13-04-2011, 17:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
אני לא יודע "מה אנשים יחשבו", אבל אני יכול להגיד לך את עמדתי.
ככלל, אני מתנגד לשחרור מחבלים תמורת אסירים, חטופים, שבויים, או מכל סיבה אחרת (כולל "בניית אמון", לכבוד חג הקורבן, או סתם כי משעמם למישהו). עם זאת, בהינתן שהגישה שלא מנהלים מו"מ עם טרוריסטים נעלמה מישראל מזמן, ובהינתן שבשנים שקדמו לחטיפתו של שליט בוצעו עסקות כאלה (עסקת טננבאום התבצעה ב-2004 ושליט נחטף ב-2006), אני מוכן בהחלט לבצע עסקה אחרונה עבור שליט. אני טוען כששליט התגייס לצבא, נלחם בו, ונחטף ממנו הוא חי בעולם שבו ישראל כן שחררה מחבלים תמורת חטופים - אפילו תמורת סוחרי סמים וגופות, אז בטח ובטח שהוא יכל לצפות שישחררו מחבלים תמורתו חייל חי.
מה שזה אומר שאם תינקט גישה כזו, וייפגעו בעתיד הרחוק יותר אנשים על-ידי אותם משוחררים, שמח אני לא אהיה, אבל בטח שלא אאשים בכך את גלעד שליט עצמו.
יותר מזה, לדעתי אפילו מי שמתנגד לשחרור מחבלים תמורת שליט באופן גורף, צריך להאשים אחרים ולא את גלעד שליט עצמו. אולי את הלוביסטים, אולי את הוריו, אולי את התקשורת, אבל בטח שלא את גלעד שליט עצמו. הוא אפילו לא צד לעניין. למה מצפים ממנו? שיבואו החמאסניקים למרתף שבו הוא מוחזק ויגידו לו "הממשלה שלך הסכימה לשחרר אותך תמורת המחבלים שרצינו", והוא צריך להגיד להם "לא! אני לא מוכן! אני נשאר פה!" ? דרישה לא מי יודע מה סבירה...
|