לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-06-2011, 12:22
  Homo sapiens Homo sapiens אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.08.10
הבית התחתון בהולנד: שחיטה כשרה - אסורה

ציטוט:
היהודים והמוסלמים בהולנד התאחדו באופן חריג נגד הצעת החוק, אך היא אושרה ברוב גדול בבית התחתון בפרלמנט. הרב הראשי: "זה היה החוק הראשון שחוקקו הגרמנים בהולנד"

ציטוט:
ההצעה שהוגשה על-ידי המפלגה לזכויות בעלי החיים, המפלגה הראשונה מסוגה שהצליחה להיכנס לפרלמנט אירופי, אושרה ברוב של 116 תומכים מול 30 מתנגדים. בהצעה תמכו מחוקקים מימין ומשמאל, בעוד שרק המפלגות הנוצריות הצביעו נגדה בטענה שהיא פוגעת בחופש הדת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4088627,00.html

לדעתי חוק מבורך וטוב מאוד שאושר נראה שהולנד לצד מספר מדינות אירופאיות מראות לדת את מיקומו הראוי ושמות קץ לסבל המיותר של בעלי החיים כמובן שהתגבות מצד הרב היהודי והאימאם המוסלמי נעות
ל - WTF למצחיקות.

ציטוט:
"עצם העובדה שמתנהל דיון לגבי זה, מכאיבה מאוד לקהילה היהודית",

כן ברור כי זה פרה קדושה שאין לאתגר או לגעת בה...

ציטוט:
"אנחנו מאמינים שהפרלמנט והעם ההולנדי, שיש להם היסטוריה של סובלנות, יפעלו בהיגיון ויעשו את ההחלטה הנכונה"

שום קשר לסבלנות והרמיזה כל כך דמגוגית ופשוט זילות השואה לא שזה חדש להם על כל דבר שהם לא אוהבים הם צועקים "אנטישמי!!!!!!!!!" רק שעכשיו זה גם נגד המוסלמים כך שלא נוח לצעוק ...

ציטוט:
"אין שום סיבה לאישור החוק הזה", אמר האימאם מחמוט ממסגד אל-תווחיד באמסטרדם, "מדובר בהחלטה פוליטית. למי יש את הסמכות לקבוע אם השיטה להריגת בעלי חיים היא טובה או לא?".

למדע חתיכת כסיל.

ציטוט:
בלוכסמבורג, נורבגיה, שבדיה, שווייץ וניו-זילנד כבר הוציאו מחוץ לחוק את השחיטה הכשרה.

אני מאוד מקווה שגם בארץ נזכה לראות חוק כזה במהרה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-06-2011, 13:05

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "תשמע זה שאומרים קלישאה זה לא..."

ציטוט:
תשמע זה שאומרים קלישאה זה לא אומר שהיא לא נכונה...
בכל זאת אתה יודע אתה ישראלי\יהודי ומפגין שנאה כל כך עזה לדת היהודית, ולאנשי דת יהודים...

כן כמובן כל מי שיוצא כלפי אחד הדתות המקודשות אז הוא מפגין שנאה (ומדבריך זה שאני מפגין "שנאה" זה לא אומר שהיא לא מוצדקת) ואנטישמיות ושאר ירקות (אין הכוונה לעליב ירקות...)

ציטוט:
"א זה כמובן קשקוש אנטישמי והפעם גם אנטי מוסלמי,

כמו שאמרתי בהודעתי הראשוני על כל דבר שלא אוהבים אז מתחילים מיד לרוץ לסיסמאות מטופשות טוב שההולנדים לא קנו את זה.

ציטוט:
קודם כל לחפש הומניות בדרכים להרוג זה קצת צבוע ומגוכח,

למה?
או שעכשיו אתה תטען שלגדל בעל חיים למאכל זה צבועה ומגוכח.
הנקודה היא שאין טעם לגרום לבעל חיים סבל מיותר בשם מה שכתוב באיזה ספר עתיק.

ציטוט:
ודבר שני השחיטה הכשרה היא דווקא דיי הומאנית, הרבה יותר הומאנית מלהוריד לפרה פטיש\ כדור בראש...

"ר איילת שמואלי, וטרינרית גן החיות בחיפה, טוענת ששחיטה יהודית כשרה משמעותה מוות בייסורים קשים לבהמה. "חותכים את עורק הצוואר והבהמה מדממת למוות באיטיות, מה שגורם לה עירפול חושים וכאב נוראי. ההצדקה ההלכתית לכך, שהחיה צריכה למות כשהיא בריאה, בפירוש אינה הומנית. בעלי חיים מרגישים כאב בדיוק כמו בני אדם, יש להם אותם תאי עצב ואותה הולכה עצבית המתרגמת כאב למוח. לעומת זאת, בשחיטה לא יהודית החיה לא סובלת כל כך. ברגע שהיא מאבדת הכרה כתוצאה מהזרם החשמלי נחסכת ממנה המודעות למותה הקרב והכאבים הכרוכים בתהליך".
http://www.hofesh.org.il/kashrut/index.html

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.hofesh.org.il/clear.gif]
ישן 29-06-2011, 13:40
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "תגדיר את הקריטריונים למחקר לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Homo sapiens
תגדיר את הקריטריונים למחקר לא תלוי שאתה מוכן לקבל.

מחקר אוניברסיטאי שמופיע באתר מדעי ועבר peer review

ציטוט:
בגלל שזה רשום בעמות שהיא אנטי דתית אלה נגד כפיה דתית אז המחקר לא תקף?

אמינות המקור מוטלת בספק.

ציטוט:
באותה מידע אפשר לטעון שכל מחקר מדעי יהיה לא תקף, אתה הייתה יכול להבאי מחקר סותר בלתי תלוי כהגדרתך אבל בחרת שלא לעשות כן במקום זה לתקוף את מקום פרסום המחקר.

הנה לך מישהו שקצת בדק את הנושא
http://www.insomnomaniac.com/weblog...r_butchery.html

אבל כמובן, למה שהעובדות ישנו משהו... הרי יש לך תיאורייה ואתה לא תיתן לעובדות לקלקל לך אותה...

ישן 29-06-2011, 20:23
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לגבי מה שכתבה הויטרינרית הנכבדת
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "[QUOTE] תשמע זה שאומרים..."

קודם כל, הייתי עד לא פעם ולא פעם לשחיטה. על פניו, זה נראה לי פחות סבל מהרבה דברים אחרים שחיות משק עוברות.
שנית, הוטרינרית סותרת עצמה. אם השחיטה גורמת "עירפול חושים" משמע לא יותר סבל אלא פחות סבל...הרי עירפול חושים זה בדיוק מה שגורם השוק החשמלי.
שלישית, לא ברור לי על מה הוטרינרית מתבססת כשהיא מדברת על "מודעות" אצל חיית משק. זה שהנוסיספן (הולכת סיגנל הכאב) דומה אצל כל היונקים זה כמובן נכון, אבל אומר מעט מאוד על חווית הכאב, שהיא תוצר של עיבוד בקורטקס-והקורטקס של האדם מפותח הרבה יותר מזה של פרה או כיבשה.
ובכלל, מאין לה שלחיה יש מודעות דומה לזו של בני אדם או בכלל? מי שסבור שלחיה מודעות דומה לזו של בני אדם, חזקה עליו שיתנגד להמתת בעלי חיים בכלל. לא נראה לי שזה הקייס פה.
ויחד עם כל זה-אני מודה שאינני מבין את ההתנגדות למתן הלם חשמלי לפרה בשניה שלפני השחיטה. איך זה סותר את כשרות השחיטה?
ישן 29-06-2011, 12:51
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "הבית התחתון בהולנד: שחיטה כשרה - אסורה"

כמה שאתה שמח לכפות את הדת שלך על דתיים... "המדע" קבע? המדע הוא דת בדיוק כמו כל דת אחרת, כשההבדל היחידי הוא שאין לו סולם ערכים של טוב ורע. המדע, בדיוק כמו הדת, מעולה בלהמציא גוזמאות כדי להסביר את שלא ממש ניתן להסביר "כמו למשל איך התחיל היקום - שמישהו יוכיח בבקשה איך התחיל היקום לפני שהוא אומר שאי אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים)....

אני לא אוכל כשר והאמת לא ממש אכפת לי איך נשחט הבשר שלי כל עוד הוא טעים... אבל שחיטה כשרה איננה גורמת סבל מיותר לבעלי החיים (וזה בתור מי שנכח בביצוע כזו שחיטה יותר מפעם אחת) ואין שום סיבה הגיונית לאסור עליה בחוק.

חבל, פשוט חבל.

ישן 29-06-2011, 13:14

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "כמה שאתה שמח לכפות את הדת שלך..."

ציטוט:
MS_Rogueכמה שאתה שמח לכפות את הדת שלך על דתיים... "המדע" קבע? המדע הוא דת בדיוק כמו כל דת אחרת

לא נכון.
בקצרה המדע מסתמך על דברים שאפשר להוכיח והמדע הוא לא דת אם כך תגיד איך בור כמוך (בכל הקשור למדע ) כותב בפורום הזה (רמז: מעבד-זיכרון-אמצעי איחסון-......)
בניגוד למדע הדת מבוססת על אמונות טפלות וסיבת הקיום היחידה שלה היא כאמצעי שליטה (מאוד יעיל יש לציין).

ציטוט:
כמו למשל איך התחיל היקום - שמישהו יוכיח בבקשה איך התחיל היקום לפני שהוא אומר שאי אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים)....

שוב אתה מפגין את הבורות שלך.
למה צריך להוכיח איך התחיל היקום לפני שהוא אומר שאי אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים
ישן 29-06-2011, 13:18
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "[QUOTE] MS_Rogueכמה שאתה שמח..."

ציטוט:
לא נכון.
בקצרה המדע מסתמך על דברים שאפשר להוכיח והמדע הוא לא דת אם כך תגיד איך בור כמוך (בכל הקשור למדע ) כותב בפורום הזה (רמז: מעבד-זיכרון-אמצעי איחסון-......)
בניגוד למדע הדת מבוססת על אמונות טפלות וסיבת הקיום היחידה שלה היא כאמצעי שליטה (מאוד יעיל יש לציין).

שוב אתה מפגין את הבורות שלך.
למה צריך להוכיח איך התחיל היקום לפני שהוא אומר שאי אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים

זבלן מוח... כל שעשית פה היה להתחמק ולא להשיב. אתה מאמין במדע אבל אין לך שום הוכחות לטענותיך ובכך אתה יוצא צבוע כי אתה טוען שאחרים שלא יכולים להוכיח הם בהכרח טועים.

אז בסדר, אני בור, זו יופי של האשמה. הכתיבה שלי בפורום אכן מוכיחה את בורותי פעם אחר פעם... (פופ)

ואתה הוכחת שאין לך שום הוכחות ואתה סתם פנאט דתי במסע צלב שמבוהל מן האפשרות שאולי הוא טועה...

ישן 30-06-2011, 08:57
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=y.e.f]אתה עושה מעצמך..."

התאוריה על יצירת היקום כפי שאנו רואים אותו ע"י המפץ הגדול היא בדיוק זה - תאוריה, שעד היום לא הצליחו להפריך
אותה. כנ"ל אבולוציה (או יותר נכון ברירה טבעית). זה בדיוק ההבדל בין מדע ודת. אני בספק אם תמצא מדען רציני
שיסתמך על האוריות האלה כאקסיומות ואמיתות שאין בלתן. לעומת זאת מאמינים דתיים - מבחינתם אלוהים הוא אלוהים
וזו אמת אחת ויחידה ואין בלתה.
העניין הוא שאין צורך בהשוואות האלה בין דת למדע - הם יכולים לשכון זה לצד זה, שכן הדת מבוססת אמונה, והמדע
מבוסס ניסויים (מעשיים או תאורטיים). המדע איננו אמת אחת והוא משתנה כל הזמן - בהתאם לממצאים בשטח.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 30-06-2011, 09:28
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "התאוריה על יצירת היקום כפי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
התאוריה על יצירת היקום כפי שאנו רואים אותו ע"י המפץ הגדול היא בדיוק זה - תאוריה, שעד היום לא הצליחו להפריך
אותה. כנ"ל אבולוציה (או יותר נכון ברירה טבעית). זה בדיוק ההבדל בין מדע ודת. אני בספק אם תמצא מדען רציני
שיסתמך על האוריות האלה כאקסיומות ואמיתות שאין בלתן. לעומת זאת מאמינים דתיים - מבחינתם אלוהים הוא אלוהים
וזו אמת אחת ויחידה ואין בלתה.

שתי התורות, הן ברירה הטבעית וה תיאוריית המפץ הגדול מוצגות בדרך כלל כאמת מוחלטת ולא בתור האמת המדעית, וזה מה שמקשר בעצם בינן ובין הדת. טכנית, הן מוצגות כאמת מדעית שלא הופרכה עד עתה, אך אם מישהו מאז לכפור בהן...

אנחנו בני אדם, אנחנו אוהבים דברים שהם בשחור ולבן.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
העניין הוא שאין צורך בהשוואות האלה בין דת למדע - הם יכולים לשכון זה לצד זה, שכן הדת מבוססת אמונה, והמדע
מבוסס ניסויים (מעשיים או תאורטיים). המדע איננו אמת אחת והוא משתנה כל הזמן - בהתאם לממצאים בשטח.

דווקא בנקודה זו אנחנו מסיכימים לחלוטין....

ישן 29-06-2011, 13:45

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "א: תוכיח ששחיטה לא כשרה גורמת..."

ציטוט:
א: תוכיח ששחיטה לא כשרה גורמת פחות סבל לבע"ח.

תגובה למעלה בקשר למחקר וכו...

ציטוט:
תוכיח או תביא הוכחה למפץ הגדול

אני לא יכול להוכיח את התיאוריה הזאות.
אני גם לא יכול להבאי הוכחה לתיאוריה זאות למרות שקימים טיעונים מאוד חזקים בעדה.

ציטוט:
או לתיאוריית האבולוציה

מוכח וזה כבר תיאוריה שלא הופרכה.
ואני ממש לא מתכוון להשתמש בגוגל בשבילך (אלה אם כן אתה רוצה)
אבל גם אם יפריכו אותה גם אם ימצאו את משהוא שמפריך אותו רוב הסיכוי שהיא תהיה חלק ממנה (בדיוק כמו חוקי ניוטון הם נכונים אבל לא לכל המקרים אבל זה לא אומר שהם לא טובים)

ציטוט:
אני אסתפק בעדות ראייה של מישהו שהיה שם... או תמונה... מה אין לך שום דבר? אז איך אתה יודע שזה כך? אה, כי מדענים אמרו? וואלה, איזה הוכחה!

1.אין עדות ראיה
אין תמונה
מדע זה לא עדות ראיה או תמונה וזה דמגוגיה לשמו להציג שאם אין עדות ראיה או תמונה שמישהו צילם אז זה לא התקיים. וכן מדענים אמרו ואתה וכל אחד עם הכלים והידע המתאים יכולים לחזור על הניסוים והתצפיות ואמת אותם להפריח אותם או לראות משהו אחר לגמרי בניגוד לדת המדע יקבל את זה ויבין את זה (טוב...בסדר..לפעמים זה קורא אחרי שאותו בן אדם מת... )
2. לא לכל דבר צריך עדות ראיה קח לדוגמה את האלקטרון (נגיד לשם הפשטות שהוא נע במעגל)
אין אחד שיטען שראה אלקטרון
לאף אחד אין תמונה של אלקטרון
אבל יודעים שקיים שם משהוא וקראו לזה אלקטרון וקבעו באופן שרירותי (לשם נוחות באותו זמן) שהוא בעל מטען שלילי.
המחשב שאתה משתמש בו כרגע מבוסס על זה, בניגוד לדת המדע עובד במציאות. אין שום קשר בין המדע לבין הדת.
ישן 29-06-2011, 14:00

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אז אין לך שום הוכחה, מלבד..."

ציטוט:
ואין לך שום הוכחה שהיה המפץ הגדול אבל אתה מאמין בו... אתה בדיחה. אתה פשוט בדיחה. מישהו אמר לך שהיה מפץ גדול, לא הביא שום הוכחה...

אתה שקרן
תבאי את השורה שרשמתי שאני מאמין בתיאורית המפץ הגדול.
וכמו שרשמתי ואחזור על זה שוב יש הרבה ממצאים שתומכים בתאוריה הזאות אבל אבל לפי מה שאני יודע לא מדובר על תיאוריה עדיין.

ציטוט:
למען האמת, האצת מהירות היקום די מקלקלת את כל הטענה על מבנה היקום כפי שהמדע מציג זאת ואפילו המדע לא יודע להסביר זאת... אבל אתה מאמין...

האצת מבנה היקום זה מה שמחזק את התיאוריה הזאות, היקום הוא שטוח והגלקסיאות מתרחקות זה מזו
בהקשר ישיר של מרחק ומהירות דווקא זה מחזק מאוד את התיאוריה של המפץ הגדול.
כן יש דברים שהמדענים לא יודעים להסביר בניגוד לשקר שאתה רושם אני לא מאמין למדע אלה מחכה שיבינו את הדברים שלא מבינם.

ציטוט:
לגבי תיאוריית האבולוציה - היכן ההוכחה? נטל ההוכחה עליך..... דתי חמוד שכמוך

כמו שצינתי אני לא מתכוון לחפש בשבילך בגוגל התיאוריה הזאות מוכחת ואתה מוזמן לפתוח גוגל/בינג ולחפש.
אם אתה מחפש מחקרים שלמים לקראו אותם גם לא תהיה לך בעיה למצאו.
ישן 29-06-2011, 14:09
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "[QUOTE] ואין לך שום הוכחה..."

או במילים אחרות, אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר, אבל אתה מאמין כי מישהו אמר לך. מדהים שאני, הכופר, יודע יותר טוב ממך את הדת שלך

לפי התיאוריה הייקום אמור להגיע לנקודת אל חזור שמנה תתחיל הכבידה למשוך הכל חזרה... תצפיות במשך המאה העשרים קבעו שהייקום מאט את מהירות התפשטותו, מה שהתאים נפלא לתיאוריה... ואז לפתע, גילוי מרעיש ובלתי ניתן להסבר: הייקום החל שוב להאץ את התפשטותו. למה? כובע. אף אחד לא יודע להסביר את זה.
תלמד את החומר לפני שאתה מתיימר לדעת על מה אתה מדבר.

ותמשיך להתחמק בנושא האבולוציה. עד שלא תביא הוכחות, אתה סתם צבוע כשאתה טוען שדתיים מאמינים ב"איש בלתי נראה".

איזה דתי חמוד וירא מדענים אתה....

ישן 29-06-2011, 16:11

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "או במילים אחרות, אין לך מושג..."

ציטוט:
או במילים אחרות, אין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר, אבל אתה מאמין כי מישהו אמר לך. מדהים שאני, הכופר, יודע יותר טוב ממך את הדת שלך

חוץ מזה שאתה כותב בסיסמאות אבל המחשב שאתה כותב בו את הבורות שלך מבוסס על הדת שאתה מדבר
המכוניות כל הציוד הרפואי מבוסס על המדע שאותו אתה משווה כל כך נחרצות לדת.
אז כן המדע לא יודע להסביר הכל (ואיזה עולם משעמם היה אם המדע כן ידע להסביר) .
אני לא מאמין שמישהו אומר אלה אני רואה את הישום של התיאוריה, אז נכון לתיאוריה של המפץ הגדול יש בעיות בעיות אבל האם רשמתי שאני מאמין בתאוריה זו? לא, לא רשמתי את זה
אבל לך נוח שלא להגיב לעניין ולכתוב את השטויות שאתה כותב לעומת אליך אני מודע שיש דברים שאני לא יודע ואילו אתה לא מודע לדברים שאתה לא יודע וחושב שאתה יודע ומבין בהכל - אין בורות גדולה מזאות.

ציטוט:
לפי התיאוריה הייקום אמור להגיע לנקודת אל חזור שמנה תתחיל הכבידה למשוך הכל חזרה... תצפיות במשך המאה העשרים קבעו שהייקום מאט את מהירות התפשטותו, מה שהתאים נפלא לתיאוריה... ואז לפתע, גילוי מרעיש ובלתי ניתן להסבר: הייקום החל שוב להאץ את התפשטותו. למה? כובע. אף אחד לא יודע להסביר את זה.
תלמד את החומר לפני שאתה מתיימר לדעת על מה אתה מדבר.

אז מה בדיוק הנקודה שלך?
אולי אתה כדאי שתלך וללמוד את החומר לפני שאתה קורא בויקיפדיה ובאיזה ירחון מדע פופולארי לפני שאתה אומר למישהו תלמד את החומר.

ציטוט:
ותמשיך להתחמק בנושא האבולוציה. עד שלא תביא הוכחות, אתה סתם צבוע כשאתה טוען שדתיים מאמינים ב"איש בלתי נראה".

ואתה תמשיך להתחמק מחיפוש בגוגל (גם על השחיטה וגם על האבולוציה), אולי לפני שאתה כותב שטויות כדי פשוט לחפש בגוגל או בינג או מנועה חיפוש אחר?
ולא אני לא מתכוון לעשות את החיפוש בשבילך אם יהיה איזשהיא נקודה לדון עליה אז בסדר (למרות שלי אין תואר בביולוגיה ואני די בטוח שגם לך לא).

נערך לאחרונה ע"י Homo sapiens בתאריך 29-06-2011 בשעה 16:15.
ישן 01-07-2011, 01:53
מנהל

יש הרבה תימוכין מדעיים לאבולוציה
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "או במילים אחרות, אין לך מושג..."

אין ספק שמינים מתפתחים ומשתנים, ואין ספק שההתפתחות היא בהתאם לאילוצי הסביבה. מספיק להצביע על הבעיה החמורה מאוד שיש היום עם העובדה שחיידקים מפתחים עמידות לאנטיביוטיקה. מה פירוש שחיידקים "מפתחים" עמידות? באופן נדיר "נולד" חיידק שבגלל מוטציה גנטית הוא עמיד לאנטיביוטיקה. אותם מקרים נדירים מתרבים מאוד בגלל שהם שורדים את השפעת התרופה. בסופו של דבר אתה מקבל מין של חיידק עמיד לאנטיביוטיקה. בגלל קצב הריבוי המהיר של החיידקים, התהליך הזה מואץ למדי ומתרחש בתוך עשרות שנים בודדות (ואולי אף פחות). אנחנו כמובן כבר מבינים די טוב את מנגנוני התורשה הביולוגיים שהם בבסיס האבולוציה (ושלא היו מוכרים כלל בזמן דארווין).
ישן 01-07-2011, 11:46
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אני רק שאלה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
אלוהים יצר את אדם ואז את חווה מאחת הצלעות של אדם, וכנגד האדם התפתח מאב קדמון שמשותף לאדם ולקוף - איך יתכן שאין כאן סתירה?

לא אמרתי שאין סתירה בין התורה ובין האבולוציה (אם כי גם כאן אני יכול ליצור הקבלות מתקבלות על הדעת)... אלא בין האמונה באלוהים שעשה הכל וכיוון את מהלך הדברים ובין האבולוציה... אלוהים מסביר את הלמה, האבולוציה את האיך...

לגבי התורה - יש לציין שזו לא אמונתי, אך רק לטובת הקנטרנות:

סדר הדברים הוא כך: יש לימבו, אלוהים אומר יהי אור. יש מפץ גדול של אור וממנו נוצרים הכוכבים, השמש והעולם. משם ישנה התהוות של תנאים מקיימים חיים - היווצרות של מים ואטמוספירה מתקבלת על הדעת. לאחר מכן מופיעה הצמחייה ומשם מתחילים להופיע בעלי החיים, כשההתפתחות מובילה בסופו של דבר אל האדם. השימוש בצלע, בסיס הבסיסים של הגוף עבור כותב שאיננו יודע מהו גן, הוא מטאפורה שמבהירה את הקרבה והדמיון בין האדם לאשה, כך שהם בעצם עשויים מאותו החומר. ואדם וחווה הם עירומים ותמימים (הומו אוסטרלופיתקוס והומו הביליס) עד שהם אוכלים מפרי עץ הדעת (או במילים אחרות, מפתחים את השימוש בקורטקס העליון) ויודעים להבדיל בין טוב לרע (הומו ספיאנס - האדם החושב)....
ברגע שלוקחים את התורה בתור תקציר שלא נכנס לפרטים (Recap?) אין שום בעיה לחבר בין השניים

ישן 01-07-2011, 20:56
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
הטבע לא "רוצה" כלום, הוא למשל לא יכול לשנות את ה"רצון" שלו
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לטבע דווקא יש חוקיות ברורה"

אם כי רצון הוא בטבעו דבר הנתון לשינוי, הטבע לא ישנה את הרצון שלו כי אין תבונה מאחוריו אלא סט של חוקים.
אלוהים רוצה שתתפלל אליו. אלוהים רוצה שתפעל לפי סט של חוקים. אלוהים רוצה שתמות, שתחיה, שתדליק נרות בשבת ושתלך לבית כנסת ושתאכל אוכל כשר (אני מדבר פה על אלוהי היהדות כמובן).
אלוהים ימות אם אף אחד לא יאמין בו יותר.
הטבע ישאר כמות שהוא על אפם וחמתם של כולם, גם אם לא ישאר אף אחד כדי לצפות בו עושה זאת.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 01-07-2011, 22:42
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "הטבע לא "רוצה" כלום, הוא למשל לא יכול לשנות את ה"רצון" שלו"

אפי, בוא תחשוב על כך שוב... לטבע חוקים מוגדרים מאוד... לעיתים, בלי כל היגיון, הם נעקפים בצורה בלתי מובנת. כך למשל יש לך סיפור על אישה שנפלה מקומה 12 ויצאה משם עם חתכים וחבורות בלבד (ולא, היא לא נפלה על מזרנים)... איך? מנוגד לחלוטין לפיזיקה כפי שאנחנו מבינים אותה... קוראים לזה חריג, כי זה באמת זה - חריגה מן החוקים. אבל איך יש חריגה כזו? מה גורם לה? האם החוקים יכולים להסביר את החריגה?

אני מוצא שהמחשבה שבעצם הכל זה פוקס אחד גדול, כאוס בלתי מחושב שאיכשהו נגמר כשאנחנו מייצרים כלים, הטווס הוא כחול-טורקיז משגע (ודפוק מבחינה אבולוציונית - ואוי למי שיטען כאן להכבדה! ) ויש דגמים שחוזרים וחוזרים וחוזרים... כאילו הם מצאו חן בעיני מישהו...

חשבת פעם למה רוב היונקים ובעלי הכנף הם נאים פיזית (בסדר, יש את המאראבו, היוצא מן הכלל המעיד על הכלל)... מדוע הם יפים? למה הטבע צריך יופי?

ישן 02-07-2011, 00:24
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אפי, בוא תחשוב על כך שוב......"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
אפי, בוא תחשוב על כך שוב... לטבע חוקים מוגדרים מאוד... לעיתים, בלי כל היגיון, הם נעקפים בצורה בלתי מובנת. כך למשל יש לך סיפור על אישה שנפלה מקומה 12 ויצאה משם עם חתכים וחבורות בלבד (ולא, היא לא נפלה על מזרנים)... איך? מנוגד לחלוטין לפיזיקה כפי שאנחנו מבינים אותה... קוראים לזה חריג, כי זה באמת זה - חריגה מן החוקים. אבל איך יש חריגה כזו? מה גורם לה? האם החוקים יכולים להסביר את החריגה?

בוודאי. האישה נפלה בצורה כזו שלא ספגה פגיעה משמעותית (אגב, אם היתה פה איזו התערבות של "כוח עליון", למה היא יצאה פצועה בכ"ז? מה, אם כבר אלוהים מתערב - למה לא עד הסוף?). אין פה שום קסם, וגם אם איש רשע מאוד ש"אלוהים" היה מאוד רוצה שימות היה נופל באותה צורה בדיוק, בטוח לחלוטין להניח שגם הוא היה ניצל. זו ההגדרה המדוייקת של מדע ופיזיקה אמפירית - בהינתן תנאים זהים, תהיינה תוצאות זהות לניסוי

ציטוט:
חשבת פעם למה רוב היונקים ובעלי הכנף הם נאים פיזית (בסדר, יש את המאראבו, היוצא מן הכלל המעיד על הכלל)... מדוע הם יפים? למה הטבע צריך יופי?

אה, כדי להגדיל את הסיכוי להתרבות אולי? חשבת פעם מה קורה אם פרט אחד כזה נראה פחות טוב מפרט אחר? פשוט הנקבות תתעניינה בפרט היפה יותר. זה מוכח מדעית, FYI - זו הסיבה שכל החברות שאי-פעם היו לי בחרו בי

ציטוט:
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 02-07-2011 בשעה 00:31.
ישן 02-07-2011, 07:37
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "דווקא הטווס הוא דוגמא טובה שמשתמשים בה בתיאוריה מדעית מתחרה לדארווניזם"

אני מכיר את תיאוריית ההכבדה (מסיבה זו בדיוק אני אוהב לשלוף את הטווס) ואני מוכן לקבל אותה כהסבר אפשרי לגודל ומשקל הזנב.... יעני "שופוני יא נאס".... למרות שהיא נראית כמו ניסיון לסתום חור די גדול בברירה הטבעית.

אך מדוע הטווס הוא כחול-טורקיז מדהים? האם זו הכבדה נוספת? אולי לטווסות יש ראש כחול? הסוואה זה לא, בייחוד כשמדובר בחיית סוואנה שלא עפה מי יודע מה. ואני לא קונה שזו הכבדה נוספת... גם מתקשה לרוץ וגם בולט למרחק?

ואיך מסבירים את הפלטיפוס (הגברת אוהבת לומר שהוא מוכיח שלאלוהים יש חוש הומור)?

ושאלה אחרונה - מדוע הטפשות כה נפוצה?

ישן 29-06-2011, 20:04
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "[QUOTE] ואין לך שום הוכחה..."

ציטוט:
אתה שקרן
תבאי את השורה שרשמתי שאני מאמין בתיאורית המפץ הגדול.
וכמו שרשמתי ואחזור על זה שוב יש הרבה ממצאים שתומכים בתאוריה הזאות אבל אבל לפי מה שאני יודע לא מדובר על תיאוריה עדיין.

כן יש דברים שהמדענים לא יודעים להסביר בניגוד לשקר שאתה רושם אני לא מאמין למדע אלה מחכה שיבינו את הדברים שלא מבינם.

מישהו חייב היה לומר לך את זה. אלא באלף.
אלה בהיי זה במובן של הם.

לפי כמות שגיאות הכתיב שאתה עושה(לא הרבה, אבל חוזרות על עצמן), נראה, שהנושא מאד חשוב לך.

ישן 29-06-2011, 20:30
מנהל

אין שום קשר בין המדע ודת
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "כמה שאתה שמח לכפות את הדת שלך..."

הדת מציגה אמונות מוחלטות שמבוססות בדרך כלל על כתבים שניטען שמקורן בהשראה אלוהית.
המדע, לעומת זאת, מציג או עובדות שאוששו בבדיקה אמפירית, או תיאוריות שמבוססות על עובדות והשערות. התיאוריה מולידה השערות שבדיקה אמפירית מאוששת או מפריכה והתיאוריה משונה בהתאם. יש אגב, עדויות אמפיריות ל"מפץ הגדול". התיאוריה הזו מבוססת בעיקר על האבחנה שהיקום מתפשט, וזו אבחנה אמפירית. במקרים מסויימים, תיאוריה מקבלת את כל האישושים האמפירים הדרושים על מנת להפוך אותה ל"עובדה" אבל ברוב המקרים כל תיאוריה תקבלת שינויים או תוספות בהמשך, ודוגמא טובה היא הפיזיקה הניוטונית עד איינשטיין.
מי שלוקח תיאוריה ועושה ממנה עובדה מוחלטת, אולי נוהג כמאמין דתי מבחינת חוסר המוכנות להעמיד את האמונה לביקורת, אבל זה לא הופך את המדע לדת.
ישן 29-06-2011, 13:35
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
כל העסק שמותר לבשל ולאכול בעלי חיים זה דת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Homo sapiens שמתחילה ב "הבית התחתון בהולנד: שחיטה כשרה - אסורה"

ולכן כדאי מאוד להיות צמוד למקורות ללא שינויים.

אם מתחילים לנבור בזה, יצטרכו בסופו של דבר לאסור כליל אכילת בעלי חיים. שהרי אין דבר כזה מוות טוב. כל מוות הוא רע.

ולמה רק פרות? ומה עם שרצים? האם מותר לרסס שדות ולהרוג דשוקים ללא אבחנה? האם בבית מותר לרסס דשוקים בכדי שלא יפריעו לטעם הטוב.

אני לכשעצמי את הדשוקים הגדולים הנבונים נמנע מלהרוג גם אם הם מפחידים אותי. נראה לי שיש להם הרבה שכל והם בורחים ומתחבאים, או עושים את עצמם למתים בכדי שלא יפגעו בהם. הם כל כך אוהבים לחיות...

אבל מי שכן עושה את זה, אני לא אומר לו כלום, במיוחד שיש ילדים שהדשוקים באמת מפוחדים מהם. אלו הם החיים האנושיים, וזו המסורת.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 29-06-2011, 15:05
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
תנקה את הבית מהדשוקים, אבל שפת האלימות היא מיותרת לגמרי
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "אולי הדשוקים שלך רוצים לחיות"

אתה עושה את זה לא בכדי להראות מי הבעל הבית, אלא בגלל שהבן אדם הוא יצור יותר נעלה מאשר דשוק, ויש לו תורה ומצוות שניתנו לו על ידי הבורא. וכל עולם החי והצומח לא נברא אלא בשביל האדם. http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7451

ולכן צריכים לדאוג לחיים מוסריים.

וגם קצת ענווה:

וְאָנֹכִי תוֹלַעַת וְלֹא אִישׁ חֶרְפַּת אָדָם וּבְזוּי עָם (תהילים כב ז)
http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A...9B%D7%91_%D7%96

כל העולם נברא בשבילי ואני לא נבראתי אלא לשמש את קוני
http://www.abc770.org/node/263
: לפיכך כל אחד ואחד חייב לומר: בשבילי נברא העולם(סנהדרין פ"ד מ") – בשבילי נברא ההעלם והצמצום, כדי שאגלה אלוקות בעולם. ולפי פירוש רש"י (שם), כל יהודי חייב לראות את עצמו כעולם מלא, ולכן לא ירשה לעצמו לעשות שום עבירה. כל יהודי צריך להרגיש כמו אדם הראשון בגן עדן, שבעבודתו היו תלויים כל העולמות, אם להעלותם או להיפך; שכן כל יהודי נברא יחידי. ולכן צריך להרגיש שיש לו, ולו במיוחד, אחריות גדולה לכל מה שמתרחש בעולם. יהודי אחד במעשה אחד יכול לשנות את כל העולם, ואפילו את כל סדר ההשתלשלות, כאילו הוא לבדו עומד לפני ה' ועושה את חשבון הנפש של העולם, ומתקן אותו.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 29-06-2011 בשעה 15:11.
ישן 29-06-2011, 13:54
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

מהלך מעולה של ההולנדים

אם יצליח עד סופו, יפריע מאוד לשגרת החיים של המוסלמים השוטפים את המדינה, עד שיתכן שישקלו בחיוב להעתיק את מגוריהם לאיחוד האמירויות הבריטיות.
בנוגע ליהודים - Tough luck. שיעברו לישראל, פה לא יפריעו להם, ואנחנו ממילא זקוקים להם יותר כאן.
עוד פרט קטן - בהולנד חיים בערך 40 אלף יהודים, ומנגד - בערך מיליון מוסלמים. עכשיו בואו ונעשה חושבים, נגד מי החוק הזה באמת?

ציטוט:

ישן 29-06-2011, 16:38
  רב טוראי ראשון במיל רב טוראי ראשון במיל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.06.11

אתה טיפש אידיוט ומטומטם, אתה חסר הבנה בסיסית בדיני שחיטה כשרה ביהדות.
קודם כל רבנים שמבצעים שחיטה כשרה חייבים להיות בקיאים באיך לעשות אותה שהמטרה היא שהחיה תהרג בזמן הקצר ביותר.
מוות מהיר = פחות סבל לחיה
לכן הסכין חייבת להיות חדה(יש הוראה בתור שהסכין צריכה להיות חדה כמו שיערה, שתבין כמה חשיבה מושקעת פה)
על הפנים של החיה שמים מטפחת לפני שמוציאים את הסכין כדי שהיא לא תראה כלום.

תקרא קצת בויקיפדיה על שחיטה כשרה ותבין שלחשמל את החיה עם שוקר או לתקוע לה כדור בראש נחשב הרבה יותר ברבארי ולא הומאני מאשר שחיטה כשרה.
תזכור שבני אדם נורמאלים הורגים חיות אך ורק למטרה אחת והיא לאכול אותן, זוהי דרכו של הטבע, שהנמר רודף אחרי העז והורג אותה לאט בביסים שהוא נותן בבשר שלה, תאמין לי שעדיף לה למות בשחיטה כשרה.

בתורת הויכוח יש כלל שלפני שאתה בא לצאת נגד משהו או מישהו אתה צריך ללמוד אותו ולהבין אותו, אתה חסר ידע ואין לך שום זכות לצאת ככה נגד שחיטה כשרה, אתה טיפש ויהיר
ישן 29-06-2011, 20:31
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile

ראית פעם, איך שוחטים חזיר(יש כאן רמז לזה, שלא מדובר בשחיטה יהודית או מוסלמית)? אני ראיתי. החזיר היה חי, בעודו שרפו לו את העור(מן טיגון כזה, לא יודע, איך הפעולה הזאת נקראת). הוא לא הראה סימני שמחה, אלא טירוף מוחלט למשך דקות רבות. סבל נוראי.
מעניין, איך ההולנדים הנוצריים שוחטים את החיות שלהם.

ובלי קשר לנכון - לא נכון, הומאני - לא הומאני, אני חושב, שהולנד היא מדינה עצמאית, בעלת זכות לשחק עם החוקים שלה איך שהיא רוצה, כל עוד הם לא פוגעים באדם או קבוצה בצורה פיזית או כלכלית(יש שיגידו, שיש כאן פגיעה כלכלית, כי עכשיו צריך לייבא את הבשר הכשר מבחוץ, אבל בעיניי זו קטנוניות - כל כך חשובים לך כללי הדת - תקריב קורבן בשביל זה(תשלם, הכוונה)).

ישן 29-06-2011, 22:33
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06

למיטב הבנתי, הבעיה עם השחיטה הכשרה היא בבתי השחיטה הגדולים, לא ברפת כששוחטים איזה ביק אחד...

לטענת המתנגדים, השוק החשמלי מהמם את הפרה מיד כך שמעבר לזה היא כבר לא מרגישה כאב. סרטון לדוגמא המתאר שחיטה כשרה- ניתן לראות בבירור שבהמה ממשיכה להתפתל לעוד יותר מעשר שניות

ישנה סיבה תיאורטית להאמין ששחיטה שיש בה יותר סבל לבהמה תוביל לבשר באיכות ירודה, שכן בזמן של סטרס יופרשו הורמונים שיפרקו גליקוגן לגלוקוז ויוציאו אותו למחזור הדם. פירוש הדבר פחות גליקוגן ברקמות השריר. לנוכחות הגליקוגן ברקמת השריר יש חשיבות במהלך בישול בחום גבוה (צליה, טיגון, וכו') משום שהוא נהפך לקרמל, או מגיב עם חומצות אמינו בשריר במה שנקרא תגובת מאליארד. אלה מוסיפים טעם רב לבשר, ואחראים לכך שבשר צלוי טעים כל-כך.

איני יודע לספר, עד כמה הדבר הזה משפיע בפרקטיקה, אבל אני יכול בבטחון מלא שלטעמי, בשר שנשחט שחיטה כשרה בארה"ב, טעים הרבה פחות מבשר רגיל, ויסכימו איתי כמה שומרי כשרות שאני מכיר וחטאו פעם או פעמיים.

קטונתי מלקבוע איזה שחיטה היא סימפטית יותר,אבל הדעה שגיבשתי היא שהשחיטה היהודית גורמת סבל רב יותר. אני אני בטוח לגמרי שאם בהולנד משכונעים שהשחיטה היהודית גורמת סבל לבהמות יותר משחיטה אחרת יש להם את כל הזכות שבעולם למנוע אותה, וזה לא יהיה "אנטישמיות". על דרך ההגזמה- אנחנו צריכים להרשות לבדואים בארץ לבצע מילת נשים משום שזאת תרבותם? בשום אופן לא.

מעבר לכך, בואו ננסה לפתוח את הראש קצת. לפי היהודים הדתיים, השחיטה הכשרה נוצרה כדי להיות הכי הומנית שאפשר. זה היה לפני אלפי שנים- אם היום קיימת שיטה הומנית יותר- זה לא נכון לאמץ אותה, שכן היא תממש הכי טוב את הכוונה של אותן הלכות? להזכירכם שהלכות שחיטה מגיעות מפרשנויות של בני-אדם לאותן שתי מילים המופיעות בתורה?

נערך לאחרונה ע"י Cfox בתאריך 29-06-2011 בשעה 22:50.
ישן 29-06-2011, 23:04
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "למיטב הבנתי, הבעיה עם השחיטה..."

תגיד לי, אתה האזנת למה שנאמר בסרטון? הוא מפרט את כל הפרות הכשרות בבית המטבחיים הזה, מציג את ההתעללות וחוזר פעם אחר פעם, פרט אחרי פרט, על כך שזה בניגוד לחוקי הכשרות. אם כבר, זה רק מראה כמה התעללות יכולה להיות כשלא שומרים על חוקי הכשרות.

בתור מי שחי חלק ניכר מן הזמן בארה"ב הרשה לי לחלוק על דעתך. בקר שגודל על תירס (Corn beef) הוא באופן כללי עשיר יותר מאשר בשר הבקר בארץ... אבל לא אני לא אשתי חשנו איזה הבדל בין שחיטה כשרה או לא. נקניקיות, אנחנו קונים רק כשר, כי שם אתה יודע שלא הכניסו כל מיני חרטא-ברטא לבשר. כשקונים חזיר... מה לעשות אי אפשר להשוות בין חזיר שנשחט בשחיטה לא כשרה לחזיר שנשחט בשחיטה כשרה...

מהיכרותי עם הלם חשמלי - לא נתקלתי מעולם באף אדם או בעל חיים שאיבד את הכרתו בתוך שנייה מקבלת הלם... תעביר לבערך 1:50, והנה דוגמא, הלם חשמלי נשמע ככה:

וזה על בנאדם ששוקל בערך מאה קילו. איזו עוצמת חשמל צריך בשביל להמם מיידית פרה ששוקלת 500?

ישן 29-06-2011, 23:11
  Cfox Cfox אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 91 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "תגיד לי, אתה האזנת למה שנאמר..."

ציטוט:
תגיד לי, אתה האזנת למה שנאמר בסרטון? הוא מפרט את כל הפרות הכשרות בבית המטבחיים הזה, מציג את ההתעללות וחוזר פעם אחר פעם, פרט אחרי פרט, על כך שזה בניגוד לחוקי הכשרות. אם כבר, זה רק מראה כמה התעללות יכולה להיות כשלא שומרים על חוקי הכשרות.

בתור מי שחי חלק ניכר מן הזמן בארה"ב הרשה לי לחלוק על דעתך. בקר שגודל על תירס (Corn beef) הוא באופן כללי עשיר יותר מאשר בשר הבקר בארץ... אבל לא אני לא אשתי חשנו איזה הבדל בין שחיטה כשרה או לא. נקניקיות, אנחנו קונים רק כשר, כי שם אתה יודע שלא הכניסו כל מיני חרטא-ברטא לבשר. כשקונים חזיר... מה לעשות אי אפשר להשוות בין חזיר שנשחט בשחיטה לא כשרה לחזיר שנשחט בשחיטה כשרה...

מהיכרותי עם הלם חשמלי - לא נתקלתי מעולם באף אדם או בעל חיים שאיבד את הכרתו בתוך שנייה מקבלת הלם... תעביר לבערך 1:50, והנה דוגמא, הלם חשמלי נשמע ככה:

וזה על בנאדם ששוקל בערך מאה קילו. איזו עוצמת חשמל צריך בשביל להמם מיידית פרה ששוקלת 500?

corn beef זה עיוות שאתה המצאת ל-corned beef נראה לי... שזה בשר שעובר תהליך כבישה מסוים. מה שנכון הוא שבקר שמואכל בתירס (grain fed בניגוד ל-Grass fed) לקראת השחיטה יהיה שמן יותר. יש הרבה סיבות למה בקר שגדל בארה"ב איכותי פי כמה וכמה מונים ממה שגדל בארץ.

מה שאתה אומר לגבי הסרטון לא רלוונטי בשום צורה. נכון שהם מדברים שם על כמה הפרות של השחיטה הכשרה- וזה בשום אופן לא משנה את העובדה השפוטה שזמן ארוך אחרי השחיטה העגל מתרומם ונעמד, וזועק!

מה שאתה אומר לגבי השוק החשמלי זאת כבר דמגוגיה, מה קשור שוטרת שמהממת אדם במכשיר מסוים (שכמובן נועד לא להרוג) לבין שוחט שמהמם פרה או עגל במכשיר אחר לגמרי? זה כמו שאני אגיד שהשחיטה בסכין היא אכזרית וכדי לגבות את זה אביא סרטון שבו אדם דוקר אדם אחר במברג והוא סובל במשך דקות...

ישן 29-06-2011, 23:31
צלמית המשתמש של MS_Rogue

בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "[QUOTE=MS_Rogue]תגיד לי, אתה..."

אתה מביא וידאו על בית מטבחיים שלא עומד בתנאי הכשרות ומסיק ממנו שגם בבית מטבחיים כשרים הבהמות לאחר זמן ארוך מתרוממות, נעמדות וזועקות... ואז יש לך החוצפה לקרוא לי דמגוג.

הלם חשמלי הוא הלם חשמלי, כל ההבדל הוא בעוצמה. טייזר נועד להמם אדם מיידית, השוק החשמלי בבתי מטבחיים נועד להמם את בעלי החיים מיידית... אבל זו דמגוגיה? איך זו דמגוגיה? מה המטען החשמלי הדרוש כדי להרוג פרה באופן מיידי (או לפחות לשרוף לה את המוח כדי שלא תחוש דבר)?

לעומת זאת יש הבדל חד בין דקירה במברג לשיסוף צוואר. אם היית מביא דוגמא לשיסוף צוואר דומה של בנאדם, הייתי מוכן לקבל את זה כראייה נסיבתית...

ישן 30-06-2011, 06:43
  Cfox Cfox אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אתה מביא וידאו על בית מטבחיים..."

ציטוט:
אתה מביא וידאו על בית מטבחיים שלא עומד בתנאי הכשרות ומסיק ממנו שגם בבית מטבחיים כשרים הבהמות לאחר זמן ארוך מתרוממות, נעמדות וזועקות... ואז יש לך החוצפה לקרוא לי דמגוג.

הלם חשמלי הוא הלם חשמלי, כל ההבדל הוא בעוצמה. טייזר נועד להמם אדם מיידית, השוק החשמלי בבתי מטבחיים נועד להמם את בעלי החיים מיידית... אבל זו דמגוגיה? איך זו דמגוגיה? מה המטען החשמלי הדרוש כדי להרוג פרה באופן מיידי (או לפחות לשרוף לה את המוח כדי שלא תחוש דבר)?

לעומת זאת יש הבדל חד בין דקירה במברג לשיסוף צוואר. אם היית מביא דוגמא לשיסוף צוואר דומה של בנאדם, הייתי מוכן לקבל את זה כראייה נסיבתית...

וחיתוך הקרוטידס הוא חיתוך הקרוטידס. אתה פוסל מקרה בו פרה נשחטת ע"י חיתוך הקרוטידס כדוגמא למה שקורה כש... פרה נשחטת על-ידי חיתוך הקרוטידס בגלל שני ניואנסים- חיתוך הושט והקנה וחשמול קל (לא כזה שמוביל לחוסר הכרה). שני הדברים בשום אופן לא משנים את העובדה שהיא עמדה, סבלה, הלכה, אחרי החיתוך. לעומת זאת מקרה בו אדם מחושמל בטייזר ניתן כדוגמא למה שקורה כשפרה מחושמלת במכשיר לחשמול פרות. יאללה נקסט, סיימתי לדון איתך

ישן 01-07-2011, 00:56
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03

העיסוק ברמת הצער והכאב שהשחיטה מסבה לבהמה לעומת שיטות המתה אחרות משחק לידיהם של מצדדי החוק הנזכר, ומחמיץ נקודה הרבה יותר עקרונית.

בתרבות המערבית (כמו גם בשאר התרבויות בעולם) מקובל שזכותו של האדם לנצל את עולם החי לצרכיו המשתנים, זאת על אף שגם זכות זו עשויה לעמוד בסימן שאלה. וללא ספק לא היתה באפשרותה של החברה האנושית בכלל והחברה המערבית בפרט לקיים את רמת חייה, בלא השימוש במוסכמות התרבותיות והאנושיות המצדיקות את הניצול הנ"ל.

במסגרת החקלאות המודרנית בעלי החיים סובלים בשורה של תחומים. למשל: הזנת תרנגולות באופן המזרז את הגידול שלהם או מגביר את שיעור ההטלה שלהן בכמה מונים, גורם להם לסבל ולפגמים מבניים שונים. הצפיפות בלולים וברפתות ודאי אינה נוחה לעומת מרחבי מרעה נעימים, ואני בטוח שניתן למצוא דוגמאות רבות אחרות, כמו טיפול רפואי מכאיב, תנאי תובלה גרועים, ועוד.

אין ספק שהשחיטה איננה צורת המתה אכזרית וישנה הקפדה רבה במסגרת הלכותיה על מזעור הצער הנגרם לבהמה. (המושג צער בעלי חיים יסודו ביהדות ואינני יודע על מקור קדום יותר בנוגע להקפדה זו). כאשר משקללים את מכלול הגורמים המסבים לבהמה צער במהלך חייה, אל מול הצער המזערי הנוסף העשוי להיגרם לבהמה במסגרת השחיטה לעומת צורות ההמתה אחרות (ואני מסופק אם אכן הדברים נכונים), אין מנוס מלהגיע למסקנה שהחוק המדובר הינו שיפור מזערי ביותר, אם בכלל, באיכות חייה של הבהמה במסגרת מערך החקלאות המודרני.

לאור האמור העיסוק הקנטרני והדקדקני בנושא זה (שכאמור מהווה שיפור מזערי בלבד, אם בכלל, באיכות חייה של הבהמה), נובע מגישה פטרונית ומתנשאת הקובעת שזכותו של בן התרבות המערבית לנצל לפי ראות עיניו את עולם החי לצרכיו, אך בד בבד גם שוללת מבני התרבויות או הדתות האחרות את אותה הזכות לפעול במסגרת אותם המוסכמות, ולנצל את עולם החי על פי דתם או תרבותם, זאת למרות שזכות זו נחשבת למוסכמה בסיסית בעולם המערבי ובחברה האנושית בכלל.

יש לקרוא למניע הפטרוני הגזעני והמתנשא בשמו, זו היא האנטישמיות במיטבה!!

לאור האמור אין מקום מבחינתנו לדיוני השווא בנוגע לסבל האיום העובר על הבהמה בשחיטה לעומת מכה פניאומאטית שלא כוונה היטב.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 01-07-2011 בשעה 01:16.
ישן 01-07-2011, 01:40
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 124 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "[font="]העיסוק ברמת הצער..."

אם נפשט את הטענה שלך,
אתה אומר שממילא החיות סובלות כל החיים, מה זה משנה אם נהרוג אותן באופן שגורם להן לסבל איום, או נשתמש בשיטה שלא גורמת לסבל.
(למרות שטרחת לציין ששחיטה כשרה היא דווקא לא אכזרית)

לפי ההיגיון הזה, כשסינים שמים כלבים בכלובים בציפיה שיפשטו מהם את העור,
אז ממילא שישליכו אותם לסיר לוהט, הרי מה ההתפלפלות הזאת?
סבלו כל החיים, שיסבלו עוד דקה - ביג דיל.

אז זהו, שזה כן ביג דיל.
אם אפשר שהחיה לא תסבול סבל גהנום - והסיבה היחידה (האמיתית) שכן תסבול היא שיש "אלוהים" שמבקש שנשחט באופן איום,
זו סיבה לא משכנעת מספיק.
מאחר ש"אלוהים אמר" זו לא סיבה משכנעת, יש מי שבוחר לגייס טיעונים "משכנעים" יותר.

"זה בשר בריא יותר", "זה בשר טעים יותר", "ממילא הן סובלות, מה זה עוד סבלצ'יק".

אני אומר: אם זה נכון ששחיטה כשרה זה סבל איום - חלאס עם השטויות מסביב,
אם תוכיחו שזה בדיוק אותו דבר כמו שחיטה אחרת - אז תצעקו אנטישמיות.

נערך לאחרונה ע"י sheep בתאריך 01-07-2011 בשעה 01:42.
ישן 01-07-2011, 16:57
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 146 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "כתבת: "הליך השחיטה שאינו..."

לא התכוונתי לומר שאין בנמצא צורת המתה הגורמת לפחות סבל, אלא כוונתי שהשחיטה אינה מעשה אכזרי שיש בו משום התעללות (כמו ציד או מלחמות שוורים למשל). ובכל קנה מדה שבו נבחן את הדברים מדובר בצורת המתה לא אכזרית, זאת גם באם תמצא צורת המתה יותר יעילה.

אני מסתמך על המוסכמות האנושיות הנוהגות בקרב לפחות מחציתו של העולם בו שוחטים בהמות, וקנה המידה שלי הוא בין היתר פיטום אווזים, ציד, מלחמות שוורים, מטווחי ברווזים, ועוד צורות המתה וגידול שונות ומשונות הנהוגות בעולם המערבי. בהשוואה אליהם השחיטה היא ללא ספק המתת חסד.

אציין שההקפדות השונות הנוהגות במסגרת השחיטה כמו למשל הדרישה שהסכין תהיה חדה וחלקה לגמרי, האיסור לדחוק את הסכין כלפי מטה ללא תנועה, והחיוב לחתוך את ורידי הצואר, מבטיחות את מזעור הסבל הנגרם לבהמה. אני סבור ששחיטה כשרה המבוצעת על ידי שוחט מומחה ממיתה את הבהמה די מהר, ולחילופין תקלות בצורות המתה אחרות יכולות לגרום סבל רב, אך כאמור לא זו הנקודה העיקרית.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 01-07-2011 בשעה 17:05.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:22

הדף נוצר ב 0.20 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר