09-08-2011, 15:18
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
שים לב לזה-
"במשרד לביטחון הפנים טוענים כי הנתון של מספר כלי הנשק הגנובים גבוה בהרבה, מאחר שאינו כולל בתוכו את מספר כלי הנשק שנגנבו ממחנות צה"ל. "גורמים עברייניים לעד יעדיפו נשק טוב - והמקורות העיקריים זה צה"ל. נשק שיורה רחוק והורג יותר מהר הוא יעיל יותר, וכזה נמצא על ידי גורמי הביטחון", אומר עמית".
|
משהו בפסקה הזאת לא נשמע טוב, או שהעיתונאי עשה חצי עבודה או שהגורם המצוטט דיבר מחוץ להקשר או שהוא לא כ"כ יודע על מה הוא מדבר.
גורמיים עבריינים הרבה פעמים יעדיפו נשק זמין על "נשק טוב" וישנם קריטריונים נוספים ל"נשק טוב" שהמשרד לא ציין- כמו נשק שקל להסלקה ולנשיאה (והתחמושת והאביזרים שלו מצויים בשפע), אקדחים עונים על הקריטריון הזה יותר טוב מאשר מאגים ואקדחים יש יותר (וקל יותר לגנוב) אצל אזרחים, לא בצה"ל.
אגב- אני בכלל לא בטוח שהאידיאל האמיתי שמנחה את המשרד זה הורדת כמות הנשק הבלתי חוקי, באופן עקיף, ע"י הורדת הכלים הניתנים לגניבה, אם זה היה המצב היה צריך להוציא צו 8 לזמן בלתי מוגבל לטובת פשיטה על הנשקיות בכפרים הערבים-ישראלים, דרוזים ובדואים.
ציטוט:
במקום להגביר את הפיקוח, להקשות את מבחני הירי, להחמיר את הענישה על אי שמירה מספקת של הנשק, מחליטים לקחת אותו מהאזרחים. לא זכור לי שעד 95' היו תאונות וגניבות נשק על ימין ועל שמאל. עד 95' יכולתי (בנחה והייתי בוגר) לקבל רישיון לאקדח, מ-95' אני כנראה לא כשיר מספיק. אבל המבוגר החצי חירש בסופר כן כשיר.
|
כסת"ח אמרתי?
הרשויות, כביכול, רוקדות על שתי החתונות- לאזרחים אין כלי נשק אז לעבריינים אין ממי לגנוב (ברור...) אבל פותרת את תחום ההתגוננות האזרחית כנגד פח"ע ע"י התרה למקצועות "מועדים" (שפעם כללו גם נהגי מוניות, אוטובוסים וכו' והיום הם בעיקר מאבטחים) לשאת נשק.
מה שמישהו למעלה שכח זה שנשק נוסף בזירת פיגוע יכול להזיק יותר מלהועיל, בטח כשהקריטריון לשאת אותו הוא ירי של 50 כד' על מטרת גוף מ7 מ' בתנאים סטריליים, כשהוא בידיים לא מאומנות- ידיים מאמונות מצויות בד"כ אצל מי שלוקח על עצמו את האחריות ולא זה שהאחריות מוטלת על כתפיו תמורת שכר מינימום.
|