12-04-2011, 09:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ideal-point
זה שאפשר למצוא עבודה אחרי תואר שני זאת הקלה רצינית בשבילי.
|
רגע, אני לא רוצה לעשות לך דה-מורליזציה, אבל כדאי שתצאי מפה עם תמונה מפוקחת של המציאות. אכן אפשר למצוא עבודה בתחום הביולוגיה עם תואר שני (ובתחומים מסויימים גם עם תואר ראשון, כמו שתיארתי קודם), אבל זה לא ששוק העבודה סובל ממחסור בבוגרי תואר שני בביולוגיה, וכל מי שמקבל תואר שני לידיו יש נחטף - יש הרבה יותר ביולוגים מאשר מקומות עבודה בתחום, וחיפוש העבודה במקצוע, גם אחרי תואר שני, הוא משימה לא פשוטה בכלל. גם אם מוצאים עבודה, במרבית המקרים המשכורות יהיו קטנות מאוד ביחס לאורך ההכשרה (בממוצע, מישהו שסיים דוקטורט בביולוגיה, יקבל שכר התחלתי נמוך ממישהו שסיים תואר ראשון בהנדסת מחשבים), משום שבשוק שבו ההיצע קטן משמעותית מהביקוש, המוכר (או במקרה זה, המעסיק) יכול להרשות לעצמו להכתיב את התנאים.
שוב, אני ממש לא אומר שאת צריכה לוותר על זה - להיפך, אני בעצמי מתכנן להתחיל תואר שני, ולהמשיך אחריו לדוקטורט, מתוך כוונה להישאר באקדמיה (ששם היצע מקומות העבודה קטן משמעותית מאשר בחוץ), אבל חשוב שתביני שכדי למצוא מקום עבודה טוב אחרי התואר, עליך להיות לא סתם בוגרת תואר שני, אלא שיהיה משהו שייחד אותך על פני הבוגרים האחרים וייתן לך ייתרון עליהם בחיפוש העבודה, בין אם זה הישיגים גבוהים במיוחד, או התנסות בשיטות רלוונטיות שיש להן דרישה גבוהה (אבל את זה קצת קשה לצפות מראש).