13-04-2011, 20:30
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
אן השאלה היא מה לדעתי תעשה ישראל בפועל, אז אני סבור שסם צודק...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "כשהאו"ם יכיר בפלסטין כמדינה, איך ישראל תגיב לדעתכם?"
היסוס ובלבול בנוגע לקמפיין הפלסטיני, הם מוטיב מוביל בהתנהלות שלנו מולם מזה עשוריים...
אם השאלה היא צ-ר-י-ך לעשות, אזי התשובה שלי היא "כלום". יופי, שיכריזו על מדינה. זה לא יכול להזיז
מחסום אחד, להניע חייל אחד, ולשנות עובדה אחת בשטח.
בראל כותב מהפוזיציה. הוא רוצה שנכיר בהם ונקבל כעובדה את הצעד החד-צדדי שלהם, ועל כן הוא מנסה
לצייר תרחיש אימים חסר אחיזה במציאות. מדינות העולם פוחדות להתערב צבאית על היבשה בלוב, שהצבא
שלה הוא מיליצייה מגומגמת, ולא מעזות להתערב אפילו מהאוויר כנגד סוריה, שהחיל האוויר שלה מקורקע
ברובו, והנ"מ שלה אינו יריב רציני לאף חיל אוויר מערבי. להתערב צבאית נגדנו זו אפילו לא בדיחה, כאשר
ארה"ב היא לא חלק מהסיפור, ואני מניח שבראל מבין שלאובמה אין באמת אופציה לחייב את ארה"ב למאמץ
צבאי נגדנו...
הכרזה על סנקציות נגדנו האו"ם יכול היה להעביר, שלשום, אתמול, היום, מחר ומתי לא, בעצם? הטענה כאילו
רק אחרי ש"פלסטין תוכרז באו"ם" פתאום יהיה ניתן להעביר מהלך כזה, היא פשוט אחיזת עיניים.
עובדתית, ישנה מדינה מוכרת בשם פלסטין, שעל הקמתה הוכרז באלג'יר באוגוסט 1988, ויותר ממאה מדינות
הכירו בה מאז. טכנית, ניתן היה להטיל עלינו כבר מאז את אותן סנקציות, כעונש על כך שאנחנו מוסיפים לכבוש
את אותה "מדינה ריבונית". זה לא נעשה, בדיוק כשם שזה לא ייעשה בעתיד (לפחות לא בהקשר הזה) - אין
שום מצב שבמסגרתו הערבים יקבלו מאיתנו נסיגה לקווי 67', ויגידו, "אוקיי, נגמרו התביעות שלנו מכם",
שכן אז יצטרכו להתמודד עם 5 מליון פליטים פלסטיניים ולהגיד להם "חבר'ה, שיקרנו לכם במשך 60 שנה,
ואתם צריכים לקבל שסתם שמרתם את המפתח לבית של סבא בשיח' מוניס". אין מנהיג פלסטיני שיגיד
זאת - ולכן אין שורה תחתונה לסכסוך עם הפלסטינים. לא כזו של שלום, בכל אופן...
|