לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-06-2011, 18:17
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אתה רואה צל הרים כהרים......
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אין לנו ויכוח על זה. מה שאני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
אין לנו ויכוח על זה. מה שאני לא מצליח להבין זה איך מה שסבלנו
פה החל משנת 2000 לא היווה הפרה מהותית של הסכם. רצח של
1500 איש לא מפר את ההסכם והכרזה על מדינה כן? זה ניראה לי
טיפשי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-06-2011, 19:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
יש מקרים שבהם הסמנטיקה היא דבר חשוב
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אין לנו ויכוח על זה. מה שאני..."

אכן, אש"ף הפר את הסכמי אוסלו מזמן מזמן (הפרה ראשונה בוצעה למעשה עם כניסתו של עראפת לעזה,
עת הבריח שני מבוקשים במכוניתו), אבל הארגון הזו, שתעמולת-כזב באזוני המערב היא עבורו לחם-חוק,
הקפיד לא להתנער מההסכם - והמשיך לזעוק באנגלית ש"הוא מחוייב להמשיך תהליך אוסלו".

בעיני עולם צבוע, עצם האמירה אמורה לכבול גם אותנו לתהליך הדפוק ולמנוע מאיתנו צעדים סמנטיים של
ביטול פורמלי של התהליך (מעשית, כמעט כל הנספחים הביטחוניים של אוסלו בוטלו-בפועל במהלך העשור
האחרון - מה שהביא לצמצום הדרמטי בטרור מחומת מגן ואילך). כאשר מצהיר אבו מאזן על פנייה חד צדדית
להכרה במדינה פלסטינית, הוא מבטל פורמלית את ההסכם - ובאופן שבו אנו כלל לא צריכים לבוא ולטעון "תראו[
איך הוא מפר את ההסכם", שכן, הדבר נעשה בצורה רשמית ומסודרת לחלוטין.

מהלך כזה משחרר אותנו לפעולות דקלרטיביות חד צדדיות משלנו, שחלקן בעלות משמעות קריטית מבחינת
הרש"ף, גם בלי סיפוחים/כיבושים/חיסולים למיניהם: מרגע שאוסלו מבוטל, גם הנספח הכלכלי שלו (נספח
פאריז) מבוטל - ולרש"ף אין קיום כללי בלי המסים שנגבים על ידנו במסגרת נספח זה, ומעברים להם כמו שעון.

את נספח פאריז קשה לבטל לבטל חד צדדית מהצד שלנו, אבל מרגע שהצד שלהם ביטל אותו - הסיפור
נראה אחרת לחלוטין...
ישן 17-06-2011, 18:59
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
ברווז יקר, אתה מפספס את כוונתו של ליברמן (האמת, גם הניסוח שלו לא משהו)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "זו הפרה של ההסכם? וכל המלחמה..."

כוונתו לומר - שישראל הרשמית מודיעה, כי בניגוד להפרות העבר של ההסכם , אותן לא ניצלה על מנת להשתחרר ממנו - הפעם היא כן מתכוונת לעשות זאת.

אני לא יודע עד כמה הסכם אוסלו הוא עדיין משמעותי, יש לו כמה אספקטים כלכליים שאנחנו עדיין מכבדים וזהו - אבל זה ניסוח שאמור להפחיד את האירופים בנוסח - אם תתמכו בצעדים חד צדדיים אתם תהיו אחראיים להתמוטטות השלום.

אני ואתה יודעים שבקושי יש אוסלו וכבר מזמן שאין בכלל שלום, אבל האפקטיביות של איום כזה על שלומיסטים אירופאים אינה מוטלת בספק.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:01

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר