27-04-2011, 03:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
אפשר לקבל וירוסים מגלישה באינטרנט?
אולי השאלה טיפשית או אולי לא. לא יודע. יש לי אנטי וירוס שהומלץ לי, אבל לפי מה שאני יודע, תוכנות ההגנה שמיועדות לסלולארים - מכוונות כלפיי אפליקציות.
האם יש סיכוי שבגלישה באתרי אינטרנט נגועים, המכשיר ידבק בווירוס (כמו במחשב?)
אם כן, אז האם תוכנות האנטי וירוס היעודיות לסלולארי מגנות גם מפני איומים כאלה? אם לא - איך כן אפשר להגן על המכשיר?
|
סמארטפון מודרני זה מחשב לכל דבר (עד כדי כך שבחדשים יש מעבדים גרפיים נפרדים מהמעבד הראשי).
בעיקרון, כל דבר שיכול לקרות לך ב-PC יכול לקרות לך בסמארטפון. האם יכול להיות שתחטוף וירוס מגלישה בלבד? בוודאי שכן. לדוגמה, אחת החולשות המגניבות הייתה חולשה בווינדוס במנגנון בשם GDI+, שבין השאר מציג תמונות. בזכות החולשה הזו אפשר היה לשים תמונה 'נגועה' בכל מקום (כולל, להעלות לאשכול בפרש, לדוגמה), שתגרום להרצת קוד על מחשב ווינדוס בכל דפדפן שמשתמש ב-GDI+ לפרסור קבצי JPEG (כולל חלק מהגרסאות של פיירפוקס, לדוגמה).
עד כמה כדאי לדאוג מזה זו שאלה אחרת. עד כמה אתה דואג מדברים כאלה כשאתה משתמש ב-PC?
יש סיבות לחשוש יותר ויש סיבות לחשוש פחות, אבל בסופו של דבר, אלא אם כן אתה מנהל המון עסקים פיננסיים מהפלאפון או מדבר על דברים שממש-ממש-ממש חשוב לך לשמור סודיים, אין לך סיבה לחשוש מזה יותר מדי. תעשה פחות או יותר מה שאתה עושה עם המחשב שלך.
אם במחשב יש לך אנטיוירוס, תתקין גם על הסמארטפון. אם אתה נזהר בבחירת אתרים אליהם אתה גולש ותוכנות שאתה מתקין על המחשב שלך, תיזהר באותה מידה עם הפלאפון. אא"כ יש לך סיבה מיוחדת לדאוג למה שאתה בפלאפון, אין צורך להשתגע מעבר לזהץ
|