10-08-2011, 15:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
המקצוע הצבאי לא אמור להיות ספורט, במקרה שלנו, אלא הפתרון הכי חסכוני להישרדות מדינת ישראל.
נכון יהיה ללמוד בדקדקנות מחקרים כאלה איפה היתרון היחסי של נשים ושם לשבצן עם התנאים הנדרשים המתאימים.
יש לי היכרות מסוימת עם תפקוד נשים במאמץ מול גברים בתחום לחימת הפרט. אני הראשון להודות שיש נשים שיכולות בגדול, אך באותה נשימה להוסיף כי הכלל במגדר זה לא מגיע ככלל לביצועי הזכרים בתוך אותו זמן אימון, שינה ומזון. ההשקעה הנדרשת על מנת להביא קבוצת נשים לרמה של לוחמי חי''ר זכרים רק בהיבט היכולת לנוע עם ציוד בתנאי משימה היא יקרה ולעתים יש נשים שפשוט לא יגיעו לרף הנדרש בשל נתוני הגוף שלהן.
למה להתעקש להזיק להן? אני מכיר מישהי ששירתה כלוחמת בקרק''ל, עם רקע של פעילות גופנית לפני הגיוס, גבוהה כמעט כמוני ומשקיענית כנראה יותר ממני, שעד היום, יותר מחמש שנים לאחר שהשתחררה סובלת מבעיות בעצם האגן על רקע שברי מאמץ שהתפתחו לה שם וברגליים (גם בירכיים בדרגה 4 למיטב זכרוני).
גבר יאכל טחינה, ישן טוב וזה יעבור לו, על פי רוב. אשה פחות. זה כמו שגוף האשה נפטר מעופרת בקושי, אם בכלל, לעומת גוף הגבר שמשתין אותה החוצה תוך כמה ימים! יש נתוני גוף, ואין שכל בהתעלמות מהם.
גרף האימון זה נהדר, אבל השאלה היא האם בסוף הגרף יביא לעמידת פלוגת הלוחמות באותו קו עם פלוגת הלוחמים. אם לא, המדינה למעשה מסכנת את הלוחמות ובעיקר את יכולת הצבא לעמוד במשימתו משום העדפת עיקרון שוויון ההזדמנויות על פני עיקרון מתן הגנה ראויה לאזרחים באמצעות הצבא הטוב ביותר שניתן להעמיד בעלות X.
אם יש פה ושם בחורה יוצאת מן הכלל שעומדת ברף הגברים המקובל, איני רואה סיבה להימנע מלשבצה כלוחמת. כל האמור מתייחס לתפקידי לוחם בהם הנדרש הוא יכולת פיזית של תנועה עם עומס. בהחלט יתכן שכלוחמת נ''מ או כוונית של "תמוז" לדוגמה יתברר שלבחורה הישראלית יש יתרון סגולי על פני הגבר.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|