שבוע שעבר פירסמו קולדפליי באתר הפייסבוק שלהם הפנייה לסרטון פרובוקטיבי שמראה בין היתר את חיילי צה"ל יורים ללא רחם בפלשתינים. ראוי לציין שכנראה עקב מחאה שנוצרה כאן 0הכוונה בישראל) הלינק הורד מהפייסבוק.
עכשיו נותר לשאול, האם קולדפליי באמת מזדהה עם המסרים של הסרטון או שמדובר בטעות?
או בנוסח אחר, האם להחרים את קולדפליי א ולא?
מה אתם אומרים?
נ.ב
לעזאזל כמה זמן לא כתבתי פה...
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right
סרטון פרובוקטיבי שמראה בין היתר את חיילי צה"ל יורים ללא רחם בפלשתינים
הגולשים יכולים להתרשם בעצמם מה"בין היתר" ומה"יתר".
דעתי: זו הנחה סבירה שאלה לא קולדפלי עצמם שפרסמו את הסרטון אלא מישהו מטעמם שמזין דברים לעמוד הפייסבוק, וידוע שהסרטון ממילא הוסר מהעמוד של קולדפלי.
אי לכך, יש שני דברים חשובים לדעתי:
1. לא שמענו את קולדפלי מצהירים מפורשות שום דבר לגבי דעותיהם הפוליטיות, אם בכלל יש להם דעה.
2. זכותו של אדם להחזיק בדעה פוליטית, זו לא סיבה לא להקשיב למוזיקה שלו או לא לסוע ברכב שהוא תכנן.
נערך לאחרונה ע"י sheep בתאריך 07-06-2011 בשעה 11:37.
סיבה: [הוידאו הוסר מיוטיוב, הטמעה מחדש.]
לפי מה שהבנתי הם פירסמו את הקליפ כי האמנים בקליפ חברים של קולדפליי וכנראה שהם היו מודעים שהקליפ פורסם בהקשר לשמם.
1. עצם הפרסום של הקליפ בפייסבוק מביע דעה פוליטית והאשמה כלפי מדיניות צה"לץ
2. ודאי שאני אתחשב ביוצרים של המוזיקה לפני שאני שומע אותה. ואם היוצרים הם אנטישמים, צריך למחות נגדם ולהחרים אותם.
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right
מצטער לבאס, אבל המפיק שלהם התראיין לא פעם והציג את עצמו כאדם שאין לו בעיה עם ישראל, אלא רק עם זה שהיא כובשת וטובחת בפלסטינאים... אם גם המפיק שלהם, וגם הקישור הזה בפייסבוק הם ככה, קשה לי להאמין שהם לא.
מצמרר לראות כמה רואים שונה את הקופליקט בעולם וכמה חוסר אמת יש בדבר. מהסרטון זה נראה כאילו יהודה ושומרון זה כמו שוויץ, אזרחים תמימים רחמנים רודפי שלום שלא יכנסו לבית של משפחה וירצחו אותה ויסתכלו לעיניים של תינוקת שנייה לפני שהם מחסלים אותה. מזוויע. איזה פלסטין הם רוצים לשחרר בדיוק? פלסטין שמאמינה בחיסול ישראל והשלטת האסלאם בעולם או או פלסטין של שקרי אבו מאזן שתירה טילים על נתב"ג ?
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי hellllllo שמתחילה ב "כמובן שהם מזדהים. בניגוד למה..."
ומצד שני רשמת את זה:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hellllllo
[ולסרס אותם]
טוב עכשיו לעניין
אם להקה עושה דבר כזה אני מפסיק להאזין לה וזהו,כי הכבוד הלאומי של ישראל קצת יותר חשוב לי.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
אני מבין אותך בזה שזה מבאס כי זה אחלה מוזיקה אבל תיאורטית- מה אם קולדפליי יצאו בהצהרה שישראל פושעת וכובשת? עדיין היית שמחה לשמוע אותם?
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "מה ההבדל בינם לבין מיליון..."
למה שאני יחרים סתם אמן שאני לא יודע מה הדעה שלו?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "למה שאני יחרים סתם אמן שאני..."
כי אולי דעתו הרבה יותר גרועה משלהם...
נניח, לא רק שהוא נאצי לגמרי, הוא גם משתתף במסיבות קלו-קלוקס-קלן בזמנו הפנוי ושורף גוויות של חתולים יהודים...
זה יותר גרוע מלפרסם קליפ על פלסטין? לגמרי.
אבל אותו אתה עדיין שומע.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי hellllllo שמתחילה ב ""אולי".
הוא לא יכול לצאת..."
ברור שלא!
אבל הם טובים, ונחמד לי, ויכול להיות שהם ממש ממש שונאים אותי!!
הנקודה אם אני יודעת את זה או לא ממש לא תשנה- כי כנראה שאני לא יודעת כי אני לא מתעניינת.
אני בטוחה שיכלת למצוא איזשהו איזכור לזה ששאקירה ערביה עוד לפני שכל השטות התפוצצה והתחילו לשנוא אותה בארץ בגלל זה- אבל לא שנאת אותה כי לא חיפשת מספיק עמוק.
ולמה לא חיפשת?
כי למי אכפת? המוזיקה טובה- הכל טוב!
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "ברור שלא!
אבל הם טובים, ונחמד..."
שאקירה כבר הצהירה על "האהבה" שלה לישראל,אבל היא חזרה בה מיד אחרי שהבינה כמה נזק זה עושה לה. ואת יודעת מה? גם אותה אני מחרים.
תביני העיקרון פשוט כל עוד אתה שותק אתה נחשב בלי דעה ובלי צד,אבל ברגע שלקחת צד, את מבינה לבד לאיפה אני מגיע.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "אוקיי, אבל גם למי ששותק יש..."
לא ממש. אני שומר את הראש מחוץ למיטה חולה כל עוד האמן לא פתח את הפה.
אני רואה יותר סרטים ובודק היסטוריה על שחקני קולנוע איפה הם שיחקו,איזה תפקידים רצו לתת להם,איזה הם לא קיבלו,אבל לא דעה אישית.
במוזיקה זה פחות מעניין אותי ואני אומר כאן את האמת,אך אם זה מגיע לחדשות,אני מחרים אמן או שחקן כזה בהחלט.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "ברור שלא!
אבל הם טובים, ונחמד..."
סבבה. כל עוד הם שומרים לעצמם, אני באמת לא אחקור כל להקה ולהקה מה דעתה עלינו.
ברגע שהם מכריזים עם הרבה רעש וצילצולים בעמוד הפייסבוק שלהם, שהם תומכים בחופש לפלסטין, זה מבאס.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "כי אולי דעתו הרבה יותר גרועה..."
לכולם יש דעות קיצוניות שאחרים לא יאהבו, וזה בסדר.
העניין הוא שלאמנים מפורסמים (כמו חברי להקת קולדפליי) יש השפעה מסויימת על קהל המעריצים שלהם ובכלל על כלל האוכלוסייה מעצם העובדה שהדעות שלהם מקבלות הד רב במדיה העולמית.
כשאמן כלשהו משתמש בכח שלו כדי לקדם דעות פוליטיות בציבור זוהי חציית גבול בעיני.
כשהדעה מתבססת על חוסר הבנה של המצב ומציגה שקרי תעמולה חד צדדיים הדבר חמור בהרבה.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "מה ההבדל בינם לבין מיליון..."
כל עוד אמן לא אומר את הדעה שלו אין בעיה,אבל ברגע שהוא נותן במה לשיר כזה הוא שרוף למי שמחשיב את עצמו ישראלי ויש לו כבוד לאומי.
ואם תהיי בחו"ל בהופעה שלהם ויעצקו פרי פלסטיין ויניפו דגלים, תעשי את זה ביחד עם המליון אנשים הללו?. אי אפשר באמת לקטול כל מוזיקה רק בגלל.., אבל להיות יותר סקפטיים כלפיהם.,
אני לא מאלה שעושים חרם על גיבסון, לא מחרים אותו בדיוק כמו שאיני מחרים סרטים/ספרים/מוזיקה של יוצרים אנטי-יהודים אחרים.
למה שאני אמנע מעצמי את ההנאה מיצירותיהם בגלל הדיעות האנטי-יהודיות שלהם?
למרות שאני לא סובל את מל גיבסון כאדם, היו לו כמה סרטים יפים, ואני מתכוון להמשיך לצפות בהם.
אבל..
אין לי שום כוונה לצפות בסרטים שלו בקולנוע.
אני מעדיף להתענג על המחשבה שאני גוזל כסף ישר מהכיס שלו (בדרכים שאין להזכירם פה).
כנ"ל לגבי זמרים להקות שונאי ישראל, אם אני אוהב את המוזיקה שלהם - אאזין לה.
דיסקים שלהם לא ארכוש (לא שאני רוכש דיסקים של אחרים..)
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אכתוב פה מה שכתבתי בקו"ט על..."
+1
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "אכתוב פה מה שכתבתי בקו"ט על..."
אתה משחק ליד של חלק מאותם אמנים ברוך לידע כללי.
חלק מאותם אמנים או חברות כבר נותנים את החומר להעלאה לרשת בדרכים שאסור עליהן שזה כולל מוזיקה וסרטים ולמעשה אתה עוזר להם להעביר את זה הלאה לעוד אנשים. חשוב לדעת לידע כללי.
אני אוסיף עוד משהו, גם אם היו שרים את השיר הזה בעצמם יכול להיות שהייתי מאזין לו. אני שומע הרבה שירים שאני לא מסכים עם התוכן שלהם ערכית\חינוכית ואני בכל זאת שומע אותם כי בתור יצירות אמנות יש להם ערך, למה שזה יהיה שונה כשמגיעים לתכנים פוליטיים?
לא שומעת אותם, אבל לדעתי מוזיקה זה משהו נפרד.
לא מחרימים מוזיקה בגלל הדעות הפוליטיות של האדם בדיוק כמו שלא מחרימים מוזיקה של מישהו רק כי הוא כהה עור, לדוגמא.
המוזיקה טובה לדעתך? אחלה! תהנה.
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "לא שומעת אותם, אבל לדעתי..."
מה שאת לא צבינה שזה לא רק דעה פוליטית אלא הפצת שקרים (כמו כאן שחיילי צה"ל טובחים בפלשתינאים).
אמן שמפיץ שקרים בין בהמלצתו או בין ביצירותו האישית הוא גמור מבחינתי.
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "אני מבינה. אבל איך דעות..."
שוב, על דעה פוליטית אפשר להתווכח אם ראוי להאזין לאמן או לא, אבל לדעתי כאשר הוא מפיץ שקרים אין על מה לדבר וצריך להחרימו...
תאמיני לי, בתור אחד שהיה עושה מרתונים של שירי קולדפליי במשך כמה שנים טובות (ואני מדבר על לשמוע רק אותם) - מאד יהיה לי קשה לא לשמוע את השירים שלהם אבל כאן מגיע המשוואה של עקרונות לעומת ההנאה מהשיר..
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי צ'יבורשקה שמתחילה ב "אני מבינה. אבל איך דעות..."
יש לא מעט אומנים שכן משקפים הרבה מאוד פוליטיקה במוזיקה שלהם.
השאלה היא עד כמה, את בתור חובבת מוזיקה נכנסת ואשכרה וקוראת את הליריקה וכאלה וזה משמעותי מבחינתך.
כי אני בתכלס מזה לא מתעניין בליריקה, יכול להיות שיר מדהים גם עם משפט אחד או מילה אחת. יותר חשוב לי הביצוע והשיר עצמו.
אם הייתה להם מוזיקה ששווה שמיעה, הייתי שומע אותה.
בעצמי אני נהנה מדי פעם מלשמוע את וגנר, למרות שהוא היה אנטישמי מובהק. לדעתי כל עוד היוצרים האנטישמיים/אנטי-ישראליים/אנטי-ווטאבר לא מציגים את הדעות הפוליטיות שלהם דרך האמנות שלהם(ליריקה לדוגמא) אז אין סיבה לא לשמוע אותם
M'lord,
'tis my wish to present the jury with the following evidence:
Exhibit a: a song by coldplay.
Exhibit a: a song by coldplay.
and yet again, exhibit a: a song by coldplay.
it is the prosecution intent, m'lord, to prove, that the defendant, hereby known as "coldplay", in the course of time, did deliberately, knowingly, and with a shameless forethought, had presented the honest, hard working individual, with the same song, same lyrics, same melodies, with only the title changed; as different musical creations, thereby robbing him of his hard earned money. I put it to you: are we to believe, that these are anything but a law-less deeds by the most cruel and wicked of confidence tricksters? Are we to believe, that these acts - acts of charging the individual for the same thing over and over again are acts of innocent business men? Nay I say! For 'tis the act of a male-content mind; a mind who is set in the path of evil!
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי NVJ שמתחילה ב "[left]At the risk of sounding..."
כי השירים של אייל גולן לא נשמעים אותו דבר? ומה עם גאנס נ' רוזס, REM, מאיר בנאי, שלמה ארצי? כל זמר לוקח את המוזיקה לכיוון שלו, ובד"כ אין הבדל גדול מדי בין כל השירים...