24-09-2010, 10:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.05.05
הודעות: 4,443
|
|
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי שקדי 1 שמתחילה ב "אני אעיז ואשאל שאלה קשה....כאחד מהכחולים שאין לו מושג"
אמנם השאלה אינה מופנית אלי, אבל בכל זאת אעז ואעיר.
השאלה מה עדיף פיקוד מתוך טנק או נגמ"ש הינה שאלה עתיקת יומין בצה"ל. צה"ל העמיד לרשות המפקדים בשריון , מרמת מג"ד, את שתי האופציות- פיקוד מתוך נגמ"ש או מתוך טנק. היו מח"טים כמו יאנוש ואורי אור, שהעדיפו פיקוד מתוך נגמ"ש, והיו כאלה, כמו אמנון רשף וחיים ארז, שהעדיפו את הטנק. כיוון שלי יש נסיון כלשהוא בשימוש בשני האמצעים, אומר ששניהם אינם כיף גדול בלחימה ניידת. פיקוד מעל סיפון נגמ"ש אמנם מאפשר שימוש יותר נוח ונרחב כאמצעי שליטה וקשר (מקמ"ש אחד נוסף- בכלים של 73) וכן היעזרות במספר גדול יותר של קציני מטה (מבין : ק. אג"ם, קמ"ן, קשר"ח) אלחוטן או שניים להאזנות וסמב"ץ אחד או שניים. מנגד, השרידות של הנגמ"ש פחותה בהרבה. על כן, נראה, כי בצדק בחר רשף בטנק, אשר איפשר לו ניידות רבה והגנה מירבית בקרב כה קשה, בלב מתחם האוייב. יש לציין, כי אחרי הטנק שלו הזדנב כל העת נגמ"ש המס"ח, ובו המס"ח בן דוד, על מטהו.
פיקוד מתוך טנק אינו נוח. בדרך כלל המח"ט אינו יכול להיעזר בקציני המטה. מפקדים רבים בחרו להוסיף לטנק ק. קשר- שאינו שריונאי, כאיש צוות חמישי, או קצין אג"ם כטען קשר. עבודת המטה בקונסטלציה כזאת כמעט ובלתי אפשרית. לי יצא פעם אחת לשבת בטנק מס"ח, כקשר"ג שעבר הכשרה של רבע שעה בתותחנות טנקים (שוט קל). עבודת המטה הייתה כמעט בלתי אפשרית.
נחזור לאמנון רשף- איני יודע אם מישהוא רשאי לשפוט אותו על כך שבחר בטנק בקרב כה סבוך. הביקורת שלי , באשכולות אחרים, אינה מופנית כלפיו, אלא כלפי הדרגים שמעליו, אשר הפקידו תחד פיקודו משימה כה מורכבת- משימה אשר לטעמי הולמת אוגדה על המטה שלה ושלושת המח"טים. האזנה לרשתות הקשר תלמד עד כמה התמודד רשף בקור רוח, ללא אבדו עשתונות, עם המשימה הכבדה הזאת. על אישיותו של מפקד זה ואנושיותו, ניתן ללמוד מכך שבעיצומו של הלילה הקשה ההוא, עת פונע מיצנע הפצוע- מג"ד 79- מתוך הטנק שלו, הוא ניגש אליו ונשק על מיצחו.
_____________________________________
.
|