לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #8  
ישן 19-05-2011, 11:14
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,353
מידע הארץ: אל"מ ד"ר ואדים ליידרמן נחקר בארץ משך שבוע ונמצא דובר אמת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מוטי.ד1 שמתחילה ב "נספח צה"ל גורש מרוסיה בגלל חשד לריגול"

מקור

- הקצין שירת את כל שירותו בלהק ציוד של חה"א וביחידת האחזקה האוירית, והיה אמור להשתחרר בעוד חודשיים, מה שמחזק את הסברה שהרוסים גירשו אותו כאיתות סמלי.
- קצינים ששירתו איתו מתקשים להאמין שהיה קשור בריגול, הן בגלל אופיו וניסיונו, והן בגלל הנחיות ברורות להימנע מכך.
-
ציטוט:
בעקבות מעצרו הוחזר ליידרמן לישראל מיד ועוכב לחקירה במשך כשבוע, והשב"כ, בשיתוף אגף המודיעין של צה"ל והממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב), בדק אם אכן ריגל עבור ארגון או מדינה כלשהם. בין השאר עבר ליידרמן בדיקת פוליגרף, שעל פי גורמים במערכת הביטחון הוכיחה כי הוא דובר אמת ולא היה לו קשר כלשהו לפעולות ריגול.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 19-05-2011, 20:05
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
לא המקרה הראשון וגם לא האחרון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מוטי.ד1 שמתחילה ב "נספח צה"ל גורש מרוסיה בגלל חשד לריגול"

ראה גם הסתבכותו (השונה לגמרי) של הנספח הצבאי בשוויץ לפני חודשיים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4035504,00.html

סוד גלוי הוא שחלק ניכר מזמנם של הנספחים הצבאיים בחו"ל מוקדש לקידום עסקיהן של התעשיות הצבאיות הישראליות, הממשלתיות והפרטיות/מופרטות כאחד, זאת מעבר להשתתפות בטקסים, קוקטיילים ותרגילים שגוזלים אחוזים בודדים מקדנציה טיפוסית הנמשכת בין 2-4 שנים (יש גם חריגים לכאן ולכאן). קרי תעשיות הנשק הישראליות נהנות חינם אין כסף ממערך גלובלי מיומן של 50 סמנכ"לי פיתוח עסקי לובשי מדים בדרגת אל"ם ותא"ל, שזמנם פנוי ורובם בתפקיד אחרון לפני שחרור ועינהם נשואות הלאה.

בעבר כאשר תעשיות הנשק המקומיות היו ארגוניים פרמיטיביים שעסקו בעיקר בפיתוח וייצור וחסרו מיומנויות BD בינלאומית הדבר היה מתקבל על הדעת אולם כיום החברות הללו מעסיקות מערכי מכירות, תיווך ופיתוח עסקי נרחבים ומיומנים ברחבי הגלובוס, שהעובדים בהם משתכרים בשכר גבוה עד עצום (ראו למשל הדוחות של אלביט) וצריך לשים סוף לסיפור. החיכוך של לובשי מדים באנשי התעשיות במאמצי הדגמה ושכנוע משותפים כלפי לקוחות מסחריים אינו תקין וראוי לדעת רבים במערכת המשפטית וגם במערכת הצבאית עצמה. כנ"ל אגב ההתעסקות (וההסתחבקות) של בכירים במשרד הבטחון לאורך השנים בקידום עסקאות שונות (שבחלקן הם בעלי עניין ישירים ועקיפין בגלל בעלות המדינה בחלק מהחברות הללו), כולל בתוך צה"ל עצמו.

נכון, מערך הנספחים הצבאיים של ישראל בוודאי אינו היחיד הפועל באופן זה, בכל העולם קצינים משתחררים והולכים לעבוד אצל הספקים שלהם ונכון שרק בודדים מתוך מאות הנספחים חטאו בפועל בשטויות כמו אלו המוזכרות בכתבות לעיל ועדיין הדבר מיותר, אינו מתאים עוד לימינו ויש לשים לו סוף.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 20-05-2011, 19:42
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
הגדרת תפקיד
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי tamido שמתחילה ב "מציע שתבדוק את מהות תפקידו של..."

תראה זה שעשו משהו 50 שנה לא אומר שזה חוקי ושצריך לעשות את זה גם ב 50 שנה הבאות, תשאל אחד צחי הנגבי הוא כבר יסביר לך התירוץ של "מה אתם רוצים ממני? עושים את זה 50 שנה" לא עובד יותר.

ראה הציטוט הנ"ל http://www.iaf.org.il/Shared/Librar...1224&lobbyID=50

אל"ם עדי ברשדסקי לא היססה לגייס לעזרתה את שר החוץ דאז, שמעון פרס. "כשפרס הגיע לפולין בעניין אחר לגמרי", נזכרת ברשדסקי, "פניתי אליו והסברתי לו ששר הביטחון לא הגיע מזה זמן רב ושאני מתקשה בשיווק טיל ה'ספייק' של רפאל. 'זה על הכוונת' אמרתי לו 'אבל הם עדיין מתלבטים'. עוד באותו ביקור נקבעה פגישה בין ראש הממשלה הפולני לפרס, אליה הצטרפתי גם אני. כעבור חצי שעה של שיחה, סיים ראש ממשלת פולין ואמר לנו: 'אני משוכנע שהטיל שלכם הוא הטוב ביותר'".

אתה הבנת את זה שטקר? אל"ם בקבע עוסק בשיווק אקטיבי ואגרסיבי של מוצרים של חברה מסחרית (ואין זה משנה עם מדובר בחברה ממשלתית או פרטית, ושלא יהיה לך ספק, גם הפרטיות מקבלות שירותים כאלו חינם אין כסף, כאשר הן מעוניינות בכך). ואני לתומי חשבתי שרפא"ל מעסיקה לא אחד אלא שלשה סמנכ"לים העוסקים במכירות ו BD ברחבי הגלובוס, כולם אגב אנשים מוכשרים, שמרווחים משכורות יפות ובעלי ניסיון מקצועי רב יותר מכל נספח צבאי. ומעבר לזה רפא"ל העסיקה לטובת הפרויקט מספר נציגים, מתווכים ומאכרים מקומיים, שאת חלקם אפשר לראות בפעולה בסרטו של חיים הכט. וזה רק רפא"ל, כמובן שגם לכל החברות האחרות יש בעלי תפקידים כאלו, אנשים מכובדים בד"כ עם עבר צבאי מרשים.

לברדשבסקי קודמיה ויורשיה אין יעדי מכירות, אין בונוסים על סגירות וגם לא כרטיס פלטינום להזמין לקוחות לקוקטיילים במסעדות יוקרה והם לא צריכים להיות מעורבים בתהליכים כאלו. התעשיות הבטחוניות אוכלות אחת את השניה גם מבלי לערבב בתוך הסיפור הזה את הנספחים, כפי שקרה בהודו למשל לפני מספר שנים. תפקידם של הנספחים הוא לייצג את צה"ל, הארגון שמטעמו נשלחו, ולא את התעשיות הבטחוניות המסחריות, המעסיקות אנשים מצויינים לטובת העניין ומתגמלות אותם היטב. כל הסיפור הזה נמצא עמוק בתחום האפור ונמשך שנים רבות מעבר למה שהיה נדרש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 22-05-2011, 08:27
  tamido tamido אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.02.06
הודעות: 1,132
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "הגדרת תפקיד"

דעתך האישית קובעת שנספחים אינם אמורים להקדיש את זמנם לתעשיות הבטחוניות, רשמית הנספחים הצבאיים כן נדרשים לעשות זאת וכנראה שצה"ל אף מרוויח מזאת:
לקוח מאתר חיל האויר
http://www.iaf.org.il/Shared/Librar...1224&lobbyID=50
ציטוט:

עבודתם של הנספחים אינה מתנהלת רק בזירה ההסברתית. אחרי שהבינו את האינטרסים של כל מדינה ומדינה, הגיע הזמן גם לעשות מזה כסף. הכוונה לסיוע לתעשיות הביטחוניות הישראליות לייצא ולשווק את מוצריהן. למעשה, זו אחת המטרות העיקריות של נספח וההישגים ניכרים בשטח. כיום, 75 אחוזים מהתוצרת הביטחונית של מדינת ישראל מיועדת לייצוא. מאחורי הנתון המפתיע הזה, טמונה ההבנה כי צה"ל הוא המרוויח העיקרי. "כל דולר שנכנס ממכירת אמצעי לחימה (אמל"ח), מממן עבורנו את פיתוחו של האמל"ח הבא", מסביר אל"ם (מיל') א', "יכולתה של מדינת ישראל להתפתח ולרוץ קדימה נשענת על יכולתה לייצא את המערכות שמייצרות התעשיות הביטחוניות".



אגב הכתבה כן טועה בכך שהנה מציינת שעל הנספח לעסוק בהסברה - אמנם הנספח מקבל דרכון דיפלומטי והנו חלק מהשגרירות אך אינו בעל שום מעמד מדיני ונאסר עליו לעסוק בפעילות הסברתית, בדומה לשאר הנספחים בשגרירות.

ודוגמא לנספח הצבאי בשוויץ ש"עשה לביתו" ונשפט כעת בארץ:

ציטוט:

בבית המשפט המחוזי בתל אביב החל משפטו של אל"מ (מיל') שמואל אביבי, לשעבר נספח צה"ל בשוויץ, המואשם בעבירות חמורות של הפרת אמונים ולקיחת שוחד בעת מילוי תפקידו.

אביבי שימש כנספח צה"ל בשווייץ בין השנים 2002-2005. במסגרת תפקיד רגיש זה הוא היה אמור לייצג את צה"ל בפני הצמרת הביטחונית של מדינה זו ושל מדינות נוספות במערב אירופה, ולקדם בהן את עניינהן של התעשיות הביטחוניות הישראליות, ואולם על פי כתב אישום שהוגש נגדו, הוא ניצל את התקופה דווקא כדי לקדם עסקים פרטיים - תוך ניגוד עניינים חמור והפרה מוחלטת של החוק והפקודות.


http://www.israeldefense.com/?Categ...4&ArticleID=187
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 22-05-2011, 10:05
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
בעיתיות כלשהי?
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי tamido שמתחילה ב "דעתך האישית קובעת שנספחים..."

אינני מדבר על הכדאיות (שגם היא אינה יותר ממיתוס ומוטלת בספק, ראה בהמשך) אלא אם נצטט את שר הבטחון על כך ש "יש פה בעיות אתיות ממדרגה ראשונה" אינך מוצא בעיתיות כלשהי בכך שאל"ם א' מקדם בחו"ל את מוצריה של חברה ב' וכאשר יחזור לארץ למשל לתפקיד מטה ידרש לבחור בין מוצריה של אותה חברה ב' או אולי דווקא חברה ג' הם המתאימים ביותר לח"א/חיל הים/מודיעין/זרוע היבשה ויעשה זאת בצורה אובייקטיבית? אותה חברה ב' שלקחה אותו ואת הלקוח לקוקטיילים על היאכטה בנמל או לטיול בביתן שלה בתערוכה בפאריס? אותה חברה ב' שמעסיקה בצירוף מקרים גמור גם את סא"ל מיל' ז' ותא"ל מיל' ח' אף הם נספחים צבאיים בעברם? נו באמת

לגבי הכדאיות, תרשה לי לגכח על הציטטה "כל דולר שנכנס ממכירת אמצעי לחימה (אמל"ח), מממן עבורנו את פיתוחו של האמל"ח הבא", מסביר אל"ם (מיל') א'. כוונתיו של האיש כמובן טובות אבל הידע שלו בתחומי הכלכלה נשען כנראה על האזנה ל "שעה קלה על כלכלה" כל הנספחים עוברים בית ספר של יום וחצי טרם יציאתם לחו"ל, רובו מוקדש בכלל לנוהג ושפה, במסגרת ארעית זו נותן להם איש מילואים יקר הרצאה ברמה של יום ראשון ללימודים בחוג לכלכלה באונ' הפתוחה ועל כך מבוסס "הידע" שלהם בתחום. כאשר מדובר בתעשיות ידע (ולא בייצור כרכרות) מדובר על מיתוס, לא רק שאין קשר בין הדברים, אלא הפניית משאבים לייצוא לחו"ל הביאה בעשור האחרון דווקא לעליית מחירים כאשר אותו הפריט הנדרש לאחר מכן (או במקביל) לצה"ל ובוודאי שלא לירידה בו ולעתים אף לדחייה בלוחות זמנים למסירה. קיצר ההפך גוטה.

עם כל הכבוד לעדי ברדשבסקי היא אמנם אישה רצינית ומרשימה אבל בסופו של דבר הייתה מפקדת טייסת מנהלה ועסקה בתחומי הפרט והרווחה ובוודאי שאינה מבינה דבר וחצי דבר בטילי נ"ט מתקדמים וככזאת בוודאי שחברה רצינית כמו רפא"ל אינה נזקקה לשירותי השיווק שלה, כפי שיתר החברות אינן נדרשות לכך. מדוע הנספחים בכל זאת עוסקים בכך גם היום כאשר אינם נדרשים לכך? שוב, מאחר וזמנם של רוב הנספחים פנוי כמעט לגמרי (=שעמום) ובכך טמונה הבעיה. אם יורחבו הטריטוריות שלהן כך שיכסו יותר מדינות, גם זמנם יהיה פחות פנוי וגם ידרשו פחות תקנים של נספחים. במחצית השנייה של שנות ה-90 ושוב באמצע שנות ה-2000 נעשו מהלכים מתבקשים של איחוד והרחבת טריטוריות למטרת הקטנת התקנים אבל המהלך הושלם בצורה חלקית בלבד עקב חילופי רמטכ"לים ובשנים האחרונות ניכרת בו אפילו "נסיגה" במובן הזה (למעט בנספחות בניו יורק).

תראה עד לפני 3 שנים גם היה מותר לראש ממשלה להטיס את בני משפחתו לחופשה על חשבון הנקודות שצבר בטיסותיו הרשמיות ולראש ועד לפני עשור עוד היה מותר לשרים למנות חברים שלהם מהסניף בטבריה ובירוחם נטולי השכלה אקדמית או ניסיון כלשהם לתפקידי ניהול וביצוע בכירים בשירות המדינה אבל גם לזה וגם לזה שמו סוף. פעם לא מצאו בזה בעיה ואף אחד לא חשב שזה פלילי ואילו היום כן מוצאים עם זה בעיה ורוב האנשים שעשו את זה עמדו ועומדים למשפט פלילי. הסוף של קריירת הפיתוח העסקי המשגשגת של הנספחים הצבאיים בשירות חברות מסחריות גם הוא יגיע, במוקדם או במאוחר. ופרשיות כאלו כמו אלו שצצו מאז תחילת השנה רק מאיצות את העניין.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 23-05-2011, 11:58
  tamido tamido אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.02.06
הודעות: 1,132
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "בעיתיות כלשהי?"

רוב הנספחים הצבאיים נשלחים כתפקיד אחרון לפני פרישה, כך שרוב הסיכויים שלא יישאו בתפקיד רשמי בצה"ל עם חזרתם

תפקיד נספח, ככל תפקיד ייצוגי אחר בחו"ל, חופן בתוכו המון אחריות ואמון אישי – אני מקווה שאלו הנשלחים ניחנים בתכונות הללו

ניגוד עניינים ודאגתך על קידום עניינים אישיים קיים כמעט בכל מדרג של תפקיד רשמי בחו"ל החל מהציר/נספח כלכלי וכלה בשגריר עצמו – לצערי ישנם מקרים של עובדים שסרחו – הרוב לא.

חברות IT, פארמה (סטארט אפים וחברות גדולות ומבוססות אשר להם אנשי BD למכביר) וכו' משתמשות בשירותי הנספח הכלכלי ולא מעט פעמים אף בהירתמות של הדיפלומטים המדיניים הרואים את עצמם אמונים על קידום התעשייה הישראלית בארץ בה הם משרתים – כך שהמערכת (וגם אני) לא רואים כל פסול שגם הנספח הצבאי יעסוק בכך בגבולות אחריותו והנחיותיו.

לעיתים לנספח קשרים ו/או גישה הדרושים לסגירת ו/או קבלת חוזה שלאיש הBD אין, ומימון הנספח בעלות של כמה מאות אלפי שקלים בשנה משול לזניח להבטחת קבלת חוזים במאות מיליוני דולרים.

המדינה לא תוכל לאסור על נספחים לעבוד בשוק הפרטי אלא תוכל לכפות אמצעים כגון תקופות צינון (שגם הן נזילות וקשות לאכיפה – מה יגיד הרמטכ"ל שהתמודד בפוליטיקה שבועות ספורים ממועד פרישתו).

אני מסכים שישנם טריטוריות שבהם אין כל צורך בנספח במשרה מלאה ואם בכלל (על כל העלות הכרוכה בכך הכוללת רכב שרד, משרד+מזכירה, מגורים ולימודים למשפחה), אך אינני חושב שהפונקציה מיותרת ושתכולתה וגבולות אחריותה אינן "אתיות" לזמנים אלו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 23-05-2011, 13:09
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
נקודות טובות אתה מעלה!
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי tamido שמתחילה ב "רוב הנספחים הצבאיים נשלחים..."

אתייחס רק לאחת

"מימון הנספח בעלות של כמה מאות אלפי שקלים בשנה משול לזניח להבטחת קבלת חוזים במאות מיליוני דולרים."

נשים לרגע בצד את נושא הפיתוח העסקי המסורתי (של פתיחת שווקים חדשים ו/או יצירת הזדמנויות חדשות), חברה מסחרית הניצבת בפני מכרז של מאות מיליוני דולרים (דוגמת מכרז טילי הנ"ט של צבא פולין) בוודאי ובוודאי שאינה נסמכת רק או בעיקר על תרומתו של הנספח הצבאי באותה המדינה אלא מקימה צוות ייעודי מולטידיספלינרי שיתן מענה למכרז כולל הקצאת בעלי תפקידים בכירים והעסקת נציגים ומאכרים מקומיים. הרי אין סנכרון בין הדברים, מה יקרה למשל עם הנספח הצבאי יסיים את השנתיים שלו ויתחלף חודשיים לפני תום המכרז? זה אמנם נחמד שאלוף משנה מחיל האויר או חיל השריון יושב בחדר בפגישות הראשונות ומספר צ'יזבטים לשר ההגנה המקומי אבל ברור שזה קוסמטיקה ותו לא. הרי את ליין המוצרים ויתרונותיהם הוא אינו מכיר (בוודאי שלא לעומק כנדרש במענה למכרז בהיקף שכזה), את המוצרים המתחרים הוא אינו מכיר (אלא אם כן הם של החברה מכביש 40 ), את ההמחרה אינו מכיר, את לוחות הזמנים לייצור, בדיקה ומסירה הוא אינו מכיר, את ספיחים המשפטיים אינו מכיר וכו'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 24-05-2011, 17:58
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
יחי ההבדל הקטן
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי tamido שמתחילה ב "ואתה היית מבין שלרוב לא..."

הנספח הדיפלומטי והמסחרי עוברים קורס של 5-9 חודשים והתמחות של 3-4 שנים בארץ ובחו"ל בטרם מוצבים לקדנציות של 4-5 שנים. קרי יש להם את המסגרת הארגונית, ההכשרה, הכלים וההזדמנות לזהות, לבנות ולטפח קשרים עסקיים עם הגורמים המתאימים, ובכלל זאת פתיחת דלתות לחברות ישראליות ולא פחות חשוב הבאת ידע וממון זרים אל הארץ. (אגלה לך סוד, החל משנת העבודה 2012 גם יהיו להם כנראה יעדים ותגמול פרטניים ברוח זו). לעומתו, עמיתו הנספח הצבאי עובר קורס חפיף של 2-5 ימים ומוצב לקדנציה קצרה בהרבה, לרוב מחצית. ועל כן מקרים כמו אלו שאתה מציין (בהנחה כמובן שלא מדובר על מיתוס פנים ארגוני) הם הגיוניים וסבירים יותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 25-05-2011, 09:43
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
?
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי tamido שמתחילה ב "[font=Verdana]אז כעת אתה לא..."

"אז כעת אתה לא מבקר את הצורך בתפקיד ותכולותיו של הנספח הצבאי כי אם את ההכשרה ותקופת השהות?"

בוודאי שמבקר מאחר והדברים קשורים זה בזה וממחישים את ההבדלים בהגדרת התפקיד והציפיות ממנו! כאשר הנספח המסחרי עוזר לסטארט-אפ או לחברה שאתה עובד בה הוא ממלא אחת לאחת את הגדרת התפקיד שלו, כפי שאגב מופיעה בכתב המינוי שלו, ולראיה ההכשרה הארוכה והמקצועית שהוא מקבל והשנים הארוכות שהוא נדרש לחתום עבורה.

לעומת זאת, כאשר הנספח הצבאי עוזר לרפא"ל הוא חוטא לתפקידו הפורמלי, שאינו קשור כלל בקידום עסקיהן של חברות מסחריות, שלא לדבר על כך שמלכתחילה לא קיבל את הכלים וההכשרה המתאימים לשם כך. להמחשה קיצונית של העניין הבאתי את הדוגמא המגוכחת של מפקדת טייסת מנהלה המנסה למכור טילי נ"ט לצבא הפולני. (צה"ל היה קונה טילי נ"ט שמפקדת טייסת מנהלה אמריקני היה מנסה למכור לנו? האם רייתאון או גרומן זקוקות בכלל לעזרת הנספח הצבאי לסגירת עסקאות כאלו? נהפוך הוא)

הנספחים המסחריים עובדים קשה מאד, בין היתר מאחר ולרובם זהו תפקיד ראשון (או שני) והם צריכים להוכיח את עצמם כדי להתקדם במקום עבודתם. לעומת זאת הנספחים הצבאיים נמצאים דווקא בסוף הקריירה שלהם, אין להם שרשרת פיקוד ברורה, אין להם יעדי ביצוע, אין להם תכנית עבודה שנתית ועומס העבודה שלהם בהתאם. שוב זה לא סוד גדול שרוב הנספחים הצבאיים מכלים את השנתיים שלהם בחוסר מעש (כמה עסקאות של מאות מיליוני דולרים רואה נספח כזה בקדנציה?) והיו כבר 2 רמטכ"לים שהסכימו שצריך לשים סוף לבית הלורדים הזה בצורת הרחבת טריטוריות. אני מוציא מהסיפור את הנספחות הצבאית בוושינגטון, שלה תפקידים נוספים חשובים של חילופי ידע ומודיעין, אם כי גם הם אינם קשורים בקידום עסקיהן של חברות מסחריות.

באמת שאינך רואה הבדל כלשהו בין שתי הפונקציות, האזרחית והצבאית?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 25-05-2011, 13:03
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.04.05
הודעות: 5,100
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
לעומת זאת, כאשר הנספח הצבאי עוזר לרפא"ל הוא חוטא לתפקידו הפורמלי, שאינו קשור כלל בקידום עסקיהן של חברות מסחריות

זה לא כל כך נכון. אני לא יודע מה הגדרת התפקיד המוגדרת של נספח צבאי צה"לי אבל בניירות שונים שנכתבו ל הנושא ובצבאות זרים מוגדר מפורשות שאחד מתפקידיו הוא קידום אינטרסים מסחריים של התעשיות הבטחוניות של ארצו.
דוגמאות:
שגרירות צרפת באנגליה (מעניין כמה אמל"ח צרפתי נרכש על ידי הבריטים)-
ציטוט:
Head of the military mission, he coordinates its work and is responsible for:

- Informing the British about French defence policy and armed forces capabilities and equipment
- Reporting to the French authorities developments in British defence policy
- Promoting Franco-British military relations
- Advising the Ambassador and providing him with expertise on all defence-related issues
- Contributing to the promotion of the French defence industry.



אתר צבא ניו זילנד אפילו יותר ישיר בהגדרות שלו (לא יודע כמה תעשיות צבאיות יש להם לקדם...):
ציטוט:
What do Defence Attaches Do?
From an industry viewpoint, attaches have several roles:
- To learn of equipment and materiel needs of the host nation, and convey that information to NZ for action as NZ industry sees fit;
- To convey information about NZ industry capability and specific products to the Defence Forces of the nation in which they operate;
- To assist NZ industry in its marketing efforts.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 25-05-2011, 14:54
  tamido tamido אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.02.06
הודעות: 1,132
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "?"

אנו הולכים סחור סחור...

פר הגדרה הנספח כן אמור לעזור לתעשיה הצבאית - כולל הפרטית (ראה את הציטוט מאתר חיל האויר על הגדרת תפקיד הנספח שהבאתי מקודם)
ציטוט:
סיוע לתעשיות הביטחוניות הישראליות לייצא ולשווק את מוצריהן. למעשה, זו אחת המטרות העיקריות של נספח וההישגים ניכרים בשטח
.

ההבדל בין הנספח הכלכלי לצבאי (מלבד המיקוד התעשייתי) הנו שהנספח הצבאי אמור גם להוות ערוץ תקשורת של גורמי הביטחון בארץ לאילו שבארץ בה הוא משרת, ואני מסכים שאין צורך רב בחלק גדול מהנציגויות בנספח שכזה.

אך, במקומות שבהם ישנו נספח צבאי מחובתו לעזור לתעשייה הבטחונית הפרטית.

לגבי מיומנות ויכולות זו כבר סוגיה אחרת, אך מנסיוני כפי שציינתי הכל תלוי באדם.
כשם שישנם נספחים כלכליים שהם כשלונות מהדהדים ישנם נספחים צבאיים שהיו מעולים וזאת ללא כל ניסיון או הכשרה נאותה.

אולי מאז מקרה שמואל אביבי המינויים החדשים יקחו את תפקידם ביותר כובד ראש....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 21-05-2011, 14:39
  bertold bertold אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.01.05
הודעות: 1,763
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מוטי.ד1 שמתחילה ב "נספח צה"ל גורש מרוסיה בגלל חשד לריגול"

הודעה רשמית של ה-FSB:
"ב-12 למאי השנה, במוסקבה, במהלך נסיון לקבל מאזרח רוסיה מידע, אשר מהווה סוד המדינה, השירות הפדראלי של רוסיה עצר בשעת מעשה את קצין המודיעין של משרד הבטחון הישראלי ("אמ"ן") אלוף משנה ואדים ליידרמן אשר שירת בשגרירות ישראלית בתור נספח לעניני בטחון.

החומרים הנמצאים ברשותינו מוכיחים מעל כל ספק את פעילותו האויינת נגד פדראציה הרוסית.

בהתבסס על המשימות של מודיעין הצבאי, ליידרמן ניסה לקבל משורה של פקידי המדינה הרוסיים מידע סודי על התפתחויות בשיתוף פעולה בטחוני בילטרי וסיוע המוגש על ידי רוסיה למספר מדינות ערב ומדינות חבר העמים.

כתוצאה מצעדים אשר ננקטו על ידי ה-FSB פעילות הריגול של ו.ליידרמן הופסקה.

בהתחשב בהוכחות הבלתי מעורערות על פעילות הלא חוקית של הנספח בשטח מדינתינו, אשר התבטא בגיוס שורה של אזרחי רוסיה בתור מיידעים דיסקרטיים, ב-13 למאי משרד החוץ הגיש מחאה חריפה לשגריר ישראל.

על הפעילות הגורמת נזק לבטחונה של פדרציה הרוסית ולא תואמת את סטטוס של דיפלומט, ו.ליידרמן הוצהר כ"פרסונה נונ גראטה" ועזב את שטח המדינה ב-14 למאי.

חשוב לציין כי על מנת למנוע היווצרות של דעת הקהל שלילית כלפי מדינת ישראל וכמחווה של רצון טוב
הוחלט להימנע מלפרסם דבר ביצוע הריגול הישראלי המזיק לבטחון מדינתינו.
אך כמו שזה קרה גם בעבר, ישראלים נקטו בהדלפה "מקדימה" ומכוונת לתקשורת של חומרים מגמתיים - דבר שלא יכול שלא לעורר תמיהה. "

לגבי הפיסקה האחרונה בהודעה אני מסכים לגמרי. מה השגנו בזה שעשינו מהומה תקשורתית ממש לא ברור. בפרט שבאמת יכול להיות שהייתה שם אי הבנה או סיבה אחרת לא חד משמעית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 22-07-2011, 09:40
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
סינית אני מדבר אליכם - כתבה מבמחנה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מוטי.ד1 שמתחילה ב "נספח צה"ל גורש מרוסיה בגלל חשד לריגול"

http://www.idf.il/1483-12507-he/Dover.aspx

תגידו שלום - כלומר, זאיג'יאן - לסיניור קולונל צ'אנגלין מוּ, נספח צבא סין בישראל, שחוזר הביתה אחרי שנתיים וחצי בבוץ המזרח תיכוני

אומרים שמיליארד סינים לא טועים, אבל כנראה שסיניור קולונל (תא"ל) צ'אנגלין מוּ, הנספח הצבאי של סין בישראל, שייך למיעוט שלפעמים מתפלקות לו גם שגיאות. אחרת, למה לו להגיע לארץ הקודש ולהתחיל בתפקיד חדש דווקא כשמסביב התותחים של "עופרת יצוקה" מתחילים לרעום והמדינה כולה נכנסת לפאניקה? יותר משנתיים וחצי עברו, והוא עדיין לא יודע להסביר איך זה קרה לו.

"נחתתי בארץ ממש כמה ימים אחרי שהתחיל המבצע, ובאמת אפשר להגיד שהופתעתי", הוא אומר. "זאת הייתה הפעם הראשונה שלי בישראל, ובכלל במזרח התיכון, ככה שבכל מקרה לא ידעתי הרבה על האזור הזה. אני זוכר שביקרנו בבסיסים ליד עזה במהלך המבצע, יחד עם שאר הנספחים, ושהדבר שהכי הפתיע אותי היה לראות את השינוי המהיר הזה שיש אצלכם בין שלום למלחמה. לראות עד כמה מהר הקונפליקט הזה עובד. לפני זה אמנם שמעתי על הדברים האלה מאמצעי התקשורת, מהעיתון או מהחדשות - אבל להיות באותו מקום כשזה קורה? זה בהחלט שינה לי את דרך החשיבה".

מאז "עופרת יצוקה" הספיק הנספח הסיני להכיר את ישראל ואת צה"ל מקרוב, ובחודש הבא הוא יארוז את המזוודות ויחזור אל מולדתו עם שק חוויות גדוש מאוד. התקופה שלו כאן אולי התחילה בהפגזה של המון סימני שאלה לגבי המדינה אליה הגיע - אבל היא נגמרת עם לא מעט גילויים על המכנה המשותף שבין הארצות.

"יש הרבה הבדלים בינינו, אבל בתקופה שלי פה אני מצאתי בעיקר נקודות דמיון", הוא אומר. "שני העמים שלנו מתמודדים עם אותם איומים - רובם איומים של טרור - ואנחנו יכולים להבין אחד את השני. אנחנו נקראים 'צבא השחרור העממי של סין', וגם צה"ל שלכם הוא צבא העם. זה שונה, אבל גם מאוד דומה".

רק יהלום אחד
החיוך איתו חותם סיניור קולונל מו (55) את ביקורו בארץ אינו מובן מאליו, וכדי להעריך את חשיבותו שווה לקפוץ כמה עשרות אלפי קילומטרים מזרחה, אל עבר מפקדות הצבא הסיני - או בשמו הרשמי: צבא השחרור העממי של סין. שם, בעומקה של המדינה הרביעית בשטחה בעולם, מעצמה מתפתחת המכניסה את המערב כולו ללחץ, מטפח המשטר צבא מפואר המונה כ–2.3 מיליון חיילים ואנשי מילואים. מלבד מספרים מפלצתיים של כוח אדם, הגוף הזה גם מחזיק בנשק גרעיני, מטפח קשרים ביטחוניים קרובים עם עשרות מדינות, וכמובן - מנהל מערכת יחסים סבוכה עם צבא ההגנה לישראל.

הרומן המורכב הזה התחיל בשנת 1992, אז נוסד הקשר הדיפלומטי בין המעצמה האסייתית למדינת היהודים. בתחילה, על אף חשדנותם של שני הצדדים, הכול זרם על מי מנוחות - אבל בתוך פחות מעשור כבר החלו להתגלות סדקים קשים, שחלקם מורגשים עוד היום.

בשנת 2000, בתקרית שלימים נקראה "משבר הפאלקון", לחצה ארצות הברית על ישראל לחזור בה מחתימה על חוזה ענק מול הסינים, שכלל מכירת מטוס ריגול מדגם "פאלקון" ואפשרות לאספקת שלושה נוספים. ישראל נענתה, והביטול החטוף הזה לא רק עלה לה ב–350 מיליון דולר פיצויים לממשלה הסינית, אלא גם הביא לשיתוק כמעט מוחלט של היחסים הביטחוניים בין המדינות.

בשנת 2005 התברר שהלקח מהמשבר הזה, אם נלמד, לא נשמר לאורך זמן - וההיסטוריה חזרה על עצמה. זה קרה כישראל התחייבה לשדרג לסין מזל"טים מסוג "הארפי", אותם מכר לה משרד הביטחון הישראלי בשנות ה–90 - אך נסוגה כשהדבר נודע לבית הלבן. המזל"טים חזרו לסין בלי שום תוספת, והגבלות הייצוא הביטחוני על ישראל הוחרפו, שכן היא התחייבה לארצות הברית שלא למכור לסין ציוד צבאי או ציוד אזרחי שיכול לשמש למטרות צבאיות. היחסים עם המעצמה האדומה, שבדיוק החלו להתאחות, הפכו רגישים מתמיד.

"זה בהחלט לא עמוד חיובי בהיסטוריה שלנו, אבל הבעיות שנוצרו באותה תקופה היו זמניות", אומר היום הנספח. "אי–אפשר להתעלם מזה, זה קרה - אבל הצלחנו להתגבר על המכשולים האלה. עכשיו כבר יש לנו מטוסים ומזל"טים משלנו, וגם היחסים עם ישראל הם נורמליים. אני שמח להגיד שלפני שאני עוזב טוב לי לראות שאפילו הקשר הצבאי בין סין לישראל מתחזק ומשתפר".

הידוק היחסים הביטחוניים בין ירושלים ובייג'ינג, עליו מדבר סיניור קולונל מו, אינו תוצאה של זיכרון לקוי מצד הסינים, אלא של תהליך ארוך והדרגתי שהתרחש הרחק מכותרות העיתונים. שיאו של הטיפול הזוגי הזה התרחש ביוני אחרון, אז יצא שר הביטחון אהוד ברק לביקור מתוקשר אצל ראשי מנגנוני הביטחון הסיניים, אשר הניב תגובה אופטימית במיוחד מצד שר ההגנה של הרפובליקה העממית, גנרל ליאנג גואנג–ליה, שאמר אז כי הוא מוכן לחזור ולהרחיב את שיתוף הפעולה עם הצבא הישראלי.

ואכן, לראשונה מאז תקרית הפאלקון, עלתה בחודש האחרון התעשייה האווירית לישראל לשלב הסופי במכרז להקמת מפעל מטוסים בדרום מערב סין. הצעד הזה, אם ייצא אל הפועל, צפוי לשבור את הקרירות ביחסיה של התעשייה האווירית עם סין - ומבחינתו של סיניור קולונל מוּ, משם אפשר רק להמריא.

"אני אופטימי", הוא אומר בחיוך. "כבר עכשיו יש בין המדינות שיתוף פעולה חיובי, וגם סין וגם ישראל מבינות את הפוטנציאל שבמערכת יחסים טובה ואת הרווח שניתן לקצור ממנה. לא מזמן פגשתי סוחר יהלומים ישראלי שאמר לי שהוא היה רוצה שכל אזרח בסין יקנה ממנו רק יהלום אחד - וככה הוא יתעשר. מדברים כאן הרבה על השוק בסין, יודעים שהוא יכול לעשות טוב למדינה שלכם".

גם בבייג'ינג, מדווח הנספח, מרגישים שמערכת היחסים הזאת כדאית. אמנם הצבא הסיני הוא גוף עצום שמתחזק קשרים עם מעל 150 צבאות בעולם, אך על פי הסיניור ג'נרל מו, בארץ הקודש משתלם להגיע לכל שיחה עם צה"ל מצויידים בפנקס ועט. אחרי הכל, מאז שנות ה–90 גם סין מתמודדת עם איומי טרור של קבוצות בדלניות מקרב המיעוט המוסלמי האויגורי, החי במערב סין ותובע מדינה נפרדת - מזרח טורקיסטן. בין 1990 ל־2001, התקופה בה בוצעו רוב פיגועי הטרור, בעיקר במחוז סינג'יאנג, נהרגו מהם יותר מ־160 בני אדם - ושלטונות המדינה עדיין חרדים מפגיעה באחדותה הפנימית כתוצאה מהמשך הפעולות האלה.

"שתי המדינות שלנו עומדות בפני אותו איום - טרור - ובתחום הזה אנחנו בעיקר למדנו מכם", הוא אומר. "לישראל יש המון ניסיון בנושא מ–63 השנים האחרונות, ואנחנו מתעסקים עם אותו האיום הזה תקופה קצרה יותר, ובעיקר בחלק המערבי של סין. לפני זה בכלל לא ידענו מה זה התקפות טרור".

הנספח הצבאי מציין כי אף על פי שתרגיל משותף לא התקיים מאז שנת 2000, הרי ששיתוף הפעולה בין הצבאות כבר כאן - וכך, לדוגמה, מגיעות משלחות של קצינים סינים ארצה במטרה לצפות בהתנהלות השוטפת של צה"ל. "קציני לוגיסטיקה שלנו השתתפו בקורס לוגיסטיקה צה"לי ואפילו שלחנו לכאן כמה קציני רפואה להשתלמות", הוא אומר. "בתרגיל נקודת מפנה 5 היו שישה קצינים מהצבא שלנו שהגיעו לצפות. רצינו לשלוח יותר, אבל כבר לא היה מקום. אני מקווה שבעוד עשר שנים מהיום היחסים בין הצבאות יהיו אפילו טובים עוד יותר. גם צה"ל מעוניין להרחיב את שיתוף הפעולה בינינו, ואני מצפה לכך שנוכל לעשות מה שנרצה. יש לנו כמה תוכניות לעתיד, כמו יותר ביקורי משלחות בשתי המדינות, אבל אני לא יכול להרחיב על היתר".

אתה רואה תרגיל צבאי משותף בעתיד?

"זה בהחלט אפשרי. יש לנו תרגילים משותפים עם הרבה צבאות בעולם - אוסטרליה, תאילנד, רוסיה. בבוא הזמן, אין סיבה שלא, זה רק הגיוני".

היינו מטילים וטו
סיניור קולונל מוּ החל את דרכו הצבאית לפני למעלה משלושה עשורים, כשהתגייס לחיל הרגלים הסיני. מאז התקדם בשורה ארוכה של תפקידי פיקוד ומטה, ואף שירת מספר שנים במשרד ההגנה של הרפובליקה העממית. במדינת ישראל הוא נחת אחרי ששימש כשליח צבא סין באו"ם, וכיום הוא מגיע מדי בוקר אל לשכתו בבניין השגרירות, השוכן ברחוב בן יהודה בתל אביב. הכניסה למקום אמנם חסומה בגדר ברזל לבנה שמעליה סבך תיל קוצני, אך פנים המשרד דווקא מסביר פנים ומקושט בכיסאות גדולים מרופדים בבד עם עיטורים אסייתיים, זכר למולדת הרחוקה.

לא רחוק מכאן, מרחק חמש דקות נסיעה, נמצאת שגרירות נוספת - זו של ארצות הברית. הקרבה בין המשרדים הדיפלומטיים כמעט סמלית, שכן בשנים האחרונות נדמה שאת הקרב על ההובלה העולמית מנהלות בעיקר שתי המעצמות האלה. מעמדה של ארצות הברית מבוסס ולה זרועות ברחבי העולם, אך סין צוברת תאוצה כמוקד כלכלי עולה והופכת לכוח שאי–אפשר להתעלם ממנו.

המתיחות הישנה–חדשה הזאת, הנמתחת מימי המלחמה הקרה ומקבלת לאחרונה פנים עכשוויות, משפיעה גם על הקשרים הביטחוניים של ישראל וסין. די בהסתכלות על פרשת הפאלקון ועל פרשת המזל"טים כדי להבין עד כמה הנושא רגיש.

"ביחסים של ישראל וסין יש בעיות עם צד שלישי", מתנסח הנספח בזהירות. "לפעמים, כשישראל רוצה ליצור מגעים בתחום מסוים, היא צריכה לבקש אישור ממדינות אחרות, וזה יוצר בעיות. לולא המכשולים האלה, אני חושב שהקשר של ישראל וסין היה יכול להיות טוב יותר. אולי היו עסקים ברמה גבוהה יותר, שיתופי פעולה נוספים. אני לא יודע אם המכשול הזה יהיה קיים בעתיד, ואני מקווה שנוכל להתמודד איתו. בכל אופן, אני לא ספקן לגבי העתיד כי גם היחסים הצבאיים של סין וארצות הברית השתפרו לאחרונה. אני לא רוצה להתערב במערכות היחסים של ישראל עם מדינות אחרות. זה העסק שלכם".

בעוד ארה"ב פוקחת עין על הקשר הישראלי עם הסינים, בירושלים מביעים דאגה דווקא ממערכת היחסים שמנהלת סין עם איראן. במשך שנים שומרות השתיים על קשרי מסחר וביטחון, שכללו אף מכירת מטוסי קרב וטכנולוגיית טילים למדינת האייטוללות - אבל סיניור קולונל מו מתעקש שצריך להתייחס לעסקאות האלה בפרופורציות המתאימות.

"יש לנו יחסים נורמליים עם איראן שמתנהלים בהתאם לחוק הבין–לאומי", הוא קובע. "ביצענו איתה עסקאות נשק בעבר, זה נכון , אבל צריך לזכור שבשנות ה–60 גם ארצות הברית עשתה את זה. כרגע, בכל אופן, יש אמברגו על מכירת נשק לאיראן, ולמרות שאנחנו מפסידים מכך כספים רבים אין לנו כוונה להפר אותו. אנחנו בעד חלק מהסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם, ואם לא היינו בעדן היינו מטילים וטו, אבל לעתים יש לנו דעות אחרות בנוגע לדרך שבה יש לפתור נושאים שונים - כמו בנושא הגרעין האיראני, למשל. אנחנו רוצים לפתור את הבעיות האלה, אבל בדרכי שלום".

גם מהקשר הקרוב של סין עם סוריה, אשר בא לידי ביטוי לאחרונה כשהמעצמה האדומה הייתה מהבודדות בעולם שהתנגדו לגינוי משטרו המדכא של אסד במועצת הביטחון, הנספח מציע לא להתרגש. מבחינתו, אין בעיה בניהול קשרי ידידות עם שתי מדינות אויבות כמו סוריה וישראל, והוא קובע שארצו כבר מחכה לרגע בו לא תצטרך לשקול בזהירות רבה כל כך את מהלכיה באזור. "אנחנו לא מערבים בין מערכות יחסים שלנו עם מדינה אחת לאחרת - אין קשר בכלל", הוא אומר. "אנחנו מצליחים לשמור על יחסים תקינים עם שני הצדדים במקביל, וגם אם לפעמים קורה שהקשרים משפיעים אחד על השני - לא מדובר במשהו משמעותי. אני מקווה שבעוד עשר שנים נושא הגרעין האיראני יגיע לסיומו, יהיה הסכם עם הפלסטינים ועם כל השכנות - ואז בכלל לא ניאלץ לבחור באף צד".

רקוויאם לפלאפל
אף על פי שהגעתו לאזור הייתה טראומטית–משהו, והמשך שהייתו פה היה רצוף מהלומות שהביאו איתן המהפכות בעולם הערבי שמסביב, הרי שסיניור קולונל מו חוזר למולדתו מרוצה. אחרי הכול, בזמן שרוב חבריו ובני משפחתו צפו באביב העמים של המזרח התיכון מבעד למסכי הפלזמות (מייד אין צ'יינה, כמובן), הוא עצמו יכול להתגאות שחווה את המור"קים בשטח - וגם שרד.

"הייתי בר מזל", הוא אומר. "שמחתי לראות שלמרות כל הקשיים באזור, ישראל נשארת יציבה. לא היו כאן פרעות או הפגנות, ואני באמת מאמין שהמדינה הזאת היא עוגן של יציבות באזור. למען האמת, לא פחדתי לרגע. יש לי ביטחון מלא בצה"ל שיגן על הגבולות מסביב לישראל".

את הביטחון המלא הזה, בכל אופן, השיג הסיניור קולונל מו רק אחרי שהכיר את צה"ל לעומק. כמו כל נספח צבאי זר גם הוא סייר במחנות, נפגש עם קצינים, מילא את הנעליים הצבאיות בקצת חול מארץ הקודש.

כעת, כשהוא מתבקש לספר על הבסיסים בהם ביקר, מסתבך הנספח מעט עם האות רי"ש הישראלית, אך לא מוותר ומתעקש לדווח על רגעי השיא במדי ב'. "הייתי בהמון בסיסים בארץ, כמו ב...ברמת דוד", הוא אומר, ואז משחרר חיוך קטן של הצלחה. "גם במטה של פיקוד הצפון ביקרתי, ואפילו השקפתי על גבול לבנון. האווירה בבסיסים שלכם טובה ואנשים עושים מה שצריך לעשות. משיחות רבות שיצא לי לנהל עם קצינים ישראלים התרשמתי שלא קשה לשתף איתם פעולה. גם כשהיו חילוקי דעות - פשוט דיברנו".

לא רק העולם הירוק סיקרן את הקצין הסיני - גם התרבות הישראלית נראתה לו כמו אגוז ששווה לפצח. המגורים בארץ, הוא מודה, היו עבורו חוויה מאתגרת - אך נדמה שעם הזמן הוא דווקא הצליח ליפול בקסמי החמימות המחוספסת שמסביב. "הישראלים הם באמת אנשים חברותיים, ובכלל עם מאוד אדיב", הוא אומר. "הניסיון הקודם שלי מעבר לים היה בארצות הברית ובלונדון, וברור שכאן יש מנטאליות שונה - אבל לא הייתי אומר שאנשים פה חצופים, בכלל לא. לכל עם יש את התרבות שלו, ואי–אפשר לצפות מכולם להיות זהים. אם אני משווה את הישראלים לסינים אז ההבדל העיקרי ביניהם הוא לא באופי, אלא בדברים שמעסיקים אותם. בסין יש כבר כמה עשורים תקופה של שלום, ולכן עיקר הדאגה של האנשים נתונה לעניינים כמו משכורת או בילויים. כאן, לעומת זאת, אני מרגיש תחושה חזקה של חוסר ביטחון - אולי של קשיחות כזו, אפילו. אני יכול רק להניח שזה קשור לעובדה שכל אחד צריך להצטרף לצבא בנקודה מסוימת - לא כמו במדינה שלי, שם הצבא התנדבותי".

בקרוב מאוד ישלוף הנספח את הדרכונים וישוב עם אשתו לביתו בצפון מזרח סין. היחסים עם הישראלים התחזקו בזמן שהיה כאן, המשמרת שלו לא ידעה אף לא שערורייה אחת - אבל יש דבר מסוים שעדיין מדיר שינה מעיניו. "אשתי ואני נתגעגע לאוכל הישראלי, מאוד נהנינו ממנו", הוא אומר. "יש פה הרבה פירות וירקות טריים שאנחנו אוהבים, וגם אכלתי פלאפל ושמן זית. זה מאוד טעים וגם בריא. ורי גוד"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:42

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר