מאת: אמיר בוחבוט, מערכת וואלה! חדשות
יום שלישי, 22 במאי 2012, 16:00
זה למעלה משבוע שהמזל"טים מסוג "רוכב שמיים" מושבתים בשל תקלה שגורמת להם לצנוח ולהפעיל את כרית החירום. גם מערך המל"ט "איתן" מקורקע מאז תחילת השנה בשל תקלה
מערך מזל"טים של לוחמי חי"ר מושבת כבר למעלה משבוע בשל תקלה שמוגדרת בצה"ל כתעלומה. זאת, בנוסף להשבתה של מערך מל"טי האיתן, שאינם טסים בחיל האוויר זה יותר מארבעה חודשים. בשבועות האחרונים, התקבלו דיווחים ממספר גזרות על תקלות של מזל"טים מסוג "רוכב שמיים", המשמשים את לוחמי צה"ל באיסוף מודיעין טקטי על האויב. גורם צבאי אישר כי לפי הדיווחים שהתקבלו מהמפעילים בשטח, המזל"טים צונחים מסיבה לא ברורה ומפעילים את כרית החירום שמאפשרת לו צניחה בטוחה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מערך מזל''טים מושבת בשל תקלה המוגדרת כ''תעלומה''"
מעניין שהכתבה מצטטת גורם שטען "התקלה במזל"ט אירעה פעמים רבות ביום ובלילה ", ודו"צ מתאר תקלה בודדת.
מה יכול לגרום לתקלה כזו בכלים שונים? אולי באג תוכנה או שינוי באופן ההפעלה/ אחזקה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מעניין שהכתבה מצטטת גורם שטען..."
תקלה? או שמא משהו אחר?...
אלה בכלל הפורצים האגדיים של האיראנים שהפילו את המזל"ט האמריקאי עכשיו פורצים למזל"טים הישראלים. לא ברור? הם הכפילו את סנאי הריגול של המוסד ושלחו אותם בחזרה לישראל לבצע את הפריצה...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]אני מקווה שגם..."
אם הקשר עם המזל"טים אינו מוצפן, מגיע לנו שיפרצו אליהם ואפילו שישתמשו בהם נגדנו. זה לא סוף המאה ה-19 פה ואפילו לא תחילת המאה ה-20. מה עוד? לצייד חיילים ברובי קשת במקום בתבורים?
לפי אותו תחקיר של מעריב (והצהרתו של נצראללה אחריו) אנו חבים את אסון השייטת לתקשורת בלתי-מאובטחת עם מזל"ט ביון. הגיוני שלא למדו כלום וייצרו מערך שלם של מזל"טים שב-20,000 דולר וכמה שנות אדם כמעט כל ילד יכול להשתלט עליו? הייתי מאוד רוצה להגיד שלא.
אגב, בישראל לא מניחים שהערבים אינם מסוגלים לפרוץ למחשב. להפך. חוששים מזה מאוד. זו הסיבה שהמוסד גרם לסופת חול בערב הסעודית שבעקובתיה מת במקרה האקר סעודי דגול שבמקרה היה חולה אסתמה, ימים ספורים לפני שהיה אמור להתחיל לעבוד עבור הממשל הסעודי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מערך מזל''טים מושבת בשל תקלה המוגדרת כ''תעלומה''"
אני לא מבין, בואו נפרסם את כל התקלות שיש לנו בצבא ונעביר אותם לחמאס, לחיזבאללה ואם אפשר גם לאיראן.
אולי אני איני צודק, אבל עמימות והרתעה כן מכריעים... בכל זאת קצת צנזורה צבאית!
הטייסות הבלתי מאויישות בחיל האוויר יוצאות לתחרות במסגרתה הן יידרשו לזהות מטרות, לנווט ברחבי הארץ ולאתר משגרי טילים, כאשר כל טייסת נחושה להוכיח כי היא הטובה ביותר