשרית.
תעשו שיהיה טוב ושמח.
תודה.
שבוע טוב.
|