במקור נכתב על ידי גיל חזקיה
אני לא בטוח שאתה צודק בקשר להגדרה.
לא מדובר במעטפת ריקה שמתקינים עליה את הרש"ק הרצוי לפי דרישה פר משימה,אלא בחימוש המיוצר מלכתחילה עם הרש"ק המיועד ולא ניתן להחליפו ברש"ק אחר.
תרשה לי לא להסכים. להבנתי המיכל הוא מעטפת ריקה שמתקינים בה את כל המערכות הנחוצות כגון מנוע, אלקטרוניקה וכו' וגם את הרש"ק, לכן המילה "מיכל" בהחלט מתאימה.
אני מניח שכאשר ישנה הזמנה למיכל כזה, בהזמנה יפורט איזה רש"ק הלקוח מבקש. אם נקח לדוגמא את ח"א, ואם רמת דוד הזמינה 100 מיכלים מסוג זה, יתכן של-70 מהם תהיה הגדרה מדוייקת לגבי הרש"ק, אבל שאר ה-30 יכולים להגיע ללא רש"ק, ובכנף, בהתאם לצורך, יתקינו את החימוש הנדרש בהתאם לרמות מלאי או משימה. מילת המפתח במיכל הזה היא המילה "מודולרי", שמגדירה את היכולת לשנות את החימוש בהתאם לדרישות המשתנות.
זו כמובן הבנתי בלבד בנושא זה.
סוגים שונים של רש"ק זה לא שונה מחימוש אחר בעלי אופציה דומה. (הטומהוק למשל,שהוא בהגדרתו טיל שיוט ולא "מיכל").
הטומהוק הוא בהחלט נופל בהגדרה של טיל שיוט, אבל אין לו רש"ק מודולרי. ישנם 3 גרסאות לטומהוק שנושאים רש"קים שונים: 1. גרעיני. 2. 500 ק"ג פצצה חודרת בונקרים . 3. פצצת מצרר. רש"קים אלו הם לא תחליפיים. הבדל נוסף הוא במידות, לטומהוק קוטר של 50 ס"מ ואילו המיכל של הגרמנים הוא ברוחב של 1 מטר, עם כל המשמעות של התקנת חימוש במיכל זה.
הטומהוק הוא טיל שיוט שיוצר לפני עשרות שנים, המיכלים האלו הם חדשים מאד, ואם כי הם נקראים לעיתים טילי שיוט, לדעתי זה לא מונח מתאים. אפשר להתפשר ולומר שהמיכלים האלו הם ענף בעץ הגדול שנקרא טילי שיוט, אבל ההגדרה "מיכלי תחמושת ממונעים" היא נכונה.
מה גם ש"פצצות גולשות ממונעות" הן טילים לכל דבר.
אפשר להשתמש בשלש מילים בלבד בהגדרות של חימוש אווירי והם: טילים, פצצות ורקטות.
אני מעדיף להרחיב את המושגים האלה ולפצל אותם, לדעתי זה נכון יותר.
|